به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز دوشنبه در همایش هشتمین هفته جهانی کارآفرینی ایران اظهار داشت: در بحث کارآفرینی، سرمایهگذاری و اشتغال با ابهاماتی مواجه هستیم که گاهی مرزهای بین این مباحث درهم تنیده میشود در حالیکه کاملا از هم مجزا هستند.
وی هفته جهانی کارآفرینی را فرصتی برای بیدار شدن کشورها و ملتهایی دانست که از غافله کارآفرینی عقب ماندهاند و افزود: تنها هدف کارآفرینی ایجاد اشتغال نیست، بلکه اشتغال تنها یکی از ثمرات آن است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان به ایجاد جریانی در کشور برای رفع معضل بیکاری اشاره کرد و گفت: این معضل متاثر از مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمهاست که در همین زمینه تسهیلاتی برای آن اختصاص یافته ولی آنگونه که باید اثرگذار نبوده چون تعریف ما از کارآفرین واقعی نبوده است.
وی تاکید کرد: ارزش افزوده ناشی از کارآفرینی بر اقتصاد و افزایش سرمایه و توسعه تاثیر بسزایی دارد که باید این مهم در جامعه بصورت فرهنگ درآید چرا که کارآفرینی در دنیای رقابت مهمترین مساله است که شخص کارآفرین بر مبنای شجاعت، درایت و آیندهنگری قدم در این راه میگذارد.
جعفری با بیان اینکه دنباله روی از مشاغل کارآفرینی نیست، اضافه کرد: ایجاد بسترهای کارآفرینی از مسیر دانشگاه می گذرد تا ایدهها به سرمایه گذاری برسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان به اختصاص تسهیلات کم بهره چهار و ۶ درصدی برای ایجاد مشاغل پایدار اشاره و اظهار داشت: به ازای هر شغل ۱۵۰ میلیون تومان تهسیلات اختصاص می یابد ولی نتوانستهایم با حداقل منابع و نوآوری، شغلی ایجاد کنیم که در بازار تقاضا برای آن زیاد و ارزش افزوده هم به آن تعلق گیرد چرا که ایده های نو و کارآفرینانه با آن همراه نبوده است.
وی با اشاره به اینکه در خیلی از تعاریف کارافرینی با مشکل مواجه هستیم و ابتدا باید این مساله را نهادینه کنیم ، افزود: کاهش جمعیت متمایل به دانشگاه خوشحال کننده است چون باعث کارآفرینی با شیوه های جدید می شود که الزاما منحصر به تحصیلات دانشگاهی نیست و از مهارت بهره می گیرد.
جعفری گفت: بسترسازی نیازمند فرهنگسازی است تا کارآفرین شناسایی شود در دنیای امروز خدمتی را ارائه کند که از نظرعلمی نو و متفاوت از گذشته بوده و محدود به بازارهای داخلی نباشد، چرا که باز بودن فضای بازار و تقاضای محصول در دنیا، زمینهساز پیشروی کارآفرینان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان اضافه کرد: از سهم کردستان از اعتبارات تبصره ۱۸ ،امسال بیش از هزار میلیارد تومان است که ۴.۱ درصد کل تسهیلات کشور است و این سهم بالا بخاطر بیکاری بالا در استان اختصاص یافته است.
جعفری، نبود کارآفرین و یا عدم تطبیق دستگاههای اجرایی با نیاز کارآفرینان را مشکل بزرگی برشمرد و گفت: کارآفرینی که با شجاعت به میدان آمده و تنها یکی از ثمره آن ایجاد اشتعال خواهد بود باید توسط مدیران درک شود.
وی تاکید کرد: باید افراد کارآفرین شناسایی و زمینه حضور آنها در جامعه را در عرصه توسعه فراهم کرده و در کنار آن بازنگری جدی در آموزش و پرورش و دانشگاهها را داشته باشیم تا کارآفرین پرورش داده شود.
کاهش جمعیت دانشجویی به دلیل ناامیدی از دانشگاه
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان هم در این همایش اظهار داشت: دانشگاه در قبال فارغ التحصیلان خود رسالتهایی دارد که در این زمینه دستاوردهایی کسب و با چالشهایی نیز روبرو است.
کیومرث کرمی با اشاره به اینکه در کنکور ۱۴۰۰ یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر ثبت نام کرده بودند و ظرفیت دانشگاهها یک میلیون نفر بود، افزود: در این رقابت علمی ۴۵۵ هزار نفر راهی دانشگاه شده و ۵۵ درصد صندلیها خالی ماندکه حاکی از ناامیدی جوانان نسبت به دانشگاه است.
وی با بیان اینکه رد کشور ۲۰ هزار فارغالتحصیل دکترای دانشگاهی داریم که اگر ۱۰ درصد هم توسط دانشگاه جذب شود ۱۸ هزار جویای کاردر این مقطع تحصیلی در کشور وجود دارد، اضافه کرد: والدین به دانشگاه چشم امید بستهاند و همه ما در قبال آموزش عالی مسوولیم و اگر دانشگاه نتواند مهارت جذب به بازار کار را ایجاد کند، باید با چالش بزرگی دست و پنجه نرم کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان سهم فارغ اتحصیلان دانشگاهی از بیکاری کشور را ۴۰ دردص اعلام و اظهار داشت: باید اعتماد را به دانشگاه برگردانیم و نقشه کار کارآفرینی را ترسیم کنیم.
کرمی به دستاوردهای وزارت علوم در زمینه کارآفرینی هم اشاره کرد و افزود: در طول چهار دهه گذشته دانشگاهها از رسالت آموزشی، پژوهشی و کارآفرین به دانشگاه جامعه محور در دهه اخیر رسیده است تا پاسخگوی نیاز خارج از دانشگاه هم باشد و حالا نسل پنجم با عنوان دانشگاه تمدنساز مطرح است که از نقش دانشگاه در توسعه جامعه گرفته شده است.
وی گفت: دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت، مراکز رشد و نوآوری در دانشگاهها در ۲ دهه اخیر شکل گرفت که معیاری برای ارزیابی دانشگاهها در زمینه نوآوری و فناوری است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان با بیان آینده شغلی دانشجویان با چشم دوختن به مشاغل دولتی میسر نمی شود، تاکید کرد: جایگاه فارغالتحصیلان دانشگاهی در خانواده آسیب دیده که باید ترمیم شود.
۱۷ تا ۲۳ آبان به عنوان هفته جهانی کارآفرینی ایران نام دارد که در طول این هفته چند وبینار در دانشگاه کردستان برگزار خواهد شد.
نظر شما