افزایش آگاهی مرزنشینان کشور در پیشگیری از انفجار مین موثر است

تهران - ایرنا - مدیرکل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی هلال‌احمر، افزایش آگاهی مرزنشینان در مناطق غربی کشور را در پیشگیری از انفجار مین بسیار مهم دانست.

به گزارش ایرنا از جمعیت هلال احمر، نشست پروژه آگاهی رسانی خطرات و رفتار ایمن‌تر در برابر مین و مواد منفجره‌ی به جا مانده از جنگ با هدف مرور پیشرفت اجرایی در ۱۶ سال گذشته، بررسی و تصویب روند مالی جدید برای این پروژه و تصحیح محتوای آموزشی، ۲۵ و ۲۶ آبان‌ماه جاری در هتل المپیک تهران برگزار شد.

در این نشست دو روز، مدیرکل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی جمعیت هلال احمر و معاون سازمان امداد و نجات و مدیر  برنامه‌ریزی و آموزش‌های تخصص این سازمان با همیاری مدیر برنامه آگاهی رسانی خطرات مین در دفتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران، میزبان نمایندگان، معاونین امداد و نجات و خزانه‌داران ۶ استان هدف این پروژه، مدیرکل اعتبارات جمعیت هلال احمر، مربیان امداد و نجات و «روبن‌جیمز مک‌کارتی» مدیر منطقه‌ای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در خاورمیانه بودند.

مدیرکل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی هلال احمر از ارائه گزارش عملکرد ۶ استان مشمول این طرح و جمع‌بندی مباحث مالی پروژه در این استان‌ها خبر داد و گفت: یکی از مهم‌ترین تصمیمات این نشست، برنامه‌ریزی برای افزودن سیستان و بلوچستان به استان‌های مشمول این طرح بود.

حسن اسفندیار ادامه داد: اکنون در شرق کشور فقط پایانه مرزی دوغارون در خراسان رضوی، میزبان مربیان و امدادگران هلال احمر برای ارائه‌ی آموزش‌های لازم به اتباع افغانستانی است که به کشور خود بازگشت داده می‌شوند. از آنجا که تردد غیرقانونی اتباع افغان در مرزهای سیستان در شهرستان‌های زهک و هیرمند در ماه‌های گذشته بسیار افزایش یافته است، لذا مقرر شد این آموزش‌ها در پایانه مرزی میلک، در هیرمند نیز برای اتباع در حال بازگشت به افغانستان برگزار شود.

وی همچنین از امکان پذیرش درخواست توسط واحد بازپیوندی خانواده، در زمان آموزش‌های آگاهی‌بخشی از خطرات مین صرفا در پایانه مرزی دوغارون خبر داد و تصریح کرد: در همه‌ جمعیت‌های ملی در دنیا، اداره‌ای برای جست‌وجو مفقودین و جداشدگان از خانواده وجود دارد. این سازوکار در جمعیت هلال احمر ایران نیز تحت عنوان بازپیوندی خانواده فعال است. اکنون در مرز دوغارون در خراسان رضوی به اتباع افغان، فرم‌هایی داده می‌شود تا در صورتی که خانواده خود را گم کرده‌اند و یا در طی سال‌های جنگ و مهاجرت یکی از اعضای خانواده مفقود شده است؛ تقاضای جست‌وجو را جهت تشکیل پرونده تکمیل کنند.

اسفندیار افزود: سالهاست که مرزنشینان ما در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام و خوزستان در غرب کشور برای رفتار ایمن‌تر در مواجهه با مین و مواد منفجره‌ی عمل‌نکرده از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران آموزش‌های لازم را می‌دیدند و از آنجایی که اغلب مرزنشینان غربی ما عشایر هستند و به دامداری اشتغال داشته و همچنان مراودات بازرگانی نیز با کشور همسایه دارند؛ این آفزایش آگاهی توانسته در پیشگیری از حوادث نقش مهمی را بازی کند.

معاون برنامه‌ریزی و آموزش‌های تخصصی سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز در این نشست درباره آموزش با هدف کاهش آسیب‌پذیری مرزنشینان ایران از خطرات مین و مواد منفجره جنگی گفت: سازمان امداد و نجات از طریق رابطین خود در پنج استان غربی و خراسان رضوی در شرق کشور، مجری این پروژه است. مربیانی‌ که در این خصوص با حوزه امداد و نجات جمعیت همکاری می‌کنند؛ در سال‌های گذشته براساس سرفصل‌های تدوین شده، آموزش آگاهی‌رسانی از خطرات مین را به علاوه‌ی وسایل کمک آموزشی، پمفلت، پوستر، بسته‌های بهداشتی و لوازم التحریر به جوامع هدف ارائه کرده‌اند. 

حمیدرضا اسکاش افزود: در نشست دو روزه تهران، دستورالعمل اجرایی و آموزشی خطرات مین مرور و بخش‌های جدیدی با اتکا به تجربه سال‌های قبل بازنگری شد و فرایند مالی این طرح با هم‌اندیشی شرکت‌کنندگان و حضور مدیرکل اعتبارات جمعیت هلال احمر، مورد توافق قرار گرفت که می‌تواند زمینه بهره‌برداری بیشتر از بودجه این طرح را فراهم آورد.

پوژه آموزش خطرات مین از ۱۶ سال پیش تا کنون در پنج استان غربی ایران شامل آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام و خوزستان و استان خراسان رضوی در شرق کشور توسط جمعیت هلال احمر و با همکاری دفتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در تهران، در حال انجام است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha