راهبرد سازمان پیشگیری بحران در تهران مبتنی بر مدیریت ریسک است

تهران_ ایرنا_ سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد : راهبرد این سازمان در مدیریت بحران پایتخت مبتنی بر مدیریت ریسک به جای مدیریت بلایا است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، علی نصیری این مطلب را در نشست مشترک سه جانبه میان رؤسای سازمان مدیریت بحران شهر تهران، سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) و مرکز مدیریت اطلاعات توسعه بلایا برای آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) بیان داشت و طرفین بر ضرورت تقویت همکاری‌های مشترک به منظور کاهش ریسک خطر در تهران تاکید کردند.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این نشست ضمن قدردانی از مشارکت سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) تصریح کرد: جایکا نقش مهمی در انتقال دانش و تکنولوژی در حوزه کاهش ریسک و بلایا در سطح دنیا دارد و خوشبختانه فعالیت های این سازمان در ایران به طور مستمر در حال انجام است.

علی نصیری با اشاره به ویژگی های شهر تهران از جمله وسعت، جمعیت و اهمیت اقتصادی و اجتماعی شهر افزود: باید در مدیریت سوانح و حوادث به تهران نگاه ویژه داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: راهبرد سازمان مدیریت بحران شهر تهران جایگزینی مدیریت ریسک به جای مدیریت بلایا است. چرا که هزینه در مدیریت ریسک به مراتب ارزشمند تر از هزینه کردن برای زمان وقوع حوادث است، از همین رو مدیریت ریسک مبتنی بر سند جهانی کاهش مخاطرات «سندایی» باید در راس اقدامات شهر تهران قرار گیرد.

نصیری افزود: برای این منظور نیاز داریم ریسک بلایا را بشناسیم و شیوه حکمرانی خطر بلایا را دنبال کنیم. با سرمایه گذاری در مدیریت ریسک در نهایت می توان به توانمندی در مرحله پاسخ و مقابله پرداخت البته برای این امر به رویکرد جامعه محور نیاز داریم و باید مردم را توانمند سازیم تا خودشان بحران را مدیریت کنند و به عنوان نهادهای دولتی و حکومتی و حاکمیتی نباید به دنبال مدیریت بحران باشیم بلکه باید مردم را توانمند سازیم و به مردم آموزش دهیم و تجهیزات لازم را در اختیار آنها قرار دهیم تا خودشان در لحظات طلایی و ثانیه های حساس و خطر ساز اوضاع را مدیریت کنند.

سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بر تقویت همکاری های مشترک سازمان مدیریت بحران تهران و جایکا بیش از پیش تاکید و ابراز امیدواری کرد خروجی های این همکاری جدید و دستاوردهای آن در سایر کلان شهرهای کشور نیز استفاده شود.

وی با بیان اینکه مهم ترین چالش در کشور یکپارچه نبودن بانک های اطلاعاتی است، افزود: ایجاد هماهنگی میان سازمان ها و سیستم یکپارچه هماهنگی مدیریت بحران از چالش های اصلی مدیریت بحران در ایران است که باید در برنامه ریزی ها به آن توجه شود و برنامه ریزی ها به جای اینکه پاسخ محور باشد باید بر اساس خطر و ریسک تهیه شود و باید یک سیستم یکپارچه مدیریت ریسک در ایران ایجاد شود.

تارو آزوما رییس دفتر آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) در تهران نیز در این نشست با بیان اینکه در آینده نزدیک همکاری های جدید آغاز خواهد شد، افزود: بر اساس چارچوب جهانی سندایی در خصوص کاهش ریسک بلایا این سازمان از تمام مراحل چرخه مدیریت بلایا شامل پیشگیری، کاهش بلایا، آمادگی، پاسخ و بازتوانی و بهبود حمایت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه اولویت جایکا، پیشگیری و کاهش خطر است، افزود: ترغیب کشورها برای کاهش ریسک بلایا و سرمایه گذاری به منظور ارتقای تاب آوری سبب می شود ریسک خسارات و بلایا کاهش یابد و تقویت مدیریت واحد و شناخت ریسک بلایا بر اساس داده های علمی به شناسایی سطح واقعی ریسک بلایا منجر می شود.

رییس دفتر آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) افزود: شهرداری تهران مشارکت شهروندان را با انجام اقدامات پیشگیرانه و  بر اساس رویکرد جامعه محور تقویت کرده و ترویج اطلاع رسانی و افزایش آگاهی از طریق اجرای برنامه های مختلف همچون شبیه سازی تخلیه امن اضطراری و طراحی نقشه های تخلیه و نیز تقویت آموزش های شهروندی عملیاتی شده است.

 نشست بررسی دستاوردهای مشترک سازمان مدیریت بحران شهر تهران و آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) با هدف بررسی زمینه های همکاری با مرکز مدیریت اطلاعات توسعه بلایا برای آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) و با حضور نمایندگان سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد و طی آن رئوس زمینه های مشترک همکاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha