عرضه کالا منوط به ثبت در سامانه جامع تجارت و داشتن کد نقش است

تبریز - ایرنا - معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ثبت اطلاعات توزیع کالا در سامانه‌های تجارت و انبارها الزامی است، گفت: از این به بعد عرضه کالا تنها در چارچوب ثبت در این سامانه‌ ها و توسط اشخاص دارای کد نقش میسر است.

یوسف پایدار روز سه شنبه در کارگاه آموزشی سامانه جامع تجارت و انبارها که با حضور اعضای انجمن شرکت‌های پخش آذربایجان شرقی برگزار شد، افزود: واحدهای اقتصادی عرضه کننده کالا از جمله شرکت‌های پخش بخش دولتی، عمومی و خصوصی، ملزم به ثبت اطلاعات توزیع و تجارت در سامانه‌های تجارت و انبارها هستند.

وی تاکید کرد: در صورت عدم انجام این تکلیف قانونی، علاوه بر عدم امکان عرضه کالا، با متخلفین براساس نوع تخلف تحت عنوان عرضه خارج از شبکه و احتکار، در چارچوب قوانین تعزیرات حکومتی، نظام صنفی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد قانونی انجام می‌شود.

پایدار ادامه داد: همه واحدهای اقتصادی شامل واحدهای صنفی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، شرکت‌های پخش، کسب و کارهای مجازی عرضه کننده مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، کالاهای پتروشیمی، روغن موتور تصفیه اول، لوازم خانگی، شیرخشک صنعتی و مقاطع فولادی، مکلف به ثبت اطلاعات از جمله ثبت ‌نام در سامانه جامع تجارت و اخذ کد نقش و همچنین ثبت نام در سامانه جامع انبارها و ثبت اطلاعات مربوط به محل نگهداری کالاها در سامانه‌های یادشده هستند.

وی خاطر نشان کرد: رصد کالا در زنجیره تجاری و نظارت سیستمی جهت تسهیل و جلوگیری از گران فروشی، احتکار و قاچاق کالا و همچنین بهبود و شفاف‌سازی فعالیت عاملین تجاری و فراهم نمودن امکان اعتبارسنجی و رتبه‌بندی عادلانه فعالان به صورت جدی و مستمر از سوی بازرسان این سازمان در حال اجراست.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف موارد را از طریق تلفن ۱۲۴ اطلاع ‌رسانی کرده تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.

به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی بیش از ۱۳ هزار انبار شناسایی شده نگهداری کالا دارد که سالانه بیش از هفت میلیون مورد ثبت کالا در آنها انجام می شود. 

همه فعالین تجاری می توانند با مراجعه به سایت سامانه جامع انبارها به نشانی www.nwms.ir ضمن مشاهده لیست کامل ۵۸۴ قلم کالای مشمول ، نسبت به ثبت انبار و محل نگهداری خود اقدام کنند.

به استناد مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز شیوه نامه بازرسی از انبارها و مراکز نگهداری کالا، در صورت عدم ثبت انبار و محل نگهداری ۵۸۴ قلم کالای مشمول ، نگهداری کالاهای مذکور در حکم نگهداری کالای قاچاق خواهد بود.

طبق قانون یادشده در ۱۲ قلم کالا شامل برنج، شکر، چای، لاستیک، گندم، جو،کنجاله سویا ،کاغذ، روغن، ذرت، ماسک و مواد ضدعفونی کننده و ورق فولادی در صورت عدم ثبت ورود و خروج کالا به انبارها ، تخلف احتکار محرز خواهد بود. 

راه اندازی «سامانه جامع انبارها» و تلقی کالاهای موجود در انبارهای ثبت نشده در این سامانه به عنوان قاچاق، از تدابیر عملی و تاثیرگذار دولت برای مقابله با پدیده شوم احتکار و موج آفرینی در بازار در ۲ سال اخیر است.

با راه اندازی «سامانه جامع انبارها» و الزام انبارداران و فعالان اقتصادی و بازار به ثبت نام در این سامانه، شدت مقابله با احتکار به عنوان بستر اصلی افزایش کاذب قیمت ها در بازار دوچندان شده است.

البته کارشناسان معتقدند که در کنار راه اندازی «سامانه جامع انبارها»، تسریع در تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای سازمان اموال تملیکی در استان ها نیز گام مهم و ضروری در راستای افزایش اعتماد عمومی از یک سو و تنگ تر کردن دایره مقابله با احتکار از طریق حساس کردن فعالان بازار به خطرات هر گونه احتکار احتمالی محسوب می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha