۲۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۹:۳۱
کد خبرنگار: 1371
کد خبر: 84542157
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کارکرد رسانه‌ها در کاهش پرونده‌های قضایی تاثیر زیادی دارد

کاشان - ایرنا - رییس دادگستری کاشان با اشاره تعداد زیاد پرونده‌های قضایی در این شهرستان گفت: خبرنگاران و صاحبان رسانه‌ با اشاعه فرهنگ صلح و دوستی نقش موثری در کاهش این پرونده‌ها دارند.

به گزارش ایرنا، محسن تاج‌افروز روز دوشنبه در نشست خبری افزود: اهالی رسانه می‌توانند در فضای مجازی و حقیقی در راستای انجام رسالت خطیر خود، مردم را نسبت به پیشگیری از جرایم آگاه سازند.

وی از خبرنگاران خواست آسیب‌های کاشان را شناسایی و پیشنهادها و راهکارهای خود را در خصوص رفع آنها و پیشگیری از جرایم به صورت مکتوب به دادگستری ارایه دهند.

رییس دادگستری کاشان اظهار داشت: تمامی آسیب‎‌ها متوجه وضعیت اقتصادی و یا دادگستری نمی‌شود و رسانه‌ها می‌توانند بسیاری از آسیب‌ها را کاهش دهند تا مردم احساس آرامش کنند.

کارکرد رسانه‌ها در کاهش پرونده‌های قضایی تاثیر زیادی دارد

وی از تشکیل کارگروه کاهش آثار جرایم در دادگستری کاشان خبر داد و از صاحبان رسانه خواست از اعضای این کارگروه باشند تا از راهکارهای آنان در کاهش جرایم بهره‌ گرفته شود.

تاج افروز بدون اشاره به مقدار ورودی پرونده‌های به دادگستری کاشان گفت: حجم این پرونده‌ها خیلی زیاد و زیبنده دارالمومنین کاشان نیست.

وی، حضور دادستان و قاضی‌ها در مسجدها و گفت‌وگو با مردم را از دیگر راهکارهای پیشگیری از جرایم بیان و اضافه کرد: با توجه به شرایط کرونایی برای این مهم باید چاره‌اندیشی شود، چرا که بسیاری از مشکل‌ها را می‌توان در مسجد برای مردم بازگو و برای آنها راهکار ارایه داد.

ترویج فرهنگ صلح و سازش 

رییس دادگستری کاشان با تاکید بر اینکه فرهنگ صلح و سازش در شهرستان‌های مذهبی کم است، از خبرنگاران خواست نسبت به ترویج این فرهنگ در کاشان همت کنند. 

وی با اشاره به اینکه روند پرونده‌های خانوادگی در کاشان سیر صعودی و آمار ازدواج روند کاهشی دارد، تصریح کرد: این مهم زنگ خطر و در راه دشمن حرکت کردن است، چرا که دشمن می‌کوشد کانون خانواده‌ها را متلاشی کند.

تاج‌افروز یکی از دلیل‌ها زیاد شدن پرونده‌های خانوادگی را دخالت بزرگترها در این پرونده‌ها برشمرد و گفت: دخالت‌های بیجا موجب افزایش این پرونده‌ها شده است.

رییس دادگستری کاشان استفاده نامناسب از فضای مجازی را از دیگر دلیل‌های افزایش پرونده‌های خانوادگی و کلاهبرداری اینترنتی بیان کرد و افزود: اغلب مردم آنچنان که باید و شاید از بخش مثبت فضای مجازی بهره‌گیری نمی‌کنند.

مهریه گزاف و تحقیق نکردن زوج‌ها

وی مهریه‌های گزاف را از دیگر دلیل‌های زیاد شدن پرونده‌های خانوادگی برشمرد و اظهارداشت: افزایش مهریه، کار اقتصادی، مبادله کالا و تجارت کردن است و دختر را به خانه بخت فرستادن محسوب نمی‌شود.

تاج‌افروز تحقیق نکردن زوج‌ها پیش از ازوداوج را از دیگر دلایل ازدیاد پروندهای خانوادگی دانست و تاکید کرد: بیشتر خانواده‌ها به دنبال مال، ماشین و خانه داماد هستند در حالی در مورد اخلاق، اعتیاد و دوستان ناباب وی تحقیقی انجام نمی‌دهند و همین موضوع پس از چند ماه منجر به طلاق می‌شود. 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بر پایه دستوراالعمل رییس قوه قضاییه از ۲۹ آبان ۱۴۰۰ فقط ۲ طرف پرونده می‌توانند در دادگستری حضور یابند و از ورود افراد غیرمرتبط به مراجع قضایی جلوگیری خواهد شد.

رییس دادگستری کاشان گفت: هدف از این مهم رسیدگی راحت و سریع‌تر قاضی‌ها به پرونده‌ها و خدمت‌رسانی مطلوب‌تر به مردم است.

وی، تعامل و نشست دادگستری با امامان جمعه و جماعت، واعظان و قشرهای فرهنگی را از دیگر راهکاری کاهش جرایم عنوان کرد و گفت: این برنامه‌ها در دستور کار دادگستری کاشان قرار دارد.

تاج‌افروز اول آبان ماه جاری در آیینی به عنوان رییس دادگستری کاشان جایگزین سیروس افضلی شد؛ وی پیشتر رییس دادگستری آران و بیدگل بود.

برخورد قاطعانه با اراذل و اوباش

همچنین دادستان عمومی و انقلاب کاشان با تاکید بر لزوم برخورد قانونی و قاطعانه با اراذل و اوباش، اظهار داشت: دستگاه قضا در این خصوص هیچگونه کوتاهی و مماشات ندارد و با بر هم زنندگان امنیت و آسایش مردم با جدیت برخورد خواهد کرد.

روح‌الله دهقانی درخصوص مبارزه با مفاسد اداری نیز گفت: از سال گذشته تاکنون اقدام‌های قابل خوبی در چند دستگاه اداری انجام اما صلاح دیده شد، رسانه‌ای نشود تا همه زحمت‌های دستگاه‌ها به دلیل وجود یک فرد فاسد، زیر سووال نرود.

وی درباره گزارش غیرواقع از سوی برخی ضابطان قضایی تصریح کرد: این موضوع یکی از عنوان‌های مجرمانه است و فرد باید شکایت کند؛ برای مراجع قضایی تفاوتی بین فرد عادی یا مامور دولت وجود ندارد و به آن هم رسیدگی می‌شود.

دادستان کاشان با یادآوری رسیدگی به پرونده‌های پسماند به خصوص تخلیه پسماندهای عفونی بیمارستان‌ها و مطب‌ها گفت: این مهم از سوی برخی بیمارستان‌های شهرستان به درستی انجام نمی‌شد.

وی افزود: این پسماندها بر پایه قانون باید پس از بی‌خطر کردن با ضوابط خاصی دفن شود که با پیگیری‌های فراوان به سرانجام رسید و اکنون ۹۰ درصد از مرکزهای درمانی تمکین کرده‌اند و سایر مرکزها نیز در صورت تمکین نکردن پلمب خواهد شد.

به گفته وی، در راستای حفظ سلامت مردم، بیمارستان‌های خصوصی نیز باید پسماندهای عفونی را با روش‌های قانونی جمع‌آوری و دفن کنند.

دهقانی از رونمایی مرکز فضای مجازی کاشان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: توافق‌نامه‌های آن با دانشگاه کاشان در حال انجام است و گروه تخصصی آن نیز آماده شده و گزارش های مردم در این سامانه بارگذاری می‌شود و در اختیار مراجع قضایی قرار می‌گیرد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha