۵۶ هزار پرونده در شوراهای‌ حل‌ اختلاف کرمانشاه مختومه شده است

کرمانشاه- ایرنا- رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه صلح و سازش یکی از مهمترین عوامل آرامش دهنده به ذهن و روان جامعه است، گفت: ۵۶ هزار فقره پرونده در شوراهای‌ حل‌ اختلاف استان مختومه شده است.

به گزارش ایرنا، «پرویز توسلی‌زاده» روز سه‌شنبه در مراسم بزرگداشت سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف با اشاره به ابلاغ سند تحول قضایی به دادگستری های کشور، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در این سند به صورت جدی مورد تأکید قرار گرفته بحث سازش و مصالحه است.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم و برخی روایات و همچنین تأکیدات رهبر معظم انقلاب و رییس دستگاه قضا در خصوص نهادینه سازی و گسترش فرهنگ صلح و سازش، افزود: مکتب اسلام یک مکتب تربیتی است و مجازات را شایسته افراد جامعه نمی داند و اصل را بر سازش و مصالحه گذاشته است و معتقدیم همه مردم استان باید در امر سازش پیش قدم باشند.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه رویکرد گسترش فرهنگ صلح و سازش را از مهمترین اولویت‌های دستگاه قضایی استان برشمرد و گفت: برای تحقق این هدف، تلاش کرده‌ایم تا با پایین آوردن سطح اختلافات بین مردم، سطح مراجعات آن‌ها را به دادگستری‌ها کم کنیم و اگر هم برای هر فردی پرونده‌ای قضایی به جریان افتاد، درصورتی که حق باشد، حقش را بدهیم و اگر هم حق نبود، او را قانع کنیم تا با رضایت از دادگستری خارج شود.

وی با اشاره به اینکه سالانه تعداد زیادی افراد به خاطر جرایم خُرد زندانی می شوند، اظهار داشت: این درحالیست که می توان با برقراری صلح و سازش از ایجاد مشکل برای صدها نفر جلوگیری کرد.

وجود ۱۷۱ شعبه حل اختلاف در استان

معاون مرکز توسعه حل اختلاف استان کرمانشاه نیز در این مراسم گفت: پیامبر اکرم (ص) بهترین صدقه را سازش و اصلاح ذات بین می دانند.

«ابراهیم فتاحی» اظهار کرد: شورای حل اختلاف نهادی برآمده از متن مردم است و بخش عظیمی از وظایف حیطه سازش و مصالحه را بر عهده دارد.

وی در ادامه با اشاره به تعدادی از اهداف شورای حل اختلاف از جمله ترویج و نهادینه سازی فرهنگ صلح و سازش، قطع ریشه های نزاع و سایر موارد افزود: در استان کرمانشاه تعداد ۱۷۱ شعبه شورای حل اختلاف داریم.

۵۶ هزار پرونده در شوراهای‌ حل‌ اختلاف کرمانشاه مختومه شده است

فتاحی تعداد پرونده‌های وارده در ۶ ماهه اول سال به معاونت توسعه حل اختلاف استان را حدود ۵۵ هزار پرونده عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۳۵ درصد منجر به صلح و سازش شده است.

وی گفت: از کل پرونده‌های مختومه در شورای‌ حل‌ اختلاف، ۱۲۸ پرونده اتهام به قتل به سازش منتهی شده، که ۱۲ مورد از این سازش‌ها مربوط به ۶ ماهه اول سال جاری است.

معاون توسعه شوراهای حل اختلاف استان در ادامه یکی از مهمترین چالش‌های امسال شوراهای حل اختلاف استان را موضوع تخلیه املاک مسکونی و دعاوی موجر و مستاجر با توجه به اعلام ستاد ملی کرونا عنوان کرد و بیان داشت: طی این مدت هزار و ۱۱۶ پرونده در این زمینه تشکیل شد که از این تعداد ۵۶۰ فقره حدود ۵۲ درصد از آنها به سازش منتهی شد.

حجت الاسلام جلیلیان، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت نبی اکرم (ص) هم در این همایش گفت: ترویج فرهنگ صلح و سازش و ارتقای آستانه تحمل افراد جامعه با فرهنگ سازی و رجوع به آموزه های دینی میسر خواهد شد.

وی اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف با تکیه بر تعالیم دینی و اثرگذاری فرهنگ اسلامی با هدف ترویج صلح و سازش بین طرفین پرونده‌های قضایی توانسته نقش مهمی در احیاء ارزش‌های اصیل دینی و ملی مدارا و صلح داشته باشد.

در پایان مراسم از تعدادی از کارکنان برتر شعب شوراهای حل اختلاف استان که در زمینه صلح و سازش عملکرد خوبی داشتند، تقدیر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha