دکتر «حبیب معصومی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر مواقع به علت شوک ناشی از حادثه، فرد تماس گیرنده با مرکز فوریت های پیش بیمارستانی ۱۱۵ نمی تواند موقعیت دقیق خود را به کاربر اعلام کند بنابراین اورژانس همدان درصدد راه اندازی سیستم موقعیت یاب تماس گیرنده با هدف کمک رسانی به موقع است.
وی اضافه کرد: در راستای توسعه فوریت های پیش بیمارستانی در گام نخست باید مردم را از خدمات این نهاد مطلع کرد تا آنها بتوانند بلافاصله از اورژانس درخواست کمک کنند.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیرحوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: اورژانس نیز باید با افزایش تعداد پایگاه های امدادی، افزایش نیروی انسانی، استفاده از ابزار ارتباطی موثر، رفع نواقص آنتن دهی موبایل در جاده ها، استفاده از سامانه های هوشمند (آسایا) و بیسیم بتواند خدمات خود را گسترده تر کند.
معصومی درباره ۳۰ آبان بزرگداشت روز ملی قربانیان حوادث ترافیکی نیز گفت: یکی از مهمترین علل مرگ و میر پس از سکته های قلبی، مغزی و سرطان ها، سوانح رانندگی است و ۳۰ سازمان از جمله خودروساز، راهداری، نهادهای مسئول در صدور گواهینامه تا نهادهای انتظامی و امدادی در ایمن سازی تردد و پیشگیری از حوادث ترافیکی نقش آفرین هستند.
وی بیان کرد: با وجود تلاش های صورت گرفته برای کاهش آمار متوفیان اما هر ساله حدود ۱۶ هزار نفر در سوانح رانندگی جان خود را از دست می دهند که سهم استان همدان از این آمار ۴۰۰ نفر است.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیرحوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: آمار متوفیان سوانح رانندگی در سال گذشته به علت محدودیت های ناشی از کرونا و کاهش آمار تردد و سفرها به زیر ۴۰۰ نفر رسید که این آمار در نیمه نخست سالجاری با برداشته شدن محدویت های تردد دوباره افزایش یافته است.
معصومی افزود: استان همدان یکی از ۱۰ کریدور مهم کشور محسوب می شود بنابراین بخشی از متوفیان و مصدومان سوانح جاده ای این استان را به ویژه در زمان تردد میلیونی زائران اربعین حسینی از جاده های همدان افراد غیربومی تشکیل می دهند.
وی بیان کرد: ۳۰ آبان روزی برای یادآوری مشکلات جسمی و روحی و روانی مصدومان سوانح رانندگی و خانواده متوفیان است چرا که اغلب خانواده با از دست دادن نان آور خانواده دچار مشکلات زیادی شدند.
مدیرحوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه نیمی از بسترهای بخش «آی.سی.یو» مصدومان سوانح رانندگی همدان هستند اظهار داشت: امید می رود بزرگداشت یاد و خاطر مصدومان و متوفیان سوانح رانندگی تلنگری به مردم و مسئولان برای اصلاح رانندگی و ایمنی سازی خودرو مسیر برای تردد باشد.
معصومی افزود: مقرر شده از امسال تا سال ۱۴۰۹ سالانه ۱۰ درصد از متوفیان سوانح رانندگی را در استان و کشور کاهش دهیم که این امر مستلزم همکاری ۳۰ نهاد مسئول در این باره و جدی گرفتن مساله آموزش است.
هفت ماهه سال گذشته ۱۹۳ نفر در ۱۶۰ فقره سانحه جان باختند که این آمار در مدت زمان مشابه سال جاری ۲۱۷ نفر در ۱۹۶ فقره سانحه رسیده است که از نظر فقره ۲۳ درصد و از نظر متوفیان ۱۲ درصد افزایش یافته است.
نظر شما