به گزارش ایرنا، علیاکبر محرابیان بعدازظهر جمعه در بازدید از تبعات فرونشست زمین در دشت برخوار با بیان اینکه بیش از اندازه حفر چاه و کاهش راندمان تولید به دنبال عدماصلاح الگوی کشت شکلگرفته است، افزود: لازم است منطقه به منطقه روشهای آبیاری را محیطهای کشت کشاورزی اصلاح کنیم.
وی افزود: شاهد جابهجایی سهم آب هستیم و ساختمانسازیهای بیرویه خود عامل مصرف بالای آب و دنبال آن فرونشست زمین و تخریب محیط'زیست شده است.
محرابیان بیان داشت: استفاده از روشهای نوین آبیاری را باید پیشه کار کشاورزان ساخت.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی استان اصفهان نیز گفت: یک چاه غیرمجاز در دشت برخوار نداریم و تمام روشهای آبیاری کشاورزی در این منطقه نوین است و مطابق با اصلاح الگوی کشت عمل کردیم.
رضا اسلامی با بیان اینکه سالها پیش کشاورزان با دریافت وام اقدام به اصلاح الگوی کشت کردند اما آبی وجود ندارد و هوا از لوله آبها عبور میکرد، گفت: عمق چاهها در دشت برخوار به۲۵۰ متر رسیده است.
وی با بیان اینکه چاهها یکی پس از دیگری در حال خشک شدن است، گفت: دهها رشته قنات دشت برخوار خشکشده است.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی استاناصفهان ادامه داد: مردم این منطقه با فروش فرش و طلا و دادن پول آن زمان ۶۷ میلیون مترمکعب آب خریدند که تنها ۱۰ میلیون مترمکعب در هفت یا هشت سال گذشته حقابه آنها را دادند.
وی گفت: ۱۲ آسیاب آبی داشتیم که تماماً خشکشده است.
وی تصریح کرد: ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر مردم این منطقه تنها راه معیشت و اقتصاد آنها از راه کشاورزی است و بحران فرونشست زمین در دشت برخوار بهاندازهای رسیده است که تنها یکلایه خاک روی سطح زمینباقی مانده و زیر آن خالی است.
وزیر نیرو صبح جمعه به منظور بررسی مسائل و مشکلات حوضه زاینده رود وارد اصفهان شد و با حضور در شهرستان وَرزَنه در شرق این خطه از تالاب بین المللی گاوخونی بازدید کرد.
وی همچنین عصر امروز به منطقه برخوار رفت و آثار فرونشست زمین در این منطقه را از نزدیک مشاهده کرد.
دشت برخوار یکی از مناطق بحرانی استان اصفهان به جهت تخلیه آبهای زیرزمینی و فرونشست زمین است.
نظر شما