سید علی احمد زاده در حاشیه بازدید از پروژه تونل دیل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تونل دیل یکی از طرح های مهم در استان می باشد که بنادر جنوبی کشور را به محور دهدشت -پاتاوه متصل خواهد کرد.
وی بیان کرد: ساخت تونل در گردنه دیل از برنامههای مهم برای توسعه گچساران است که با افتتاح این طرح ۱۵ کیلومتر از طول مسیر کاهش خواهد یافت.
احمد زاده طول تونل دیل را ۲ هزار و ۶۰۰ متر اعلام کرد و گفت: تاکنون عملیات اجرایی یکهزارو ۶۰۰ متر آن از سوی قرار گاه خاتم الانبیاء انجام شده است.
وی ادامه داد: طبق گفته مسئولان مربوطه این طرح درتیرماه سال ۹۸ به دلیل بروز پدیده نشت گاز در دهانه ورودی و خروجی تونل دیل و شرایط خاص گازهای متصاعد شده بنا به توصیه های فنی و ایمنی متخصصان وزارت نفت ،عملیات اجرایی حفاری تونل دیل متوقف شد.
احمد زاده حذف گردنه های خطرناک، اصلاح مسیر گچساران- دیل- چرام و کاهش طول مسیر، اتصال جنوب غرب کشور به محور پاتاوه - دهدشت، توسعه شهری و استانی، اشتغالزایی، محرومیت زدایی و بهره مندی تردد تعدادی از روستاهای منطقه به جاده اصلی را از اهداف این طرح اعلام کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون برای اجرای این طرح ۲۷۲ هزارو ۱۹۷ متر مکعب خاکبرداری و ۵۹ هزارو ۵۱۷ متر مکعب خاکریزی انجام شده است.
وی اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی باید تکلیف این طرح مهم را مشخص کند و پاسخگوی هزینه های صورت گرفته در اینپروژه باشد.
احمد زاده افزود: تغییر اعتبارات ملی این طرح به استانی کار اشتباهی بوده و چرا که اعتبارات استانی برای ادامه روند اجرایی این طرح بسیار ناچیز است.
وی تصریح کرد: طبق برخی از گزارشات گاز موجود در تونل در حد متعارف بوده و می توان پروژه را ادامه داد.
سرپرست کارگاه تونل دیل گفت: عملیات ساخت قطعه ۲ راه اصلی محور گچساران- چرام (تونل دیل) تا زمان انجام مطالعات تکمیلی و تعیین نتایج آزمایشات و مطالعات همچنان تعطیل می باشد.
حیدر کاظمی ابراز کرد: تجهیزات این طرح به دلیل تعطیلی پروژه ، از شهرستان خارج شده و قرارگاه خاتم(ص) برای رفع معضل این طرح تاکنون تلاش های زیادی کرده است.
وی افزود: اعتبارات این طرح متاسفانه از محل ملی به استانی تغییر یافته که راه و شهرسازی تاکنون در این زمینه اقدامی انجام نداده است.
مسئول کارگاه تونل دیل با بیان اینکه برای ادامه روند اجرایی این طرح باید اعتبارات ملی اختصاص یابد افزود: گاز موجود در تونل دیل هیچ ارتباطی با مخازن نفت و گاز عظیم گچساران ندارد و این طرح هم اکنون مشکلات اعتبارات دارد.
نظر شما