۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۶:۲۲
کد خبرنگار: 2998
کد خبر: 84541835
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

 پژوهشگر قفقاز: ایران و گرجستان، مسیرهای متنوع ترانزیت داشته باشند

تهران- ایرنا- کارشناس مسائل بین الملل با تاکید بر لزوم متنوع سازی دالان‌های بازرگانی ایران و گرجستان گفت: با تکمیل دالان‌های ترانزیتی نه‌تنها ارزش مبادلات دو کشور در مدت کمتر از پنج سال به بیش از دو تا سه برابر افزایش خواهد یافت، بلکه دسترسی دو طرف به بازارهای دیگر تسهیل خواهد شد.

به گزارش ایرنا، حمید حکیم روز دوشنبه در وبینار «روابط ایران و گرجستان در پرتو تحولات نوین منطقه‌ای»،  انحصاری بودن مسیرهای مبادلاتی را در تضاد با منافع ملی کشورها ارزیابی کرد و افزود: متنوع‌سازی دالان‌های بازرگانی، نه‌تنها به افزایش مبادلات تجاری کمک می‌کند، بلکه نقش دو کشور را در سطح منطقه و فرامنطقه هم ارتقا خواهد بخشید.

این استاد دانشگاه، اقتصادهای ایران و گرجستان را مکمل یکدیگر دانست و اظهار داشت: این یک مزیت بزرگ است که تهران و تفلیس می‌توانند نیازهای صنعتی و تجاری یکدیگر را تامین کنند.

وی درباره دلایل ناکافی بودن حجم مبادلات بازرگانی میان دو کشور گفت: اگرچه تحریم‌ها و حضور رقیبان اقتصادی قوی، چالش‌هایی بوده‌اند، اما ضعف‌ بوروکراتیک و گاه بی‌برنامگی هم بر این مشکلات دامن زده است.

حمید حکیم گرجستان را دروازه ورود ایران به غرب نامید و گفت: از سوی دیگر ایران نیز برای گرجستان، چهارراه دسترسی به غرب، شرق، شمال و جنوب است.

 به گفته این استاد دانشگاه با تکمیل دالان‌های ترانزیتی (کریدورهای تجاری)، نه‌تنها ارزش مبادلات دو کشور در مدت کمتر از پنج سال به بیش از دو تا سه برابر افزایش خواهد یافت، بلکه دسترسی دو طرف به بازارهای دیگر تسهیل خواهد شد.

وی تنظیم سند جامع همکاری‌های ایران و گرجستان، تولید فراسرزمینی در خاک یکدیگر، توجه به ائتلاف‌های اقتصادی منطقه‌ای و ایجاد نمایشگاه‌های دایمی محصولات دو کشور را به عنوان راهکارهای بلندمدت برای گسترش همکاری‌های تهران و تفلیس معرفی کرد.

حکیم توجه به تعرفه‌های گمرکی، معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دو کشور به نخبگان و افکار عمومی و بعضا تهاتر کالا را راهکارهایی کوتاه‌مدت برای این منظور دانست.

وبینار روابط ایران و گرجستان در پرتو تحولات نوین منطقه‌ای، روز دوشنبه به میزبانی بنیاد مطالعات قفقاز برگزار شد و در آن، مایا کاپاندازه، دانشیار دانشگاه بین‌المللی قفقاز نیز به طرح دیدگاه‌های خود درباره مناسبات موجود در منطقه پرداخت.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha