۲۰ آبان و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

استان‌ها- ایرنا- امروز کرونادر کشورمان ۱۲۳ قربانی دیگر گرفت و هزار و ۳۲۳ نفر را بستری کرد، وضعیتی که نشان می دهد مراجعه سریع‌تر جا ماندگان از واکسیناسیون و تداوم رعایت موازین و توصیه‌های بهداشتی ضروری است.

 با توجه به تلاش‌های مسوولان در واردات واکسن و نیز همت تولیدکنندگان داخلی، هم اکنون مشکلی از نظر تعداد واکسن در کشور وجود ندارد اما  هنوز برخی شهروندان تحت تاثیر تبلیغات منفی هستند و برای واکسینه شدن علیه کووید ۱۹ تردید دارند. 

مقاومت یا تعلل برخی افراد برای واکسیناسیون اولیه در حالی است که  شمار زیادی از هموطنان با مراجعه به موقع به مراکز تعیین شده و دریافت واکسن، ضمن برداشتن گام اساسی برای حفظ سلامتی، به واقع فرهیختگی و مسوولیت‌پذیری اجتماعی خود را نشان داده اند. 

کارشناسان معتقدند که تنها واکسیناسیون حداکثری علیه  کرونا و البته همراه با رعایت پروتکل های بهداشتی می تواند خیال همه را راحت کند. 

این در حالی است که پس از از گذر از پیک‌های کرونا، عادی‌انگاری و عدم رعایت موازین بهداشتی توسط مردم و برخی از دستگاه ها در سطح جامعه دیده می شود.

به واقع واکسن زدن به معنای کنارگذاشن شیوه نامه های بهداشتی و ماسک نزدن نیست بلکه رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک همچنان باید از سوی شهروندان مورد توجه باشد.

کزارش های دریافتی از خبرنگاران ایرنا در استان ها، وضعیت کرونایی مناطق مختلف و چگونگی روند واکسیناسیون را به خوبی نشان می دهد. 

استان سمنان از نظر واکسیناسیون علیه کرونا وضعیت نسبتا خوبی دارد .

۷۰ درصد از شهروندان ۶ شهرستان استان سمنان تاکنون دو دز واکسن کرونا را دریافت کرده اند و تزریق دز سوم واکسن برای شهروندان بالای ۶۰ سال استان  که پیش از این واکسن های بهارات، سینوفارم و برکت را دریافت کرده باشند، آغاز شده است.

با این حال، بر اساس آمار جمعیتی هنوز عده ای از شهروندان برای واکسیناسیون اولیه مراجعه نکرده اندکه اقدام هرچه زودتر آنها برای واکسینه شدن به سلامت عمومی جامعه کمک می کند. 

آمار بستری شدگان کرونا در استان سمنان اکنون کاهشی است اما تداوم ابتلای شهروندان به کرونا نشان می دهد شیوه نامه های بهداشتی در جامعه به طور کامل رعایت نمی شود و سرایت در بین مردم وجود دارد.

شاهرود و دامغان اکنون در وضعیت قرمز تیره کرونایی، سمنان و گرمسار در وضعیت نارنجی و شهرستان های مهدیشهر، سرخه، آرادان و میامی در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

دامنه پوشش واکسیناسیون کرونا در سیستان و بلوچستان هم برای افراد  بالای ۱۲ سال، دُز اول به ۷۰ درصد و دُز دوم ۳۸ درصد رسیده است.
جمعیت هدف واکسیناسیون کرونا در سیستان و بلوچستان در رده بالای ۱۲ سال ۲ میلیون و ۳۵ هزار نفر است که تاکنون یک میلیون و ۴۲۹ هزار نفر دُز اول، ۷۸۲ هزار نفر دُز دوم و ۲ هزار و ۷۰۰ نفر دُز سوم را دریافت کرده‌اند.

گرچه واکسن به تعداد زیاد در سیستان و بلوچستان وجود دارد و واکسیناسیون هم  با سرعت بیشتر ادامه دارد، اما به گفته روح الله سرگزی معاون ستاد مدیریت بحران استانداری، برخی از افراد به دلایل مختلف بر اثر تبلیغات منفی هنوز در تزریق واکسن دچار شک و تردید هستند.

وی  از مردم استان خواست به شایعات مربوط به عوارض واکسن که در فضای مجازی و گفت‌وگوهای محلی انجام می‌شود، توجه نکنند و به مسوولان و واکسن‌های موجود در کشور نیز اعتماد داشته باشند چرا که تنها راه بازگشت به زندگی عادی انجام واکسیناسیون حداکثری است.

کرونا در این استان طی شبانه روز گذشته ۱۶۳ نفر را مبتلا کرد.

اما در اصفهان، بالغ بر ۷۴ درصد افراد بالای ۱۲ سال استان دُز اول و ۵۷ درصد دز دوم واکسن را دریافت کردند.

در همین حال، سرپرست شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل با اشاره به استقبال خوب اتباع خارجی از طرح ملی واکسیناسیون کرونا گفت: ۶۳ درصد این افراد در شهرستان واکسن بیماری کووید ۱۹ دریافت کردند.

اعظم باقری همچنین تغییر وضعیت کرونایی این شهرستان را از آبی به زرد یادآور شد و با اشاره به ضرورت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی شهروندان، استفاده از ماسک به صورت مستمر و اجرای دقیق شیوه‌نامه‌های بهداشتی، اضافه کرد: وضعیت شیوع کرونا در این شهرستان ناپایدار است و در این شرایط ضرورت دارد علاوه بر استقبال از واکسیناسیون، از ماسک به عنوان بهترین راه پیشگیری استفاده شود.

از شهرستان های استان اصفهان، هم اکنون مبارکه در وضعیت قرمز (بسیار پر خطر) و شهرستان های اصفهان، اردستان، نطنز، شهرضا و نجف آباد در وضعیت نارنجی (پر خطر) هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی از وضعیت قابل قبول واکسیناسیون در مرکز این استان خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۹۶ درصد مردم ارومیه، دُز اول واکسن کرونا را تزریق کرده اند که رقم قابل توجهی در استان، کشور و جهان است.

دکتر محمد امین ولی‌زاده افزود: همچنین ۷۶ درصد مردم، دُِز دوم را تزریق کرده اند که این ارقام با تلاش کادر واکسیناسیون روز به روز افزایش می یابد.

وی ابراز امیدواری کرد که با انجام واکسیناسیون برای مابقی مردم در استان ، آمار مطلوب ۸۰ تا ۸۵ درصد حاصل و زمینه غلبه بر کرونا فراهم شود. 

در شهرستان پلدشت هم که به رنگ قرمز درامده است، اعلام شد که ۲۷ هزار و ۲۸۱ نفر در این شهرستان، دُز اول واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

اما در لرستان، معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد گفت: ۵۷/۱ درصد جمعیت واجد شرایط این شهرستان هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

دکتر شهرام ممدوحی  تاکنون ۳۸۶ هزار و ۷۵۰ دُز انواع واکسن کرونا در این شهرستان تزریق شده که ۱۵۷ هزار و ۷۰۹ دُز آن مربوط به نوبت دوم است.

وی با بیان اینکه هزار و ۱۷۱  نفر در بروجرد دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند افزود: شهروندان باید ضمن پرهیز از تجمعات، آیین‌های شادی و عزا نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهتمام جدی داشته باشند و همچنان از ماسک استفاده کنند.

ممدوحی تصریح کرد: اگر چه روند تزریق واکسن کرونا در شهرستان صعودی است اما نقض پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم همچنان موجب تشدید و گسترش ویروس کرونا خواهد شد.

تازه ترین امار در استان حاکی از ابتلای ۵۹۲ نفر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته است که از این تعداد حدود ۱۸۰ نفر در مراکز درمانی بستری شده اند. طی این مدت ۷ نفر نیز بر اثر عوارض کرونا جان خود را از دست دادند. 

هم اکنون حدود پنج شهر آذربایجان‌غربی در وضعیت قرمز قرار دارند و باقی شهرها نیز در وضعیت نارنجی و زرد هستند.

در خراسان شمالی نیز  رییس شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: براساس بررسی های انجام شده ۶ ماه اخیر ، در بین افراد کرونا مثبت فوت شده، ۷۰ درصد آنها تزریق واکسن نداشتند.

سیده معصومه هاشمی با اشاره به اهمیت تزریق واکسن اظهار داشت: همچنین ۲۰ درصد این افراد یک دُز واکسن و ۱۰ درصد ۲ دُز واکسن را تزریق کرده بودند که این اهمیت واکسیناسیون کرونا را در جلوگیری از مرگ و میر نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ عارضه جدی و حادی در اثر تزریق واکسن کرونا گزارش و ثبت نشده است و عوارضی که در این مدت ثبت و گزارش شده، تهدید کننده سلامت فرد نبوده است.

در همین حال استان همدان که شهرستان های اسدآباد، ملایر، فامنین و کبودراهنگ در وضعیت زرد و ۶ شهرستان مابقی نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند، طبق گزارش معاونت بهداشت وزارت بهداشت، رتبه اوّل کشور را در رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مقابله با ویروس کرونا دارد

میانگین رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اماکن عمومی استان های کشور از پنجم تا ۱۲ آبان ۴۶.۸ درصد بوده که این آمار در استان همدان ۶۴.۶۳ درصد گزارش شده است همچنین استان زنجان با فاصله زیاد از همدان و آمار ۵۰.۴ درصد در رتبه دوم قرار دارد.

با این حال، کرونا در این استان هم طی ۲۴ ساعت گذشته  چهار قربانی گرفت و  ۲۹ بیمار دیگر را بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان کشاند. 

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان رزن هم از پوشش ۸۴ درصدی واکسیناسیون کرونا در این شهرستان خبر داد گفت واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی مکمل هم هستند بنابراین مردم باید در کنار واکسیناسیون به پروتکل های بهداشتی نیز توجه داشته باشند.

دکتر «مجید موانیه ئی» در عین حال، یادآور شد که که با وجود تاکید بر ضرورت واکسیناسیون علیه کرونا، ۱۰ هزار نفر از روستاییان این شهرستان واکسن تزریق نکردند.

آمار گزارش شده از شهرستان سرپل ذهاب در استان کرمانشاه امیدوارکننده‌تر است. ۸۸ درصد مردم این شهرستان علیه ویروس کرونا واکسینه شده‌اند و  مشارکت و همراهی مردم در کنار اعمال محدودیت‌ها، موجب شده است که وضعیت قرمز کرونایی در شهرستان به نارنجی تغییر یابد. 

مردم سر پل ذهاب در مرحله اول ۵۷ هزار و ۹۹۱ دُز و در مرحله دوم ۴۰هزار و ۴۴۹ دُز واکسن کرونا دریافت کردند که در مجموع ۸۸ درصد از جمعیت شهرستان در مقابل این ویروس واکسینه شدند.

با وجود سیر نزولی ابتلا و مرگ و میر بر اثر کرونا در کشورمان، این ویروس همچنان قربانی می گیرد و البته  فقدان حتی یک هموطن سنگین و دردناک است. 

براساس تازه ترین خبر رسیده از استان کهگیلویه و بویراحمد، شمار قربانیان کووید ۱۹ در این استان با فوت ۲ بیمار کرونایی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته به یک هزار و چهار نفر رسید و از مجموع ۱۹۳ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های معین کهگیلویه و بویراحمد ۸۷ بیمار مبتلای قطعی و ۱۶ بیمار هم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند.

افزایش روزانه تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا در کهگیلویه و بویراحمد نتیجه بی توجهی عده‌ای از مردم به شیوه نامه‌های بهداشتی و عادی انگاری ویروس کرونا دانسته شده است. 

اما در استان زنجان، هم اکنون ۱۸۹ بیمار کرونایی در بیمارستانها بستری هستند که از این تعداد ۲۱ نفر مربوط به موارد مثبت روز گذشته است.

روز گذشته این استان ۲ مورد فوتی کرونایی را ثبت کرد که بر این اساس شمار فوتی‌های کرونایی از زمان شیوع ویروس تاکنون در این استان به یک‌هزارو ۷۸۰ نفر رسیده است.

وضعیت کرونایی تمامی شهرهای این استان به رنگ زرد درآمده است و هم اکنون شمار مبتلایان سرپایی و بستری در استان روند نزولی دارد، اما شهروندان زنجانی باید همچنان پروتکل های بهداشتی را تا کنترل بیماری مورد توجه قرار دهند.

کرونا در  البرز  هم در حال گردش است به طوری که بر اثر آن،  ۵۷ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان پذیرش و تحت درمان قرار گرفتند و یک بیمار هم فوت کرد. 

از مجموع هفت شهرستان البرز طالقان در وضعیت آبی کرونایی و مابقی شهرستان‌ها در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

اما ایلام که از مجموع  شهرستان های آن، چرداول، دره شهر و ایوان در وضعیت قرمز، شهرستان های ایلام و آبدانان در وضعیت نارنجی و دهلران، مهران، ملکشاهی، چوار، بدره، سیروان و هلیلان در وضعیت زرد قرار دارند، شبانه روز گذشته را بدون فوتی کرونا سپری کرد  و  ۹۱ مورد ابتلای جدید کرونا در آن شناسایی شد.

گزارش کرونایی 
مدرسه رفتن یا نرفتن مساله این است

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha