رفع چالشهای گلستان با افزایش زیرساخت کارخانه‌های نوآوری و خلاق

گرگان- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روز سه شنبه چند طرح نوآوری گلستان را افتتاح کرد که در این سفر بر ضرورت گسترش شرکت های دانش بنیان و افزایش زیرساخت کارخانه نوآوری و خانه های خلاق برای حل مشکلات ریشه ای استانهای کشور از جمله گلستان تاکید شد.

به گزارش ایرنا، گلستان با  وجود داشتن منابع خدادادی طبیعی، زیرساخت‌های متعدد گردشگری طبیعی و تاریخی، زمین‌های حاصلخیز و باغات و اشجار سرسبز، نزدیکی به دریا و جنگل و رودخانه‌های متعدد، وجود معادن مختلف در طول سال‌های اخیر همواره با مشکلات عدیده به ویژه در بحث توسعه و اشتغال مواجه بوده است.

محدودیت در دسترسی به منابع مالی مکفی سبب شد تا برخی مشکلات و دغدغه ها در گلستان نمود بیشتری پیدا کنند اما  مدیران دولت سیزدهم بر این امر اتفاق نظر دارند که بسیاری از  گره ها و مشکلات موجود گلستان، فارغ از آنکه به بودجه و اعتبارات میلیاردی نیاز داشته باشد به اراده و اقدام جهادی مدیران و برنامه ریزی متولیان نیاز دارد. یکی از راهبردهای جدی برای حل گره های اقتصادی استان توجه به  توان نخبگان و مباحث حوزه علم و فناروری در گلستان است که در این سفر یکروزه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به این استان بر آن تاکید شد.

گلستانی ها در تلاش هستند با احصای نظرات و راهکارهای خلاقانه و ثمربخش نخبگان واعضای پارک های علم و فناوری به مسیری میان بر برای تحقق توسعه در این استان دست یابند.

علی محمد زنگانه استاندار گلستان گفت که زیرساختهای موردنیاز برای گسترش کارخانه‌های نوآوری و خانه‌های خلاق برای توسعه این استان مبتنی بر دانش و متد علمی افزایش می یابد وی همچنین معقتد است برای حل مشکلات و چالش های پیش رو استان به ایده های خلاق راهگشا نیاز است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری هم با اشاره به استمرار حمایت دولت از شرکتهای دانش بنیان و پرداخت ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به این واحدها گفت توسعه این شرکت‌ها جهشی بزرگ در اقتصاد و اشتغال ایجاد می‌کند.

سورنا ستاری  امروز به گرگان سفر و  کارخانه فناوری گرگان بعنوان نخستین  کارخانه فناوری شمال کشور و   ششمین کارخانه فناوری ایران، خانه خلاق و نوآوری تقوی در بافت قدیم گرگان را با محوریت پشتیانی از استارتاپ های حوزه صنایع خلاق ،مرکز نوآوری سلامت و فرهنگ دانشگاه علوم پزشکی  و آغاز  سه طرح فناورانه در مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان را افتتاح کرد.

معاون  علمی و فناوری  ریاست جمهور  در بدو ورود  به گرگان به منطقه گردشگری توسکستان گرگان  رفت و در بازدید از مزرعه خلاق و نوآوری گردشگری توسکا افزود : به عنوان مثال گردشگری کشاورزی ایده جدیدی است که مورد استقبال قرار گرفته است و روز به روز هم در کشور توسعه می یابد.

توسعه گلستان نیازمند افزایش زیرساخت کارخانه‌های نوآوری و خلاق

سورنا ستاری اظهارداشت: توسعه شرکت‌های خلاق از برنامه‌های اصلی و اولویت‌دار و راهبردی این معاونت است که به صورت جدی دنبال می شود.

وی  خاطرنشان کرد : پیش از این تنها شرکت‌های دانش‌بنیان در این معاونت مورد توجه و استقبال بودند که این رویکرد اکنون تغییر کرده است..

به گزارش ایرنا، مزرعه گردشگری توسکا به مساحت پنج هکتار شامل بخش های پرورش تمشک، توت‌فرنگی، سبزی‌ و صیفی‌جات، نگهداری حیوانات و فضای آموزش کشاورزی است که بخش عمده کاشت، داشت و برداشت محصول در این مزرعه بر اساس الگوی کار داوطلبانه توسط گردشگران انجام می شود.

مزرعه خلاق و نوآوری گردشگری گرگان نخستین مزایای گردشگری کشور است که توانسته گردشگران زیادی را تاکنون جذب کند.

 در ادامه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری  کارخانه نوآوری گرگان را با پنج هزار مترمربع وسعت افتتاح کرد. وی در این آیین گفت : پژوهش در همه مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا انجام می‌شود اما به دلیل محدویت اعتبارات دولتی، مسوولیت تجاری‌سازی با شرکت‌های خصوصی است.

توسعه گلستان نیازمند افزایش زیرساخت کارخانه‌های نوآوری و خلاق

وی بیان کرد: تصور تولید محصول با استفاده از پول و سرمایه دولت اشتباه است و رسیدن به این هدف فقط با جذب سرمایه بخش خصوصی در امروز پژوهشی امکان پذیر است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خاطرنشان کرد که با بودجه دولتی فعلی فقط امکان پرورش نیروی انسانی متخصص و فراهم شدن زیرساخت ها وجود دارد.

به گزارش ایرنا ، در این کارخانه ۲۴ واحد فناور مستقر هستند که در زمینه‌های تولید محصول شوینده قلیایی فعالیت دارند.

تولید محصول پایدار پراستیک اسید با مواد تولید داخل، تولید محصول پایدار پراستیک اسید جهت گندزدایی خطوط تولید صنایع غذایی، تولید محصول گندزدای اختصاصی برای دستگاه‌های فیلتراسیون غشایی در صنایع غذایی و آشامیدنی، تولید شوینده‌های اختصاصی صنایع، دستگاه پرداخت الکترونیکی هزینه تاکسی، کود زیستی بیوآزوسپیر و سیستم حذف آرسنیک از دیگر فعالیت‌های واحدهای مستقر در این مجموعه است.

واحدهای تولیدی آفت‌کش‌های بدون سم، اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی، استخراج و خالص‌سازی پروتئین از کرم‌های حلقوی، هوشمندسازی اماکن تجاری اداری و مسکونی، اپلیکیشن کلاس آنلاین خصوصی، داروی مکمل کبد طیور صنعتی هپا پلاس، کرم کامیل سینارول و والی فلور تبوکان و آلرگارد، تولید نهال پکان پیوندی، شکلات صبحانه ارگانیک بر پایه عسل و دستگاه پرتابل ۲ منظوره تولید گاز اوزون برای ضدعفونی کردن کندوی زنبور عسل نیز در این کارخانه نوآوری مستقر هستند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری سپس خانه خلاق و نوآوری گرگان را در یکی از حیاط‌های خانه تاریخی و قدیمی گرگان (خانه تقوی) در زمین به مساحت ۹۰۰ مترمربع افتتاح کرد.

 به گزارش ایرنا ، برای مرمت و بازسازی این‌ مکان ۳۵ میلیارد ریال هزینه شد.در این خانه خلاق و نوآوری ۱۱ استارتاپ در زمینه‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی فعالیت دارند.این استارتاپ‌ها زمینه اشتغال ۳۵ را فراهم کرده است.

سورنا ستاری در آیین افتتاح این خانه خلاق و نوآوری گفت :  این خانه‌ها در واقع  نیروهای انسانی تربیت می‌کند که محصولاتشان در زندگی قابل ارائه خواهد بود.

وی یادآور شد: در کنار خانه خلاق می‌توان کسب و کار راه انداخت که نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه علوم انسانی است که این حوزه شامل طراحی لباس، صنایع دستی، گردشگری حوزه‌های مربوطه و غیره می‌باشد.

توسعه گلستان نیازمند افزایش زیرساخت کارخانه‌های نوآوری و خلاق

ستاری اظهارداشت: سرمایه‌گذاری دولتی در بخش علوم انسانی در کشور انجام نشده که یک ضعف فرهنگی محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: بحث جدی در شرکت‌های دانش بنیان اشتغال دانش آموختگان جوانی است که بدون پول بخواهند استارتاپ و تیم تشکیل بدهند و از آن تیم ایده‌ای بیرون بیاید و تبدیل به محصول شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اضافه کرد: تجاری‌سازی علوم انسانی به ویژه در زمینه گردشگری یکی دیگر از بخش‌های جدی ما در ستاد فناوری نرم است.
به گفته ستاری گردشگری در کنار صنایع دستی در کارخانه‌های نوآور یکی از بزرگ‌ترین استارتاپ‌هاست.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری  در ادامه مرکز نوآوری سلامت و فرهنگ دانشگاه علوم پزشکی  و  سه طرح فناورانه در مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان را افتتاح کرد و در ادامه در نشست جلسه اقتصاد دانش بنیان و جهش تولیدگلستان شرکت کرد

علی محمد زنگانه استاندار گلستان هم  در نشست اقتصاد دانش بنیان و جهش تولید گلستان که با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در استانداری گلستان برگزار شد، افزود: یکی از موضوعات موردتوجه شرکت های دانش بنیان تامین فضای مناسب برای استقرار و فعالیت این شرکت هاست که تلاش می شود با همکاری شهرداری مساحت کارخانه فناوری گرگان این شهر افزایش یابد.
وی با اشاره به تنگنای موجود در تامین منابع مالی دولتی خاطرنشان کرد : برای حل مشکلات و چالش های پیش رو استان به ایده های خلاق راهگشا نیاز داریم.
زنگانه اضافه کرد: برای رونق گلستان باید به سراغ طرح هایی برویم که هزینه فایده و عایدی بیشتری برای استان داشته باشند، در شرایط فعلی مالی فرصت خطا و آزمون نداریم و نباید سرمایه های کشور را از بین ببریم.
استاندار گلستان ادامه داد: برای تحقق و شکل گیری حکمرانی مردم در کشور باید مشارکت نخبگان، خبرگان و فعالان بخش خصوصی در موضوعات مختلف توسعه یابد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری هم در این نشست با اشاره به استمرار حمایت دولت از شرکتهای دانش بنیان و پرداخت ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به این واحدها گفت توسعه این شرکت‌ها جهشی بزرگ در اقتصاد و اشتغال ایجاد می‌کند.

سورنا ستاری  درآمد سال گذشته شرکتهای دانش بنیان کشور را ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تسهیلات و حمایت های متعددی از شرکت‌های دانش‌بنیان در قالب های مختلف مانند تسهیلات تبصره ۱۸، تسهیلات تبصره ۱۶ و تسهیلات صندوق توسعه ملی اجرا می‌شود.

وی یادآور شد: ترسیم اکوسیستم های ثمربخش دانش بنیان می تواند انگیزه و امید را در بین جوانان تسری داده و در یافتن راه حل و گره گشایی از مشکلات کشور اثر داشته باشند.

وی اظهارداشت: در اعطای تسهیلات در قالب تبصره ۱۸ اختیارات به واحدهای پارک علم و فناوری استان ها داده شده و هیچ محدودیتی در پرداخت وام وجود ندارد.

ستاری تصریح کرد: در قالب تسهیلات ماده ۱۶ نیز وام کم بهره برای شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌بینی شده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری خاطرنشان کرد: در نظام مالی ترسیم شده در بخش دانش بنیان صندوق‌های خطرپذیر در بورس ایجاد شده و در زمان حاضر ۱۵ شرکت مشغول ارائه خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و در این حوزه شرکت‌های خصوصی و افراد حقیقی حضور پررنگی داشته اند.

توسعه گلستان نیازمند افزایش زیرساخت کارخانه‌های نوآوری و خلاق

وی اضافه کرد: استفاده از راه حل های نوآورانه برای چالش ها و دغدغه های حوزه های مختلف مانند پسماند کمبود آب و شیرین سازی آب باید به رویکرد جدی مدیران در حل مشکلات استان تبدیل شود.

ستاری از پارک های علم و فناوری در استان ها خواست حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را محدود به پرداخت تسهیلات مالی نکنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: جوانان و نخبگان کشور باید از همه مساعدت ها و حمایت های پارک های علم و فناوری در بخش اجرای مناقصه ها، مباحث حقوقی مشوق های مالیاتی بهره مند باشند.
وی اظهارداشت: حمایت های مادی و معنوی پارک‌های علمی و فناوری از نخبگان و فعالان حوزه علوم نوین می تواند در جلوگیری از افزایش مهاجرت ها و جذب نخبگان بومی نقش بسزایی ایفا کند.

به گزارش ایرنا هزار و ۵۰۰ جوان و نخبه در ۴۸ شرکت دانش بنیان  گلستان در حال فعالیت هستند که درآمد سالانه این شرکت ها در استان حدود پنج هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود.

گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha