به گزارش ایرنا، تعامل بین شورا و شهرداری یکی از قواعد مهم توسعه هر شهر به شمار میرود و اگر پای اجرای پروژههای مهم شهر، مُهر و تایید شوراییان نباشد مشکلات زیادی بر سر راه شهرداران قرار میگیرد.
اختلاف بین شورا و شهرداری پاشنه آشیل تمام مشکلات کلان شهری مانند گرگان است و این مساله باعث شده حتی مسوولان استان هم به موضوع تعامل بیشتر شورایان با شهردار تاکید داشته باشند با این وجود اعضای شورای اسلامی شهر گرگان نیز حرفهایی برای گفتن دارند.
با توجه به آنکه شورای شهر اسلامی گرگان در دوره ششم به تدریج به خط پایان خدمت نزدیک میشود خبرنگار ایرنا گفتگویی را با «صفر پایینمحلی»، عضو هیات رییسه و نایب رییس شورای اسلامی شهر گرگان و رییس کمیسیون اداری مالی و برنامه و بودجه شورای اسلامی این شهر ترتیب داده است.
ایرنا: عملکرد شهردار گرگان را چطور ارزیابی میکنید؟
پایینمحلی: در شهر گرگان پتانسیلهای خوبی وجود دارد اما شهرداری و شورای اسلامی شهر گرگان توان اجرایی کافی را ندارند. شورای اسلامی شهر گرگان تصمیمگیر، تصمیمساز و سیاستگذار و شهرداری مجری مصوبات و برنامههای شورای اسلامی شهر است.
اگر شهردار به مصوبات شورای اسلامی شهر گرگان عمل کند مردم گرگان از عملکرد شورای اسلامی شهر و شهرداری رضایت بیشتری خواهند داشت در حال حاضر فضای شهرداری گرگان، فضای خوبی نیست با وجود آنکه حقوق و مزایا و رفاهیات خوبی به کارمندان شهرداری گرگان پرداخت میشود اما خروجی عملکرد شهرداری و مدیران آن مورد قبول شورای اسلامی شهر گرگان نیست.
جایی که پول، نیروی انسانی کافی و واحد موتوری فعال است اما کارهای زیربنایی و زیرساختها و حتی اقدامات روساختی بر زمین میماند نشانه ضعف مدیران اجرایی شهرداری گرگان است.
بارها مساله خرابی پلهبرقیها را مطرح کردم پلهبرقیهای گرگان در میدان شهرداری، جرجان و اوزینه نیاز به تعمیر دارد و حتی پلهبرقی کوی انقلاب از چهار سال گذشته تاکنون همچنان خراب است و شهرداری اقدامی برای تعمیر آن انجام نداده است.
تذکرات پی در پی ما نیز برای تعمیر پلههای برقی بینتیجه مانده که این مساله نشانه ناکارآمدی مدیران شهرداری و یا نبود اراده در آنان برای حل مشکلات شهر است.
اینکه افراد سالخورده به دلیل خرابی پلههای برقی برای تردد در خیابان دچار چالش شوند حقالناس است.
ایرنا: شما معطل ماندن پروژههای شهرداری و بروز برخی مشکلات شهر را نشانه ضعف مدیران شهری میدانید چرا شورای اسلامی شهر گرگان برای حل این مشکل ورود نمیکند؟
پایینمحلی: یکی از علتهای بروز این مشکل، ضعف در قوانین است. شهردار با پنج رای انتخاب میشود اما برکناری و استیضاح شهردار باید با ۶ رای انجام شود حال آنکه این قانون نیاز به اصلاح دارد و اگر یک شهردار با پنج رای انتخاب میشود باید با همان پنج رای بتوان وی را برکنار کرد.
در شرایط فعلی هم باید ۶ نفر برای استیضاح شهردار گرگان اقدام کنند و یا از او بخواهند استعفا دهد.
وقتی توقعات مردم از شورای اسلامی شهر گرگان افزایش پیدا کرده توقعات شوراییان نیز از شهردار بیشتر میشود ما به شهرداری نیاز داریم که براساس توان، پتانسیل و بودجه و توقعات مردم کار کند.
خرابی چند ساله پلههای برقی سطح شهر، بلاتکلیفی ۱۵ ساله المان میدان بسیج، سه ساله شدن بازسازی آبشار سوخته ناهارخوران گرگان و وجود یک برج فلزی زمخت در نقطه گردشگرپذیر شهر گواه ناکارآمدی شهردار گرگان است. مدیران شهرداری گرگان به فکر مردم نیستند.
پیام من به عنوان قدیمیترین عضو شورای اسلامی شهر گرگان به کارمندان شهرداری این است که به اندازه حقوق، مزایا، اضافه کار و رفاهیات کار کنند. اینکه شهر گرگان به عنوان مرکز استان گلستان و با ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، گرفتار مشکلات ناچیزی مانند خرابی آسانسور پلهبرقی باشد برازنده مردم این شهر نیست.
ایرنا: یکی از وظایف اعضای شورای شهر برای ورود به این نهاد خدمت به مردم است شما معتقدید که شهردار و دیگر مدیران شهری گرگان ناکارآمد هستند حال اگر انگیزه خدمت به مردم است به نظر شما چرا اعضای شورای شهر گرگان راضی به تغییر وضع موجود نمیشوند؟
پایینمحلی: برای استیضاح اول شهردار گرگان، هفت امضاء جمعآوری شد اما ۲ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر گرگان، زیر حرف خود زدند و اکنون این گروه هفت نفره به گروه پنج نفره رسیده است. باید از این افراد پرسید که چرا حقالناس را گردن خود انداختند و از مواضع خود کوتاه آمدند؟
خرابی پلههای برقی و یا هدر رفتن وقتی مردم در ترافیک سنگین حقالناس است اما کسی به فکر کار کردن نیست.
گرگان تنها شهر مظلوم است که ۳۰ سال به محدوده شهری آن اضافه نشده است. حال که راه و شهرسازی و معاون امور عمرانی استانداری گلستان برای حل این مشکل کاری نمیکنند در شهرداری و شورای شهر برای اضافه شدن محدوده شهری گرگان باید تدبیری اندیشیده شود.
از سویی دیگر تنها راهکار مدیران برای حل معضل ترافیک یکطرفه کردن خیابانها است که این اقدام یک مُسکن موقت است و دردی را دوا نمیکند و بهترین راه اجرای طرح زوج و فرد است.
ایرنا: در خصوص اجرای خطوط بی.آر.تی(اتوبوس تندرو) برای حل مشکل ترافیک گرگان چه نظری دارید؟
پایینمحلی: خطوط بی.آر.تی(اتوبوس تندرو) در گرگان جواب نمیدهد. در سه سال اخیر اجرای این طرح را پیشنهاد دادیم اما شهردار اعلام کرده به دلیل محدودیت اعتباری امکان خرید اتوبوسهای بیآرتی را ندارد اما بهترین راه برای کاهش آلودگی صوتی و بصری و کاهش معضل ترافیک، اجرای طرح زوج و فرد در هستههای مرکزی شهر است.
اجرای خطوط بی.آر.تی(اتوبوس تندرو) فقط با حضور سرمایهگذار امکانپذیر است. در شرایط فعلی هزینهتراشی اتوبوسها به دلیل فرسودگی و عمر بالای ۲۰ سال برای شهرداری گرگان بیشتر از درآمدزایی آن است.
شهرداری که حقوق کارکنان خود را با تاخیر واریز میکند و بیمه رانندگان استیجاری آن ۲ ماه پرداخت نشده برای خروج از این وضعیت باید به فکر جذب سرمایهگذاران باشد.
تیم بسکتبال شهرداری گرگان سال گذشته برای شهرداری گرگان هزار میلیارد ریال هزینه داشته اما در صورت ورود سرمایهگذار این تیم با ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار مدیریت میشود چراکه وقتی پای پول شهرداری گرگان وسط بیاید بسیاری از این پولها حیف و میل خواهد شد و گواه این مساله بازداشت چند نفر به دلیل فساد مالی در تیم بسکتبال است.
ایرنا: به عنوان رییس کمیسیون اداری و مالی چقدر هزینههای ماهانه شهرداری را رصد میکنید؟
پایینمحلی: هزینههای ماهانه شهرداری گرگان با احتساب حقوق کارکنان و پیمانکاران بیش از ۹۰۰ میلیارد ریال است و ما به طور دائم بر این روند نظارت داریم.
در فعالیتها و پروژههای شهرداری گرگان عمرانی یک عامل چهارم وجود دارد که عملکرد و میزان هزینههای پروژههای شهرداری گرگان را صحتسنجی میکند. برای نمونه یکی از پیمانکاران با وجود طلب ۲۰۰ میلیارد ریالی از شهرداری اما باز هم در پروژههای شهرداری شرکت میکند و این نشان میدهد یک جایی از کار میلنگد.
واحد امانی شهرداری گرگان باید به معاونت امانی تبدیل شود.
ایرنا: شما به وجود بیبند و باری مالی و تاخیر در پرداخت حقوق برخی کارکنان و کارگران شهرداری گرگان اشاره کردید اما طرح برخی از موضوعات در فضای مجازی مبنی بر دریافت حقوق ۷۰ میلیونی برخی از کارکنان یا بنها و سفر کربلای برخی اعضای شورای شهر گرگان با پول بیتالمال در شرایطی که حقوق کارکنان و کارگران با تاخیر پرداخت میشود موجب ناامیدی مردم شده در این باره چه نظری دارید؟
پایینمحلی: در قانون شوراها مساله مسافرت اعضای شورای اسلامی شهر مطرح شده و مسافرت اعضای شورای شهر گرگان به منظور بازدید از موکبهای اربعین بوده است. حدود ۵۰ نفر از شهرداری گرگان برای خدماتدهی به زائران اربعین به کربلا اعزام میشوند که ما برای نظارت بر روند این موکب در مدت ۳۰ ساعته به کربلا رفتیم که برخی از این افراد همین مساله را در فضای مجازی منتشر کردند حال آنکه در دورههای گذشته برخی اعضای شورای شهر سفر مالزی، کویت، امارات و اندونزی داشتند که اینها خلاف است نه سفر ۲۴ الی ۳۰ ساعته اعضای این دوره شورا به کربلای معلی.
در خصوص موضوع بنها هم شهردار براساس ماده ۱۷ میتواند به افراد بیبضاعت کمک کند و اعضای شورای اسلامی شهر نیز میتوانند افراد را به شهردار معرفی کنند تا شهردار به آنها بُن کالا دهد.
روال پرداخت حقوق در شهرداری گرگان کاملا اشتباه است و بزرگترین ایراد این مساله از دوران شهرداری صادقلو شروع شد که مساله رفاهیات و تشویقی را در شهرداری گرگان به راه انداخت و پس از تصدی آقای دادبود این تشویقیها ۲۰ درصد افزایش پیدا کرد سپس در سالهای بعد نیز به طور مستمر افزایش پیدا کرده به همین دلیل حقوق کارکنان شهرداری گرگان بالا است.
کارمندان شهرداری گرگان ماهانه ۱۲۰ میلیون ریال رفاهیات دریافت میکنند که ما با این میزان دریافت حقوق مشکلی نداریم به شرط آنکه متناسب با حقوق دریافتی به مردم خدمت کنیم.
مردم در حال حاضر از اقدامات و خدمات شهرداری گرگان رضایت ندارند و این مساله نشان میدهد مدیران و کارمندان شهرداری گرگان باید بیش از پیش تلاش کنند.
ایرنا: بارها به خرابی پلههای برقی گرگان یا المان میدان بسیج و یا آبشار سوخته ناهارخوران گرگان اشاره کردید اما صحبتی از پروژههای بزرگ مانند شهربازی مدرن، تلهکابین و امثال آن نداشتید. با بودجه ۲۷ میلیارد ریالی که امسال برای شهرداری گرگان مصوب شد انتظار میرفت شاهد اجرای پروژههای عمرانی بزرگ در شهر و ایجاد تحول باشیم اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد و ظاهرا انتظارات شما هم در حد همین پروژههای خرد است!
پایینمحلی: من پیگیرترین عضو شورای اسلامی شهر گرگان برای اجرای پروژه سورتمه هستم و از این پروژه هم بازدید داشتم. وسایلی که در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در دوران ریاست من بر مسند شورای اسلامی شهر گرگان با ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار خریداری شده امروز به ۲ هزار میلیارد ریال رسیده و اگر این تجهیزات خریداری نمیشد امروز دیگر شهرداری توان خرید آن را نداشت.
شهرداری گرگان بارها به ما وعده داده که این پروژه در بازه ۶ ماه آینده افتتاح میشود اما هیچ گاه چنین اتفاقی نیفتاد و به طور قطع تا فروردین ماه سال آینده هم افتتاح نمیشود که دستگاههای نظارتی و اداره اطلاعات استان و دادستان مرکز گلستان باید به این پروژه ورود کنند. چرا شهردار گرگان قولی میدهد که عملیاتی نمیشود؟
علت اصلی عقب ماندن پروژه شهربازی مدرن گرگان و دیگر پروژههای بزرگ ضعف در مدیریت است. در نبود سیاست تشویق و تنبیه در شهرداری گرگان، افراد شایسته و دارای عملکرد خوب و کارکنان با عملکرد ضعیف تنبیه یا تشویق نمیشوند به همین علت در این شرایط شهر پیشرفت نمیکند.
در حالی که کل نیروهای شهرداری گرگان باید ۷۷۰ نفر باشند اما هزار و ۱۰۰ نفر در این نهاد مشغول به کار هستند که همه این نیروها در کنار دریافت حقوق ماهانه از مزایای اضافهکاری، تشویقی و رفاهیات برخوردار میشوند.
همچنین برخی از نیروهای شهرداری گرگان در روزهای عادی بیکار هستند و عملکرد خاصی ندارند در روزهای جمعه هم برای دریافت اضافهکاری به محل کار میآیند که این مسائل نیازمند بررسی است و نشان از ضعف شهردار دارد.
ایرنا: درباره بازپسگیری تفویض اختیار به شهردار گرگان چه نظری دارید؟ این تصمیم چه آسیبهایی به همراه دارد.
پایینمحلی: شورای اسلامی شهر با تفویض اختیار به شهردار خود را خلع سلاح کند و شهردار باید قدردان این تصمیم باشد. برخی اوقات با این تفویض اختیار اتفاقاتی میافتد که مورد قبول ما نیست. وقتی شهرداری گرگان برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود مشکل دارد چه لزومی دارد که در راهاندازی چهار خانه فرهنگ مشارکتی همکاری کند؟
شهرداری متولی فرهنگ نیست اما در حال حاضر شهرداری وظایف مربوط به حوزه عمرانی، شهرسازی، خدماتی را رها کرده و به دنبال کارهای ورزشی و فرهنگی است که این مساله به شهر آسیب زده و انگیزه را از مردم گرفته است.
در حال حاضر پروژه عمرانی خوب که در شهر گرگان امیدآفرینی کند، نداریم. پروژه تلهکابین گرگان با وجود طی کردن مراحل اداری زیاد به نتیجه نرسیده حال آنکه با اجرای این پروژه حتی یک درخت هم قطع نمیشد اما از آنجا که عدهای مخالف پیشرفت استان گلستان هستند این پروژه به سرانجام نرسید.
ایرنا: در سالهای اخیر شاهد بازداشت شهردار و برخی اعضای شورای اسلامی شهر گرگان بودیم به نظر شما چطور میتوان شهردار و شورای شهر سالمی داشت؟
پایینمحلی: برای داشتن شهرداری سالم باید حقوق پرسنل حراست و بازرسی توسط اداره کل حراست استان و سازمان بازرسی و یا از تهران پرداخت شود و کارکنان این بخشها برای برخورداری از حقوق و مزایای بیشتر، نمکگیر شهردار و دیگر مدیران شهری نباشند.
کسی که رفاهیات و اضافهکاری زیادی از شهرداری گرگان دریافت میکند، نمیتواند به نواقص و تخلفات رسیدگی کند برای همین اگر به دنبال برچیدن فساد در ارگانهای دولتی و شهرداریها هستیم باید حقوق پرسنل حراست و بازرسی از شهرداری پرداخت نشود.
ایرنا: به عملکرد شورای ششم چه نمرهای میدهید؟
پایینمحلی: عملکرد شورای اسلامی شهر گرگان در دوره ششم به جز برخی موارد خوب بود.
به عملکرد آن دسته از اعضای شورای اسلامی شهر گرگان که به موضوع استیضاح شهردار ورود نکردند نمره صفر میدهم و معتقدم حقالجلسه آنها هم ایراد شرعی دارد.
نظر شما