حسینی: درک متقابل دولت و مجلس برای اداره کشور ضروری است

تهران - ایرنا - معاون پارلمانی رییس جمهوری با بیان اینکه مردم انتظار دارند دو قوه مجریه و مقننه در کنار هم باشند، گفت: این گونه نیست که هرچه دولت گفت، مجلس بپذیرد اما درک متقابل برای اداره کشور ضروری است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، سیدمحمد حسینی در نشست « هم افزایی قوای مجریه و مقننه در حل چالش‌های کشور» گفت: نمایندگان با ارتباطی که با مردم دارند مسائل و مشکلات مردم را می‌شنوند و توقع دارند دولت این مسائل را حل کند، بنابراین لازم است یک تعامل و همکاری بین دولت و مجلس وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: مردم هم انتظار دارند این دو قوه در کنار هم باشند و برای رفع مشکلات مردم هم فکری و هم افزایی داشته باشند، البته هر کدام از این دو قوه هم وظایفی دارند. مجلس نقش نظارتی خودش را هم دارد و این گونه نیست هرچه دولت گفت، مجلس بپذیرد، اما درک متقابل برای اداره کشور ضروری است.

معاون پارلمانی رییس جمهوری افزود: قبل از انتخابات دیدیم اکثریتی در مجلس به این نتیجه رسیدند آقای رییسی بهترین گزینه برای ریاست جمهوری است و می‌تواند وفاق ایجاد کند برای همین از ایشان برای حضور در انتخابات دعوت کردند. در بحث رای اعتماد به وزرا هم دیدیم که اکثر وزرا رای بالایی آوردند.

وی با بیان اینکه تعاملی که رییس جمهوری با مجلس دارد اصلا با گذشته قابل مقایسه نیست، گفت: تاکنون با حدود ۹۰ نفر از نمایندگان مجلس با حضور رییس جمهوری جلسه داشتیم و مجامع نمایندگان استان‌های مختلف در نشست با آیت‌الله رییسی مسائل مختلف حوزه انتخابیه و مسائل ملی را مطرح می‌کنند و این جلسات به طور منظم ادامه دارد.

حسینی با اشاره به سفرهای استانی رییس جمهوری و مسئولان دولت خاطرنشان کرد: در همین مدت کوتاهی که دولت تشکیل شده رییس جمهوری ۹ سفر استانی داشتند و از نزدیک مشکلات و مسایل مردم را لمس کرده‌اند، نمایندگان استان‌ها هم به رییس جمهوری دسترسی دارند و مطالبات خودشان برای حل مشکلات حوزه انتخایبه و مردم را با رییس جمهوری مطرح می‌کنند.

وی همچنین به برگزاری جلسات معاون اول رییس‌جمهوری با کمیسیون‌های مختلف مجلس اشاره کرد و گفت: جدا از تعاملی که بین رییس جمهوری و مجامع نمایندگان وجود دارد، معاون اول رییس جمهوری هم با کمیسیون‌های مختلف مجلس جلسه می‌گذارند و مسائل مختلف در این جلسات بحث و بررسی می‌شود و نمایندگان مسایل خود را مطرح می‌کنند.

معاون پارلمانی رییس جمهوری با یادآوری اینکه اولین جلسه معاون اول به دلیل شرایط اقتصادی با کمیسیون اقتصادی مجلس بود، اضافه کرد: علاوه بر این به استاندارانی که جدیدا تعیین شدند هم گفته شده با نمایندگان مجلس در تعامل باشند.

حسینی در ادامه درباره رای منفی نمایندگان به فوریت بررسی لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی» در مجلس گفت: به هر حال نمایندگان هر کدام نظرات خودشان را داشتند شاید هم ما از قبل نیاز بود اهمیت موضوع را تبیین می‌کردیم.

معاون رییس جمهوری افزود: تاکید رییس جمهور بر این است که از نظران و پیشنهادات صاحب‌نظران، نخبگان و کسانی که اهل فکر و اندیشه هستند، استفاده شود و افرادی که دلسوز کشور و مردم هستند نظرات خودشان را بدهند.

وی با بیان اینکه باید به مطالباتی که از سوی نمایندگان برای حل مسائل مردم وجود دارد، رسیدگی شود، گفت: بسیاری از مشکلات از گذشته روی هم تلنبار شده، متاسفانه در طول سال‌های گذشته کارها درست انجام نشده و امروز مطالبات بسیاری از دولت وجود دارد اما باید یک واقع‌نگری وجود داشته باشد.

حسنی ادامه داد: ما به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که حل مشکلات کشور با لحاظ برخی تنگناهای اقتصادی و با زمان‌بندی معقول انجام شود و این با تعامل و گفت وگو شدنی است.

معاون پارلمانی رییس جمهوری با اشاره به قدیمی بودن برخی قوانین اظهار کرد: برخی از قوانین مربوط به گذشته است، به طور مثال برخی قوانین در آموزش و پرورش وجود دارد که مربوط به قبل از انقلاب است، این‌ها باید بازنگری شود زیرا دیگر اثرگذاری ندارند و الان وقت بسیار خوبی است که این کارها انجام شود.

وی گفت: برخی قوانین باعث شده بسیاری از افراد که به دنبال ایجاد شغل و کارآفرینی و راه اندازی کسب و کارهای خرد هستند از پیگیری سرخورده شوند و کار را رها کنند. الان با کمک مجلس این موضوع در حال حل شدن است و اگر مجلس و دولت همراه باشند و به کمک خود مردم و بخش خصوصی می‌توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم و انشاالله این کار انجام خواهد شد.

حسینی اضافه کرد: خوشبختانه امروز یک تحرک و پویایی را در دولت می‌بینیم و اقداماتی که قرار است صورت بگیرد بر اساس یک کار تحقیقاتی، علمی و پژوهشی است. انشاءلله  با شایسته‌سالاری نیروهای دولت در کل کشور انتخاب شوند و با نظارتی که بر آنها می شود کارها به خوبی پیش برود.

معاون پارلمانی رییس جمهوری با تاکید بر لزوم پیش بینی بار مالی قوانین مصوب در مجلس اظهار کرد: هر قانونی که تصویب می‌شود باید بار مالی آن هم در نظر گرفته شود وگرنه در اجرا به مشکل می‌خورد، قطعا موفقیت دولت، موفقیت مجلس و موفقیت نظام است و اگر دولت نتواند وظیفه‌اش را درست انجام می‌دهد و پاسخگوی برخی مطالبات نباشد برای مردم گرفتاری ایجاد می‌شود.

وی تصریح کرد: ما انتظار داریم همانطور که رییس جمهوری و وزرا پای کار هستند، اگر در مواردی ابهامی وجود دارد، نمایندگان سوال بپرسند و علت را جویا شوند.

حسینی با اشاره برگزاری جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، گفت: توقع این است که روز سه‌شنبه کابینه دولت کامل شود. آموزش و پرورش یک دستگاه عریض و طویل و با اهمیت است و نمی توان چنین وزارتخانه ای را با این همه معلم و کارمند و دانش آموز با سرپرست اداره کرد.

معاون پارلمانی رییس جمهوری تصریح کرد: ما امروز و روزهای گذشته در کمیسیون‌های مختلف با وزیر پیشنهادی جلساتی داشتیم آموزش و پرورش و آقای فیاضی به ابهامات و سوالات پاسخ داد. از نمایندگان هم انتظار می رود حرف‌ها و برنامه‌ها را بشنوند، سوالاتی که دارند بپرسند تا ابهامات برطرف شود و بر آن مبنا تصمیم بگیرند و اگر هم ایرادی و اشکالی از جای دیگری وجود دارد آن را به این موضوع تسری ندهند تا انشاءالله دولت بتواند با قدرت کارش را ادامه دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha