رژیم صهیونیستی و انتخابات لیبی 

تهران - ایرنا - با گذشت نزدیک به یازده سال از انقلاب لیبی و سرنگونی «معمر قذافی»، قرار است انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ۲۳ دسامبر (دوم دی ماه سال جاری) برگزار شود، انتخاباتی که پای برخی کشورها و رژیم ها و مسایل حاشیه ای را به لیبی باز کرده است.

در این انتخابات که اولین انتخابات ریاست جمهوری لیبی از سال ۱۳۸۹ می باشد، نام دو نفر بیشتر مطرح شده، اولی ژنرال "خلیفه حفتر" فرمانده کل نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» و دومی "سیف الاسلام قذافی" فرزند دیکتاتور سابق این کشور.

در حالی انتخابات ریاست جمهوری لیبی برگزار خواهد شد که شرایط این کشور هنوز به ثبات نرسیده و درگیرهای داخلی با توطئه و حمایت برخی کشورها و رژیم ها ادامه دارد.

لیبی از سال ۲۰۱۱ (۱۳۸۹) با چالش های فراوانی روبه رو است؛ پس از سقوط معمر قذافی دیکتاتور، این کشور در سال ۲۰۱۱ با جنگ داخلی روبرو گردید و این کشور با توطئه خارجی عملا به دو قسمت تقسیم شد؛ «دولت وفاق ملی لیبی» مورد حمایت کشورهایی چون قطر، ترکیه، برخی کشورهای اروپایی و سازمان ملل قرار گرفت و کشورهایی مانند مصر، روسیه، عربستان و امارات نیز از ارتش خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته مستقر در «بنغازی» و «طبرق» حمایت کردند.

نکته مهمی که در حاشیه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری لیبی به وجود آمده، ورود رژیم صهیونیستی به این قضیه می باشد؛ چندی پیش برخی منابع منطقه و عربی اعلام کردند که «صدام حفتر» پسر ژنرال خلیفه حفتر فرمانده موسوم به ارتش ملی لیبی با دلالی امارات در سفری به سرزمین های اشغالی، خواستار کمک رژیم صهیونیستی به پدرش برای تسلط بر لیبی شده است.

منابع خبری اعلام کرده اند که صدام حفتر حدود ۱۰ روز پیش به فلسطین اشغالی سفر و با برخی از مقامات رژیم صهیونیستی در فرودگاه «بن گوریون» در شرق تل آویو دیدار و درخواست کمک پدرش از این رژیم را مطرح کرده است.

اولین خبر این دیدار را یک تحلیلگر صهیونیستی افشا کرد که در آن «یوسی ملمن» تحلیلگر مسائل اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس با انتشار یادداشتی در روزنامه صهیونیستی «هاآرتض»، این سفر را علنی کرد و نوشت: صدام حفتر حامل پیامی از سوی پدر خود برای درخواست کمک نظامی و سیاسی از رژیم صهیونیستی بوده است.

بنا بر ادعای ملمن، صدام به نقل از پدرش به مقامات صهیونیست گفته است که اگر از او حمایت سیاسی و نظامی کنند، او نیز متعهد خواهد شد که در آینده روابط دیپلماتیک بین لیبی و اسراییل (رژیم صهیونیستی) را برقرار کند!

وی با بیان اینکه دیدار صدام حفتر با مقامات تل آویو، یک ساعت و نیم در فرودگاه بن گوریون به طول انجامیده است، خاطر نشان کرد که پسر حفتر با هواپیمای «فالکن» از دبی وارد فرودگاه بن گوریون شد. این هواپیما یک ساعت و نیم پس از توقف در این فرودگاه، به سوی لیبی پرواز خود را ادامه داد، ولی مشخص نیست در حین توقف در فرودگاه با چه کسی ملاقات کرده است، «اما پدرش در گذشته تماس‌های مخفیانه‌ای با اسرائیل داشته و نمایندگان بخش "تیفیل" در "موساد" بیش از یک بار با او ملاقات کرده اند».

این تحلیلگر صهیونیست خاطر نشان کرد که سفر چندی پیش پسر حفتر به تل آویو، مربوط به انتخابات ریاست جمهوری لیبی است که در ۲۳ دسامبر (دوم دی ماه) برگزار خواهد شد. رژیم صهیونیستی نیز به دلیل موقعیت ژئواستراتژیک لیبی در دریای مدیترانه و حضور یهودیان در این کشور، اهمیت خاصی برای لیبی قائل است.

منابع خبری اعلام کرده بودند که صدام حفتر در سفرش به اراضی اشغالی حامل نامه‌ای از پدرش بود که در آن حفتر از تل‌آویو خواسته در ازای برقراری روابط دیپلماتیک میان دو طرف، این رژیم کمک سیاسی و نظامی به لیبی داشته باشد.

در همین راستا در چند روز گذشته خبر نامزدی سیف الاسلام قذافی برای نامزدی شرکت در انتخابات ریاست جمهوری لیبی و رقیب حفتر هم خبرساز شد.  

در گرماگرم انتشار اخبار اعلام نامزدی خلیفه حفتر و سیف الاسلام قذافی، دفتر دادستانی کل نظامی لیبی یکشنبه گذشته در نامه‌ای به کمیساریای انتخابات این کشور، از این مرجع خواست تا نامزدی سیف الاسلام قذافی و خلیفه حفتر را «تا زمانی که آنها به تحقیقات عمل کنند»، تعلیق کند.

در کنار سیف‌الاسلام و خلیفه حفتر، "عبدالحمید دبیبه" نخست‌وزیر و "عقیله صالح" رئیس پارلمان لیبی نیز برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور نامزد شده اند.

پیش از این «خالد المشری» رئیس شورای عالی دولت لیبی از احتمال تعویق سه ماهه انتخابات ۲۳ دسامبر این کشور خبر داده و اعلام کرد که شورای عالی در انتخابات شرکت نخواهد کرد، اما مانع برگزاری آن نیز نخواهد شد.

بحث عادی سازی روابط میان لیبی و رژیم صهیونیستی

با گرم شدن تنور انتخابات ریاست جمهوری لیبی بحث عادی سازی روابط میان طرابلس و تل آویو با دلالی امارات نیز گرم شده است. چند روز پیش روزنامه صهیونیستی «معاریو» در این باره نوشت که در حاشیه کنفرانس بین المللی پاریس پیرامون لیبی، بررسی هایی برای برقراری روابط دیپلماتیک میان لیبی و اسراییل (رژیم صهیونیستی) انجام شد.

این روزنامه صهیونیستی از تماس‌هایی در حاشیه این نشست پرده برداشت که نشان می‌دهد، تلاش‌هایی برای بررسی برقراری اینگونه روابط میان لیبی و اسراییل صورت گرفته است.

با توجه به اینکه خلیفه حفتر فرمانده ارتش ملی لیبی متعهد شده، در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری لیبی روابط کشورش را با رژیم صهیونیستی عادی خواهد کرد و اینکه پسرش صدام را طی یک سفر محرمانه برای مذاکره با مسوولان ارشد رژیم صهیونیستی پیرامون اعلام احتمالی این نوع رابطه در ازای حمایت از بازسازی لیبی و دریافت کمک های امنیتی به اراضی اشغالی فرستاد، موضوع رژیم صهیونیستی در کنفرانس پاریس جایگاه خاصی داشت.

منابع دیپلماتیک اعلام کرده اند که حفتر با وساطت «عبدالفتاح سیسی» رئیس جمهوری مصر که در این کنفرانس شرکت داشت، کمک‌هایی را از رژیم صهیونیستی دریافت کرده است.

خبرها نیز حاکی از آن است که شماری از مقامات اصلی لیبی اخیرا برقراری روابط دیپلماتیک رسمی با رژیم صهیونیستی و گفت وگو با این رژیم فکر می کنند تا از این مساله در برابر رقیبان خود استفاده کنند.

عبدالحمید الدبیبه نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی به روزنامه معاریو در پاریس گفته که این ملت لیبی است که باید پس از انتخابات دمکراتیک که قرار است ۲۳ دسامبر برگزار شود، در مورد موضوع برقراری روابط با اسراییل (رژیم صهیونیستی) تصمیم بگیرد.

وی در عین حال گفته بود که موضوع برقراری روابط طرابلس – تل آویو بعدا بررسی خواهد شد، اما در عین حال احتمال انجام این کار را بعید ندانست.

نقش سیف الاسلام قذافی در روابط با اسرائیل

همانگونه که صدام حفتر نقش رابط میان پدرش و رژیم صهیونیستی را با دلالی امارات بازی می کند، گفته شده که سیف الاسلام قذافی نیز واسطه پدرش برای برقراری رابطه با تل آویو بوده است، هرچند معمر قذافی قایل به حمایت از موضوع فلسطین بود.

چندی پیش روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» از نقش سیف الاسلام قذافی، در روابط طرابلس با تل‌آویو پرده برداشت و فاش کرد که سیف الاسلام مسئولیت روابط با اسرائیل را در دوره حکومت پدرش به عهده داشت.

به نوشته این روزنامه عبری زبان، در حالی که پدر سیف الاسلام خود را یکی از تندروترین حامیان مسئله فلسطین نشان می‌داد، پسرش با اسرائیلی‌ها مشغول ملاقات و گفت وگو بود.

به زعم هاآرتص، با وجود آن که خبری از روابط رسمی بین دو طرف وجود نداشت، اما تل آویو و دولت قذافی تماس‌های مستمری در رابطه با مسایل دیپلماتیک و مسایل دیگر داشتند و سیف الاسلام این تماس‌ها را از طریق یک تاجر یهودی لیبی تبار انجام می‌داد.

معمر قذافی دیکتاتور لیبی پیش از سرنگونی هم قول داده بود، در صورتی که اسرائیل برای بهبود روابطش با آمریکا و غرب وارد عمل  شود، اقدام به برقراری روابط با آن خواهد کرد.

حمایت همزمان رژیم صهیونیستی از خلیفه حفتر و سیف الاسلام قذافی در انتخابات ریاست جمهوری لیبی

با نزدیک شدن به موعد برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری لیبی و نام‌نویسی افراد جهت رقابت در رخدادی که می‌تواند به بحران ۱۱ ساله در این کشور تا حدودی پایان دهد، رژیم صهیونیستی نیز با برنامه و به شکل فعال وارد عمل شده است.

رژیم اشغالگر قدس و لابی صهیونیست در آمریکا همانگونه که در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده از هر دو نامزد دو حزب دمکرات و جمهوری خواه حمایت می کنند، تل آویو در انتخابات لیبی نیز از دو نامزد ریاست جمهوری یعنی خلیفه حفتر و سیف الاسلامی قذافی حمایت می کند.

البته این موضوع دو سویه می باشد، یعنی خلیفه حفتر و قذافی نیز تمایل خود را برای سازش با رژیم صهیونیستی به اطلاعات مقامات تل آویو رسانده‌ و انتظار حمایت سران این رژیم را دارند.

به نوشته روزنامه «الاخبار»، رژیم تل آویو به امید اینکه لیبی به جمع کشورهای سازشگر با این رژیم بپیوندد، برنامه انتخاباتی خود را در لیبی پیش می‌برد و همزمان خلیفه حفتر و سیف الاسلام قذافی کانال‌های ارتباطی با رژیم صهیونیستی ایجاد کرده‌ و در خصوص عزم خود برای سازش به صهیونیست‌ها اطمینان خاطر داده‌اند، به امید اینکه دولت آمریکا نیز آن‌ها را مورد حمایت قرار دهد.

بنا بر این گزارش، با وجود اینکه رژیم اسرائیل به هر دوی آن‌ها اعتماد دارد، اما خلیفه حفتر را به سیف الاسلام قذافی ترجیح می‌دهد که دلایل مختلفی دارد که یکی از آن‌ها تثبیت جا پای تل آویو در لیبی است.

الاخبار در ادامه نوشت که خلیفه حفتر و قذافی هر دو آماده سازش با تل آویو هستند و بخشی از برنامه اعلام نشده آن‌ها برقراری روابط با رژیم صهیونیستی است، با این حال از اعلام آن در برهه فعلی از بیم واکنش رأی دهندگان خودداری می‌کنند و روابط و مناسباتی که در لیبی میان حاکمان و مردم وجود دارد همانند امارات، بحرین، مغرب و سودان است و مردم و حاکمان ارتباط چندانی با یکدیگر ندارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha