سیدکریم ابراهیمزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چهار هزار هکتار زمین زراعی در این شهرستان زیر کشت چغندرقند رفته که برداشت از آن انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان نقده بیش از سه هزار خانوار کشاورزی با عملکرد بالای ۱۲۰ تن در هکتار به این شغل مشغول هستند، ادامه داد: با این آمار پیشبینی میشود حدود ۲۶۰ هزار تُن محصول از این مزارع برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی نقده گفت: قیمت خرید تضمینی محصول چغندرقند برای سال جاری ۶ هزار و ۳۰۰ ریال با عیار ۱۶ درصد تعیین شده است.
ابراهیمزاده اظهار داشت: برداشت این محصول از شهریور سال جاری در این شهرستان آغاز شده و تا یکماه آینده ادامه دارد.
وی افزود: کشاورزان میتوانند محصولات خود را با توجه به ظرفیت مرکز خرید این شهرستان به صورت مقطعی به کارخانه قند نقده تحویل دهند.
وی ادامه داد: شهرستان نقده رتبه چهارم تولید چغندر در آذربایجان غربی را داراست.
مدیر جهاد کشاورزی نقده گفت: رعایت حقوق چغندرکاران، تسریع در خرید به موقع محصول چغندرکاران در محدوده زمانی تعیین شده و برنامهریزی دقیق برای اجرای آن از مواردی است که باید رعایت و اجرایی میشود.
چغندرقند و سیب ۲ محصول مهمی است که آذربایجانغربی دارای رتبههای اول کشور در این بخش است.
اکنون پنج کارخانه قند در آذربایجانغربی فعال است که یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول چغندرقند، معادل ۳۶ درصد تولید این محصول در کشور را فرآوری میکنند که بخش عمده این محصول در جنوب آذربایجانغربی تولید می شود.
آذربایجانغربی سالانه ۲۴۰ هزار تن شکر معادل ۳۶ درصد تولید کشور را استحصال میکند.
چغندرقند گیاهی است ۲ ساله از تیره اسفناج که به صورت گیاهی یک ساله زراعت میشود، این محصول در آب وهوای کوهستانی از رشد و کیفیت خوبی برخوردار است و سازگاری وسیعی به شرایط محیط متنوع دارد، به سرما و گرما نسبتا مقاوم است تحمل خشکی را دارد و به شوری خاک نیز مقاوم است.
نظر شما