به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، مدارس و مراکز آموزشی از ابتدای اسفند ماه سال ۹۸ به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شدند و آموزش دانش آموزان براساس اطلس یادگیری به صورت مجازی در بستر شبکه شاد، مدرسه تلویزیونی و بستههای یادگیری تداوم یافت.
تجربه ۲۰ ماه گذشته از تعطیلی مدارس و آموزش مجازی دانشآموزان نشان داد که هیچ یک از این روشها نمیتواند جایگزین آموزش حضوری شود. در واقع از نظر مسوولان و کارشناسان آموزشی، آموزش از راه دور در برخی دانش آموزان علاوه بر افت تحصیلی، مشکلات جسمی، روانی و عاطفی بسیاری را ایجاد کرده است، بنابراین بازگشایی مدارس به صورت آرام و تدریجی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت.
در واقع وزارت آموزش و پرورش پس از گسترش واکسیناسیون عمومی و همچنین کسب مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا آموزش حضوری و بازگشایی مدارس با حفظ سلامت دانش آموزان را در اولویت قرار داد.
آموزش و پرورش با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی الگویی را به عنوان نقشه راه برای بازگشایی ایمن و تدریجی مدارس طراحی کردند که بر این اساس مدارس در مناطق روستایی و عشایر فعالیت خود را از ابتدای مهرماه به صورت حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی آغاز کردند.
همچنین بازگشایی مدارس برای دانشآموزان متوسطه دوم در ۱۵ آبانماه و برای دانشآموزان ابتدایی و متوسطه اول در یکم آذرماه تعیین شده است.
سیدجواد حسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره بازگشایی دانشآموزان استثنایی گفت: بیش از ۵۰ درصد مدارس دانش آموزان استثنایی از سوم مهر بازگشایی شدند و آموزش این کودکان به صورت حضوری در حال انجام است.
وی درمورد علت بازگشایی نیمی از مدارس استثنایی از سوم مهرماه را این مطلب بیان کرد که میانگین دانشآموزان استثنایی در مدارس ۵۰ نفر و کلاسها برای دانش آموزان طیف جسمی حرکتی شدید اوتیسم سه نفر و برای نابینایان ۶ نفر است.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خاطرنشان کرد: به مدارس اعلام شده که اگر تعداد دانش آموزان بیشتر از تعداد مشخص بود، آنها را برای حضور در کلاسها گروه بندی کنند.
آموزش ترکیبی برای دانش آموزان استثنایی
حسینی با بیان اینکه آموزش دانش آموزان استثنایی به صورت ترکیبی دنبال میشود، یادآور شد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی در تمامی استانها پایگاه جامع آموزش خود را راهاندازی کرده که در این وضعیت به واسطه این پایگاه جامع، دروس به دانش آموزان ارایه شود.
وی همچنین درباره برنامه دانش آموزان استثنایی بویژه ناشنوایان در مدرسه تلویزیونی گفت: زبان اشاره و برخی از برنامههای خاص در روز جمعه و شبکههای استانی برای دانش آموزان ناشنوا در تلویزیون پخش میشود.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: علاوه بر آموزش حضوری، آموزش در شبکه شاد و مدرسه تلویزیونی برای دانش آموزان استثنایی تداوم دارد.
۱۳۵۲
نظر شما