به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه آمریکا در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره حمله احتمالی چین به تایوان گفت: فکر می کنم که این یک تصمیم فاجعه آمیز خواهد بود.
این مقام دولت بایدن، چین را متهم کرد که در دو سال گذشته، برای تغییر وضعیت موجود از طریق افزایش فشار بر تایوان، انجام رزمایش ها و اقدامات نظامی تحریک آمیز، در تلاش برای منزوی کردن تایوان و انکار تعامل آن با بقیه کشورها و جامعه بین المللی بوده و این امری خطرناک است.
بلینکن در پاسخ به سوالی در خصوص واکنش آمریکا در صورت حمله احتمالی چین به تایوان مدعی شد: ما قاطعانه به تایوان متعهد هستیم تا مطمئن شویم که ابزاری برای دفاع از خود دارد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین ابراز امیدواری کرد که رهبران چین با دقت در مورد این موضوع فکر کنند و به گفته او به دنبال ایجاد بحرانی که عواقب وحشتناکی برای بسیاری از مردم خواهد داشت و به نفع هیچکس از جمله چین نیست، نباشند.
به گزارش ایرنا، پیش از این نیز، جو بایدن رییس جمهوری آمریکا اظهار داشت اگر چین به تایوان حمله کند، واشنگتن از تایوان دفاع خواهد کرد.
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا آمریکا در صورت حمله احتمالی چین به تایوان، از تایوان دفاع خواهد کرد، گفته است: بله، ما چنین تعهدی داریم.
تنش ها بین چین و امریکا در مورد تایوان، جزیره ای در جنوب چین که ادعای استقلال دارد، درحال افزایش است. پکن این جزیره را سرزمین اصلی خود می داند و معتقد است سراسر جهان از جمله آمریکا باید بر اساس «اصل چین واحد» با آن برخورد کنند.
اگرچه آمریکا آمریکا در سال ۱۹۷۹ رسما تحت سه اعلامیه رسمی مشترک واشنگتن با پکن، سیاست چین واحد را به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک خود با تایوان را قطع کرد، اما همچنان گوشه چشمی به این جزیره دارد و می خواهد از آن به عنوان کارتی برای فشار بر چین استفاده کند؛ به ویژه اینکه در دوره ترامپ رییس جمهوری پیشین آمریکا این وضعیت تشدید شد و تنش ها میان دو کشور بر سر ارتباط واشنگتن با تایوان افزایش یافت.
با این حال در ماههای اخیر که تنش های چین و تایوان افزایش یافته، واشنگتن از یک سوی می گوید به سیاست اصل چین واحد پایبند است اما از سوی دیگر ادعا می کند در صورت بروز جنگ میان چین و تایوان از تایوان دفاع خواهد کرد؛ موضوعی که باعث خشم چین شده است.
همچنین نیروی دریایی آمریکا چندین بار و به بهانه دفاع از آزادی ناوبری در آبهای بینالمللی و به قصد حمایت از جداییطلبان تایوان، کشتیهای جنگی خود را از تنگه تایوان عبور داده است.
وزیر امور خارجه چین نیز ضمن هشدار نسبت به تبعات رفتارهای غلط آمریکا در تخریب صلح و ثبات تایوان تاکید کرد: تایوان قسمتی از سرزمین چین است. این مساله مورد تایید گسترده جامعه بین المللی بوده و از اصول روابط بین الملل محسوب می شود و همه کشورها به صورت مشترک آن را رعایت می کنند.
«وانگ یی» در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ در رم در پاسخ به سؤالات خبرنگاران افزود: " تنها یک کشور چین در جهان وجود دارد و دولت جمهوری خلق چین نیز تنها دولت قانونی و نماینده کشور چین محسوب می شود".
وی گفت: مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۷۱ میلادی با اکثریت آرا قطعنامه شماره ۲۷۵۸ را تصویب کرد و کرسی قانونی جمهوری خلق چین در این سازمان احیا شد که به معنای حل شدن کامل موضوع حق نمایندگی چین در سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی از زوایای سیاسی، قانونی و رویه ای است.
به گفته وی، اخیرا برخی کشورها از جمله آمریکا درصدد بر آمده اند درباره مساله تایوان جنجال به پا کنند. این در حالی است که چنین رفتارهایی بر خلاف تعهدات سیاسی این کشورها هنگام برقراری روابط دیپلماتیک با چین است.
وزیر خارجه چین تاکید کرد:این کشورها در طول ۵۰ سال گذشته نتوانسته اند در اجرای اصل چین واحد، مانع تراشی کنند و امروز نیز در قرن بیست و یکم، توطئه آنها موفق نخواهد شد و اگر این کشورها برای انجام رفتارهای اشتباه خود پافشاری کنند؛ در این صورت بهای سنگینی پرداخت خواهند کرد.
نظر شما