حسین قربانی روز شنبه در جمع اعضای شوراها و همیاران شوراهای حل اختلاف زندان مرکزی تبریز، این موفقیت مهم را مرهون تلاش های اعضای شوراها و همیاران شوراهای حل اختلاف زندان مرکزی تبریز دانست که از طرق مختلف کسب رضایت اولیای دم حاصل شده است.
وی با بیان اینکه شوراها باید متفاوت از محاکم باشند، اهظار داشت: در این راستا باید ضمن ارتقای جایگاه شوراهای حل اختلاف در استان، شرایطی را به وجود آورد که مردم وقتی به شوراها مراجعه می کنند به راحتی بتوانند خواسته های خود را مطرح کنند.
قربانی با اشاره به بلاتکلیفی قانون شوراهای حل اختلاف، یادآوری کرد: نگاه قوه قضائیه به شوراهای حل اختلاف صرفا" هدایت به سمت صلح و سازش است.
وی با ابراز تاسف از اینکه تا به امروز تکلیف شوراهای حل اختلاف مشخص نشده است، گفت: با توجه به پرونده هایی که وارد شوراها می شود، اگر بنا باشد صلاحیت شوراها فقط صلح و سازش باشد، حجم ورودی پرونده ها به تشکیلات قضایی افزایش خواهد یافت که این موضوع نگران کننده است.
قربانی با قدردانی از تلاش های شورایاران زندان مرکزی تبریز در ارتباط با حل و فصل مشکلات موجود در زندان، ادامه داد: شوراهای حل اختلاف زندان ها زحمات مضاعفی متحمل می شوند و فارغ از ارجاعات در موضوعاتی که قابلیت صلح و سازش داشته در زندان ورود کرده و با تلاش خود این مسایل را حل و فصل می کنند.
وی ادامه داد: شورایاران برای یکایک پرونده ها، به خصوص در رابطه با قصاص هایی که منجر به رضایت اولیای دم می شود، زحمات زیادی متحمل می شوند.
سرپرست معاونت توسعه حل اختلاف دادگستری کل آذربایجان شرقی، موجودی شعب شوراهای حل اختلاف را مهم خواند و گفت: بحث صلح و سازش از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و اگر بتوانیم این موضوع را به خوبی تحقق بخشیم به نتایج خوبی هم دست خواهیم یافت.
در آذربایجان شرقی حدود ۳۰۰ شورای حل اختلاف وجود دارد که از این تعداد ۱۹۰ مورد شهری و بقیه روستایی است.
سال گذشته بیش از ۴۵ هزار صلح و سازش در پرونده های شوراهای حل اختلاف استان به وقوع پیوست؛ پارسال همچنین بیش از ۲۲۵ هزار پرونده نیز در شوراهای حل اختلاف استان مختومه شد.
نظر شما