میزان استفاده از نمک در نان تولیدی کرمانشاه قابل قبول نیست

کرمانشاه- ایرنا- مدیر نظارت بر موادغذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: یکی از مشکلات موجود استفاده از نمک در نان است که میزان آن قابل قبول نیست البته پیگیر هستیم با استفاده از شیوه‌ای میزان استفاده از نمک در نان را کاهش دهیم.

دکتر «شهریار مستوفی» روز جمعه به ایرنا افزود: در همین راستا طی سال گذشته در کارگروه صیانت از حقوق مردم سندی راهبردی در خصوص سلامت و ارتقای کیفی نان در استان با مشارکت همه دستگاه‌های متولی از مزرعه تا سفره اعم از جهاد کشاورزی، شرکت غله و خدمات بازرگانی، صنعت و معدن، معاونت بهداشتی، معاونت غذا و دارو، سازمان فنی و حرفه ای، اتحادیه نانوایی‌ها و اتحادیه کارخانه‌جات آرد و نان تعریف شد که نقشه راه و مبنای حرکت در سال ۱۴۰۰ باشد.

وی اضافه کرد: بر مبنای سند راهبردی نان درصدد هستیم تا حدودی وضعیت کیفی نان را از نظر شاخص های سلامت، ظاهری و تغذیه ای ارتقا دهیم که این سند تدوین و وظایف دستگاه ها در آن تعریف شده است.

مستوفی اظهار داشت: در این سند هفت راهبرد تعریف شده که از جمله آن می توان به ارتقای وضعیت تولید، خرید و نگهداری در سیستم حمل و نقل گندم، ارتقای وضعیت فنی- بهداشتی کارخانه جات آرد و نان و محصولات آنها، انجام پروژه های تحقیقاتی به منظور ارتقا و بروز رسانی فناوری مناسب در تولید و نگهداری، تبیین و بازنگری قوانین، ضوابط و استانداردهای مرتبط با آرد و نان، ارتقای سطح آگاهی و آموزش مردم، تبیین برنامه های تشویقی و حمایتی در تولید انواع آرد و نان اشاره کرد.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه گفت: با تعریف سند راهبردی نان به منظور برنامه ریزی بهتر، یک نظرسنجی در سطح استان انجام شد و هماهنگی های لازم با متخصصین آمار انجام گرفت که انتخاب نمونه ها براساس میزان جمعیت شهرستان‌های مختلف باشد، البته این نظرسنجی در همه استان انجام گرفت و حدود چهار هزار  نفر در آن شرکت کردند.

وی عنوان کرد: شاخص هایی برای انجام نظرسنجی مذکور از جمله طعم و مزه نان، کیفیت، بو و عطر، وزن و اندازه، شرایط نانوایی، رعایت سلامتی و بهداشت نان، میزان نمک و روش‌های پخت نان در نظر گرفته شد.

مستوفی گفت: براساس نظرات مردم حدود ۵۳ درصد نظر متوسطی نسبت به وضعیت نان استان داشتند، ۲۴ درصد در باره شاخص های مطرح شده نظر مثبتی ارایه کردند و حدود ۲۳ درصد هم وضعیت نان را ضعیف ارزیابی کردند.

وی در پایان گفت: در بحث سلامت نان شاخص های کیفی، تغذیه ای و بهداشتی نان حایز اهمیت است که شاخص های تغذیه ای شامل املاح، پروتئین ها و ویتامین های موجود در نان است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه بیش از ۲ هزار نانوایی فعال است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha