به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در گزارش این کمیسیون که نشریه آمریکایی واشنگتن تایمز آن را منتشر کرده است، گفته شده ارتش آزادی بخش خلق چین با افزودن بر شمار توان موشکی و ناوهای دریایی خود و با توجه به بن بست بین چین و تایوان، اکنون قادر به انجام حمله ای تمام عیار به جزیره تایوان است.
کمیسیون کنگره، این را هم اضافه کرده که «عدم قطعیتی خطرناک» درمورد توانایی نظامی آمریکا در بازداشتن چین از این حمله وجود دارد.
در گزارش ۵۵۱ صفحه ای کمیسیون ویژه چین در کنگره به افزایش عددی موشک های میانبرد چین از ۳۰ به ۲۰۰ و آمادگی نیروی دریایی چین در طول تنگه ۱۸۰ کیلومتری تایوان اشاره شده است.
بحران در روابط چین و تایوان چندی است که در کانون خبرسازی های رسانه ای قرار دارد و اتفاقا موضوعیت آن از جانب آمریکا بروز و شدت یافته است؛ بطوری که آمریکایی ها طی ماه های گذشته همواره تایوان را برای شاخ و شانه کشیدن تحریک کرده اند.
جو بایدن در اقدامی بی سابقه برای اولین بار در مهر ماه گذشته از حمایت نظامی تایوان در برابر چین در صورت بروز درگیری نظامی سخن گفت.
افشای آموزش محرمانه نیروهای زمینی و دریایی تایوان از سوی نهادهای نظامی امریکا نیز مورد دیگری بود که در ماه های اخیر مساله ساز شد و بر روابط نه چندان خوب واشنگتن و پکن سایه انداخت، بویژه آنکه موضوع فروش جنگنده های اف ۱۶ به تایوان نیز به تحریکات اخیر اضافه شد.
حالا این گزارش جدید به کنگره نشان می دهد که آمریکایی ها بطور جدی در حال دمیدن به آتش زیر خاکستر شرق دور هستند، اگر چه با بزرگنمایی موضوع تلاش دارند برای تازه ترین ماجراجویی خود شریک تراشی کنند.
اینکه کشور چین امروزه به لحاظ اقتصادی، تکنولوژی و بویژه در حوزه نظامی به یک قدرت غیر قابل انکار تبدیل شده است، تردیدی نیست و اینکه آمریکایی ها هم بطور جدی از روند رو به رشد و گسترش و تهاجمی شدن چین در وحشت اند، تردیدی نیست؛ اما گزارش اخیر دارای چه پیام هایی می تواند باشد؟
آیا اژدهای زرد تهاجمی شده است؟ یا گزارش اخیر ارائه شده به کنگره دنبال ساختن هیولایی در شرق دور است که بتواند سیاست های مداخله جویانه و قلدرمابانه آمریکا را در جهان توجیه کند؟ یا اینکه قصد دارد با بزرگنمایی تهدید چین، جهان را درگیر بحرانی جدید نماید.
در گزارش اخیر آمریکایی ها درباره قدرت چین و حمله احتمالی این کشور به تایوان، یک نکته مهم نهفته است و آن اینکه نویسندگان گزارش درباره قدرت مقابله آمریکا ابراز تردید کرده اند.
در واقع این نگرش اعمال شده در گزارش نشان می دهد که آمریکایی ها دنبال کشاندن متحدان خود به حوزه جدیدی از بحران بین المللی هستند و قصد دارند ضمن مشارکت دادن اروپایی ها، هزینه های سنگین ماجراجویی های یک جنگ سرد جدید را نیز به دوش دیگران بیاندازند.
آتش توپخانه ای رسانه های غربی نیز همزمان شروع به گلوله باران خبری کرده و فضای بین المللی را به سمت سوژه جدید منحرف کرده اند و به نظر می رسد اختلافات در دریای جنوبی چین، طی روزهای آینده به یک بحران جدی برای جامعه بین الملل تبدیل شود.
در چارچوب این پروژه چین هراسی، شبکه خبری سی ان ان روز پنجشنبه توپخانه خود را روشن کرد و در گزارشی به آزمایش اخیر موشکی چینی ها پرداخت و اعلام کرد "چین در آزمایش موشکی تابستان گذشته موشکی را مورد آزمایش قرار داد که با سرعت صوت ۵ بار گرد زمین چرخید و در نهایت به هدفی واقع در خاک چین اصابت کرد."
سی ان ان در ادامه ژنرال جان هایتن (John Hyten) معاونت ستاد مشترک ارتش آمریکا را در برابر دوربین هایش نشاند تا او بگوید "هدف چین از دست یافتن به چنین توانایی هایی این است که روزی ممکن است چینی ها بطور غافلگیرانه ای خاک آمریکا را مورد حمله اتمی قرار دهند.
این شبکه آمریکایی در ادامه گمانه زنی می کند که "روسیه و چین بدین جهت مبادرت به بالا بردن توان موشک های مافوق صوت خود می کنند که آنها در زمینه موشک های بالستیک غیر قابل پیش بینی و غیر قابل مقابله هستند".
این رسانه تصویری آمریکایی به نقل از این مقام پنتاگون گفت: چین در ۵ سال گذشته ۱۰۰ مورد آزمایش موشک مافوق صوت انجام داده، درحالی که آمریکا طی این مدت تنها ۹ آزمایش از این دست داشته است.
در این زمینه پیش بینی می شود که آمریکا دنبال یک ائتلاف سازی جدید در شرق دور علیه چینی هاست. البته احتمال اینکه اروپایی ها به لحاظ سخت افزاری، تجهیزات و تسلیحات و نیروی انسانی در کنار آمریکا بایستند، وجود دارد؛ اما سوالی که در این ارتباط وجود دارد این است که "هزینه های مالی را چه کسی تامین می کند؟"، سوالی که احتمالا پاسخ آن در منطقه خلیج فارس است.
نظر شما