رسمی شدن بازارچه‌های مرزی شوشمی و سازان پاوه خواسته دولت و مردم است

کرمانشاه ـ ایرنا ـ سرپرست فرمانداری شهرستان پاوه، رسمی شدن بازارچه‌های شوشمی و سازان پاوه را خواسته مشترک دولت و مردم دانست و گفت: تلاش برای رسمی شدن این ۲ مرز به صورت جدی در حال پیگیری است.

«جلیل بالایی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: دولت مرکزی عراق و مسوولان اقلیم کردستان رسمی شدن مرز سازان در بخش باینگان این شهرستان را به صورت رسمی در دستور کار خود قرار داده‌اند و پیگیری اجرای آن هستند و ما هم این موضوع را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی در مورد مرز شوشمی در بخش نوسود این شهرستان نیز گفت: این مرز و بازارچه آن قدمت تاریخی دارد و از طرف ما رسمیت دارد اما حکومت عراق و مسولان اقلیم کردستان آن را در حد یک بازارچه محلی محسوب می کنند و از طرف آنها رسمیت ندارد.

وی اظهار داشت: سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه در سفر و ملاقات اخیر با استاندار حلبچه، موضع رسمی جمهوری اسلامی را تصویب رسمی شدن همزمان و هماهنگ ۲ بازارچه شوشمی و سازان در پاوه دانست و پیگیری و تصویب هم زمان این بازارچه‌ها در اقلیم و دولت مرکزی را خواستار شد.

وی با اشاره به بیانات ماموستا مُلا «قادر قادری» امام جمعه پاوه در خطبه های نماز جمعه ۲۱ آبان ۱۴۰۰ در مورد ضعیف بودن مبادلات در مرز شوشمی و تصمیمات جدید دولت عراق برای تصویب بازارچه سازان ادامه داد: این بیانات حکیمانه، خواست عمومی مردم و همسو با سیاست های رسمی جمهوری اسلامی ایران است.

شوشمی مرز رسمی است

سرپرست فرمانداری شهرستان پاوه تصریح کرد: بر اساس مصوبه هیات وزیران، شوشمی مرز رسمی است و به موجب آخرین تصمیم کارگروه ویژه مرز، مدیریت آن به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای واگذار شده است.

بالایی با بیان اینکه از محل اعتبارات کمیته برنامه‌ریزی شهرستان ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی مرز شوشمی اختصاص یافته است، اظهار داشت: کلیات طرح جامع بازارچه شوشمی در کارگروه ویژه مرز استانداری تصویب و برای تکمیل فرآیند تصویب به سازمان راهداری کشور ارسال شده است.

وی اضافه کرد: توسعه و ساماندهی مرز شوشمی را متوقف و یا موکول به تصمیمات دیگر نمی کنیم و بر اساس توافقات و تفاهم نامه های تنظیمی بین جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان عراق در سنوات اخیر، ایجاد بازارچه سازان در راستای توسعه همکاری‌ها و همزمان با فعالیت مرز شوشمی تصویب شده است.

سرپرست فرمانداری شهرستان پاوه گفت: ۲ مرز شوشمی و سازان از حیث ظرفیت و زیرساخت ها دارای ویژگی اختصاصی خود هستند.

جلیل بالایی افزود: تصمیمات حوزه مرز تابع سیاست های دو جانبه کشور ایران و عراق است که بر اساس منافع دو طرف شکل می گیرد و ایجاد بازارچه های شوشمی و سازان، مکمل و متمم بهره مندی از ظرفیت ها از جمله تجارت و تردد مسافر است که با جدیت پیگیری می شود.

وی با اشاره به ورود و تشکیل کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای استان اظهار امیدواری کرد: با اتخاذ تصمیمات مناسب شاهد وحدت و هماهنگی قانونی در نوع مواجه با کالای همراه مسافر، فروش اینترنتی و حمل توسط پست باشیم و
راهکارهای تامین آسان و بدون زحمت ارزاق و نیازمندی‌های مردم شهرها و روستاها مرزی برای جابجایی کالای تولید داخل در همه شهرستانهای مرزی مورد بررسی قرار گرفته است.

رسمی شدن مرز شوشمی خواسته مردم است

امام جمعه پاوه در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته این شهر با بیان اینکه گذرگاه و مرز شوشمی پاوه بیش از ۱۰۰ سال فعالیت دارد اما مردم از آن نفع و سود لازم را نبرده‌اند، گفت: ساماندهی و رسمی شدن این گذرگاه به صورت مرز مسافری خواسته و مطالبه مردم پاوه در چهار دهه گذشته بوده است.

تصویب همزمان بازارچه‌های مرزی شوشمی و سازان پاوه خواسته دولت ومردم است

به گزارش ایرنا، ماموستا مُلا «قادر قادری»افزود: وزارت کشور در آبان ماه جاری طی ۲ نامه به استانداری کرمانشاه اعلام کرده که مرز سازان در محدوده بخش باینگان شهرستان پاوه و با استقبال دولت عراق ، مرز رسمی خواهد شد و زیرساخت های لازم فراهم شود.

وی ادامه داد: ما مخالف بازگشایی مرز سازان نیستیم اما خواسته ما این است در کنار رونق دادن به مرز شوشمی، این مرز نیز بازگشایی شود تا مردم سود بیشتری ببرند چرا که در غیر اینصورت هیچکدام به نفع ما نیست.

امام جمعه پاوه گفت: به صراحت اعلام خواهیم کرد مخالف مسدود شدن مرز شوشمی هستیم و از رونق هر ۲ مرز هم استقبال خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: امروزه تجارت الکترونیک گسترش یافته و در هفته حدود ۵۰۰ مرسوله وارد پاوه می شود که بیشتر این مرسوله ها ، سفارشات مردم از نقاط مرزی مانند سیستان و بلوچستان ، بندرعباس و بندر گناوه است.

شوشمی قدیمی ترین مرز کشور

به گزارش ایرنا؛ شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰کیلومتری شمال غربی کرمانشاه قرار دارد و ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

این شهرستان با استان حلبچه اقلیم کردستان هم مرز است و اکنون مرز و بازارچه رسمی «شوشمی» در بخش نوسود این شهرستان فعال می باشد.

بازارچه شوشمی یکی از قدیمی ترین مرزهای کشور است که در طول سال‌های گذشته به دلیل جنگ تحمیلی تعطیل بود و بعد از گذشت مدتی فعالیت تجاریش را آغاز کرد و در شرایط فعلی نیز رتبه سوم بازارچه های فعال کشور را دارد.

این بازارچه در فاصله ۳۵ کیلومتری شهرستان پاوه و پنج کیلومتری غرب نوسود پاوه و ۱۵۵ کیلومتری کرمانشاه در محوطه ای بلند و پلکانی شکل در حدود ۲ هکتار واقع شده است.

این بازارچه از سمت عراق به استان حلبچه در شمال عراق متصل و در مجاورت شهر طویله عراق قرار دارد. روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ دستگاه کامیون به بازارچه فوق تردد می نمایند و کالاهایی همچون میوه، سیمان، گیوه، نان برنجی، صیفی جات از طریق بازارچه شوشمی به عراق صادر می شود.

«سازان» نیز منطقه ای مرزی در بخش باینگان از توابع شهرستان پاوه است که براساس توافق مسئولان استان های حلبچه و کرمانشاه قرار است بازارچه ای به منظور داد و ستد و تجارت در این منطقه راه اندازی شود.

بخش باینگان از توابع شهرستان پاوه دارای ۲ شهر باینگان و بانه‌وره و ۷۶ روستا با جمعیتی بیش از ۱۱ هزار نفر است و در ۱۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه واقع شده است.

استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش کُرد و عرب نشین کشور عراق و داشتن ۶ مرز رسمی و بازارچه فعال، سالانه حدود نیمی از کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص می دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha