«بهروز اکرمی» روز شنبه در نشست مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی، افزود: این استان در تزریق هر ۲ دُز واکسن کرونا نیز رتبه هفتم کشور را دارد که در جای خود جایگاه مطلوبی است.
وی ادامه داد: شیوع ویروس کرونا در ۲ ماه گذشته در کشور و استان مرکزی با همکاری مردم و زحمات کادر درمان به خوبی مدیریت شده و سیر نزولی را میپیماید و انتظار میرود آحاد مردم و مسئولان با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تزریق واکسن نسبت به حفظ این شرایط همکاری کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: هفته گرامیداشت بسیج فرصتی در راستای همکاری هر چه بیشتر دانشگاه علوم پزشکی با بسیج جامعه پزشکی بهمنظور شتاببخشی به فرآیند واکسیناسیون است.
اکرمی بیان کرد: با توجه به بازگشایی مدارس از هفته جاری تمامی معلمان و دانشآموزان باید نسبت به تکمیل فرآیند واکسیناسیون اقدام کرده و اداره کل آموزش و پرورش وظیفه دارد تا ۲ هفته آتی معلمانی را که واکسن کرونا تزریق نکردهاند را به دانشگاه علوم پزشکی اراک معرفی کند.
وی اظهار داشت: متصدیان امور صنفی و رانندگان اتوبوسها و تاکسیهای درون و برون شهری نیز وظیفه دارند تا ۲ هفته آتی تصویر کارت واکسیناسیون خود را در محل فعالیت و یا شیشه اتومبیل خود نصب کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: یکمیلیون و ۶۸ هزار و ۹۷۰ نفر در استان مرکزی یک دُز و ۸۵۶ هزار و ۷۰۹ نفر هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
دکتر محمد جمالیان افزود: همچنین ۸۸ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان مرکزی نیز یک دز و ۷۳ درصد جمعیت این سن نیز هر ۲ دز واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: با توجه به بازگشایی مدارس، واکسیناسیون دانشآموزان از حساسیت زیادی برخوردار است و اکنون دانشآموزان تمامی شهرستانها به غیر از اراک و آشتیان در برابر کرونا واکسینه شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: ۹۸ درصد جمعیت دانشآموزی آشتیان و ۸۷ درصد دانشآموزان اراکی واکسن کرونا را دریافت کردهاند و انتطار میرود با همکاری بیشتر اداره کل آموزش و پرورش و مرکز بهداشت اراک این فرآیند تا زمان بازگشایی کانل مدارس انجام شود.
دکتر جمالیان بیان کرد: ۶ نوع واکسن داخلی و سه نوع واکسن خارجی در تمامی مراکز واکسیناسیون استان مرکزی موجود است و شهروندان میتوانند به راحتی واکسن خود را انتخاب کرده و با توجه به اینکه خطر شیوع ویروس کرونا در استان اکنون بهصورت نسبی فروکش کرده از شهروندان انتظار میرود نسبت به دریافت واکسن و همچنین رعایت دستورالعملهای بهداشتی توجه ویژه داشته باشند.
وی اضافه کرد: دانشگاههای علوم پزشکی استان باید فعالیت مدارس را مورد ارزیابی قرار دهد و در صورت مشاهده هرگونه بیتفاوتی نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی اقدامات قانونی انجام میشود و در یک هفته گذشته نیز ۱۱ مدرسه به همین دلیل مهر و موم شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص شیوع ویروس آنفلوآنزا نیز گفت: با توجه به تجربیات کادر درمان تشخیص این ویروس در بیماران به راحتی انجام میشود و تنها در موارد خاص و برای تشخیص کرونا با آنفلوآنزا، افراد تست میدهند که در این راستا گزارش محدودی در ساوه و اراک مثبت بوده است.
دکتر جمالیان افزود: با توجه به اینکه بیشتر شهروندان از ماسک استفاده میکنند شرایط استان در این خصوص مطلوب است و تنها در شهرستان ساوه هر فرد مشکوکی که تست داده به ویروس آنفلوآنزا مبتلا شده است.
وی تاکید کرد: تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر ابتلا به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی گزارش نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هفته سوم آبان ماه جاری در استان مرکزی یکهزار و ۳۲۶ مورد بود اما در هفته چهارم این مهم به ۹۱۲ نفر رسیده است.
دکتر علی علیمحمدی افزود: شمار افراد بستری مبتلا به کرونا در هفته سوم ۱۴۹ نفر گزارش شد اما، در هفته چهارم با ۴۴ مورد کاهش به ۱۰۵ مورد رسید.
وی، شمار افراد درمان شده سرپایی کرونا در هفته سوم آبان ماه را یکهزار و ۱۷۷ مورد عنوان کرد و گفت: این آمار در هفته چهارم به ۸۰۷ مورد رسید.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: در هفته سوم آبان ماه امسال ۱۸ مورد و در هفته چهارم ۱۷ مورد فوت ناشی از ویروس کرونا در استان مرکزی گزارش شده است.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.
نظر شما