جعفر زربافتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا صرفه جویی در مصرف آب، سرعت بالای رویش گیاه، بکارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی رویه علفهای هرز، صرفهجویی در مصرف انرژی، برداشت راحتتر و افزایش کمی و کیفی محصولات را از مزایای بکارگیری روشهای نوین آبیاری عنوان کرد و افزود: هم اینک با افزوده شدن سطوح جدید ۴۶ هزار هکتار از زمین های زراعی و باغی استان به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده که این امر زمینه صرفهجویی بیش از ٢۶٢ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی را به ارمغان آورده است.
وی افزود: در سال جاری با اعتبار ۷۶۰ میلیارد ریال اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی سیستان وبلوچستان در برنامه کاری این مدیریت قرار گرفته که از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار آن تجهیز شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: کل اعتبارات مدیریت آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان ۲۵۳میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته افزایش سه برابری داشته است.
وی ادامه داد: برای اجرای سامانههای نوین آبیاری در خاش هیچ محدودیتی وجود ندارد به طوریکه دولت نیز برای تشویق کشاورزان به این امر ۸۵ درصد هزینه اجرا را بصورت بلاعوض تامین و پرداخت میکند.
زربافتی افزود: متقاضیان با داشتن مجوز برداشت آب و مدارک کامل زمین میتوانند از طریق سامانه طرح توسعه ساماندهی نوین آبیاری نامنویسی کنند تا نسبت به اجرای سیستم برای اراضی زراعی و باغات آنان از سوی سازمان جهاد کشاورزی اقدام شود.
نظر شما