به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، یک مقام ارشد دولت آمریکا با اعلام این خبر گفت که این گفت و گوی ویدئویی که انتظار می رود چند ساعت ادامه یابد، درباره تعیین شرایط برای رقابت آمریکا و چین در آینده خواهد بود.
هر دو طرف امیدوارند این مذاکرات بین دو رئیس جمهوری، از تنش مناسبات دوجانبه بکاهد.
آمریکا و چین که بزرگترین اقتصادهای جهان هستند، بر سر منشا شیوع ویروس کرونا، زرادخانه هسته ای در حال توسعه پکن و مساله تایوان در کنار موضوعات دیگر اختلاف نظر دارند.
مقام ارشد آمریکایی گفت: این فرصتی برای بایدن است تا مستقیما به رئیس جمهوری چین بگوید که از وی انتظار دارد قوانین جاده را که دیگر کشورهای مسئول بازی می کنند، بازی کند.
مقام مزبور تاکید کرد که بایدن درصدد تدوین این قوانین به نحوی است که مطابق با منافع و ارزش های ما و منافع و ارزش های متحدان و شرکایمان باشد. وی در عین حال گفت که مذاکرات با چین باید محتوایی و نه نمادین باشد.
مقام های آمریکایی امکان پیشرفت در تجارت را کم اهمیت جلوه داده اند، در شرایطی که چین در تعهد به خرید ۲۰۰ میلیارد دلار کالا و خدمات بیشتر از آمریکا عقب مانده است.
در دستور کاری بایدن، تعرفه های آمریکا بر کالاهای چینی دیده نمی شود، مقوله ای که پکن و گروه های تجاری امیدوارند کاهش یابد.
به گفته اسکات کندی کارشناس مسائل چین در مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی واشنگتن، هر دو طرف با سوظن عمیق به طرف مقابل می نگرد و گام های اساسی برای رقابت با یکدیگر در عرصه های اقتصادی، امنیتی و سیاسی برمی دارد.
دموکرات های کنگره از بایدن می خواهند تمهیدات مربوط به کاهش خطر هسته ای چین را در اولویت اصلی خود قرار دهد، پس از آنکه پنتاگون گزارش داد پکن به طور قابل توجهی برنامه های موشکی و تسلیحات هسته ای اش را گسترش می دهد.
پکن با طرح این استدلال که زرادخانه اش کوچکتر از زرادخانه های آمریکا و روسیه است، می گوید در صورتی که واشنگتن ذخایر هسته ای اش را به سطح ذخایر چین برساند، آماده مذاکره با آمریکا است.
تایوان نیز نقش مهمی در مذاکرات آمریکا و چین ایفا می کند، منطقه ای که واشنگتن و پکن به شدت بر آن دچار اختلاف هستند.
دولت بایدن در تلاش است تا فضای بیشتری را در نظام بین الملل برای تایوان ایجاد کند، اما چین متعهد شده است این جزیره را به کنترل سرزمین اصلی بازگرداند.
نظر شما