دکتر مهین قربان صباغ روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: در حال حاضر ۸۵ درصد از پیوندهای کلیه در مشهد از بیماران مرگ مغزی انجام میشود در حالی که در گذشته تعداد پیوندهای کلیه از دهنده زنده ۳۰ درصد و از بیماران مرگ مغزی ۷۰ درصد بود.
وی ادامه داد: از ابتدای فعالیت مرکز پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۸۰ تاکنون هزار و ۱۶ بیمار مرگ مغزی تحت عمل جراحی اهدای عضو قرار گرفتهاند که کلیه های آنان به بیماران دچار نارسایی کلیه پیوند شده است.
دانشیار گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق بررسی های انجام شده طول عمر بیمارانی که مورد پیوند کلیه قرار گرفتهاند در برخی موارد از کشورهای پیشرفته نیز بیشتر می باشد.
وی افزود: هم اکنون هزار بیمار دچار نارسایی کلیه در لیست انتظار این دانشگاه برای پیوند کلیه قرار دارند که ۲۰۰ نفر آنها در اولویت هستند.
دکتر صباغ ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار و ۲۰۰ نفر در شهر مشهد تحت خدمات دیالیز قرار دارند که در این ارتباط ۲۲ مرکز دیالیز در شهر مشهد فعال است.
بیمارستان پیوند اعضای منتصریه مشهد موقوفه بانوی نیکوکار است
استاد گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت و ضرورت اطلاع رسانی در خصوص ماندگاری موقوفات در حوزه سلامت و برکات و خیرات آن گفت: بیمارستان تخصصی پیوند اعضای منتصریه مشهد که مرکز اصلی پیوند عضو در شمال شرق کشور محسوب میشود به همت یک بانوی نیکوکار احداث شده است.
دکتر علی اصغر یارمحمدی افزود: مرحومه "احترام السلطنه قهرمانی" این بیمارستان را برای درمان بیماران کلیوی وقف کرده و تاکنون بیماران بسیار در این بیمارستان تحت عمل پیوند کلیه و سایر پیوندها قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اهمیت اصلاح سبک زندگی در پیشگیری از بیماریهای کلیوی ادامه داد: در گذشته های نه چندان دور علت اصلی بیماریهای کلیوی، عفونت ها بود اما امروزه دیابت و پرفشاری خون که در ارتباط نزدیک با چاقی و کم تحرکی است عامل اصلی بیماریهای کلیوی محسوب می شوند.
۲۳ تا ۳۰ آبان ماه هفته حمایت از بیماران کلیوی نامگذاری شده است.
نظر شما