سیامک محبی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: در روزهای نخست آغاز واکسیناسیون، گروههای هدف به مراکز مراجعه میکردند و آمار تزریق واکسن از روند تندی برخوردار بود، بهطوریکه در برخی روزها از میانگین کشوری نیز پیشی گرفتیم.
وی اضافه کرد: ولی در ماههای اخیر با توجه به شایعات، ابهامات و تردیدهایی که در فضای مجازی مطرح شده، سرعت روند واکسیناسیون در استان کند است.
وی ادامه داد: تاکنون حدود ۶۶ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال نوبت اول و ۴۴ درصد نیز نوبت دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
محبی بیان کرد: گروه سنی ۲۵ تا ۳۰ سال که جزو گروههای حساس جامعه است و تحرک اجتماعی بیشتری دارد و در نتیجه امکان ابتلا در آنها بیشتر است، کمتر از سایر گروههای سنی واکسن تزریق کردهاند.
وی افزود: در گروه سنی سالمندان وضعیت واکسیناسیون بهتر است و بهطور میانگین حدود ۸۰ درصد افراد ۶۰ سال به بالا هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت و بیش از سه هزار سالمند نیز دُز سوم(بوستر) را تزریق کردهاند.
به گفته وی، تاکنون یکمیلیون و ۲۶۴ هزار و ۸۲۲ دُز واکسن کرونا به گروههای هدف در این استان تزریق شده است.
رییس مرکز بهداشت قم خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از شهروندان برای تزریق واکسن مراجعه نکردهاند، با بازگشایی مدارس و رفع محدودیتها، نگرانیهایی ایجاد شده است.
وی افزود: با وجود اینکه در حال حاضر روند بیماری کُند است، ولی با توجه به سابقه ویروس و جهشهای ویروس در کشورهای اطراف، این نگرانی وجود دارد که دچار اتفاقات ناخوشایند در هفتههای آینده شویم.
وی با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای هر نظام سلامت، کنترل مرگومیر است، گفت: واکسن کرونا موضوع کاملا علمی است ولی پیشینه طولانی مثل سایر واکسنها را ندارد، اما همان مسیر را طی کرده است.
محبی ادامه داد: در سایر کشورها هم افرادی هستند که هنوز نسبت به تزریق واکسن تردید دارند، به همین دلیل در برخی کشورهایی که تزریق واکسن را خیلی زودتر شروع کردهاند نیز آمار مرگومیر بالایی دارند.
وی خاطرنشان کرد: اطلاعرسانی صوتی گستردهای در مناطقی از استان که کمترین میزان واکسیناسیون را داشتهاند، انجام میشود و از شهروندان درخواست داریم در اسرع وقت به پایگاههای سلامت، مراکز جامع سلامت و یا مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگبندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید۱۹» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما