به گزارش روز یکشنبه ایرنا، شهروندان آمریکایی که با افزایش قیمت کالاهای مصرفی خود مواجه شده اند، حالا پیش از آغاز جشن شکرگزاری که در چهارمین پنجشنبه ماه نوامبر (ماه جاری میلادی) برگزار می شود، باید گوشت مورد نیاز خود را که همواره در مرکز سفره های آنان به ویژه در این جشن قرار دارد، با قیمت بالاتری خریداری کنند.
به گزارش سی ان ان، فروشگاه های بزرگ زنجیره ای آمریکا به مشتریان خود اعلام کرده اند که در ماه ژانویه، قیمت گوشت های یخ زده و یخچالی افزایش خواهد یافت. این محصولات شامل انواع سوسیس و کالباس نیز می شود که معمولا قیمت ارزانی دارند.
بر اساس بررسی های انجام شده شبکه خبری فاکس نیوز آمریکا، هزینه های تمام شده برای یک مراسم شکرگزاری برای ۱۰ نفر در آمریکا ۱۴ درصد افزایش داشته و قیمت گوشت بوقلمون که به صورت گسترده در این جشن استفاده می شود، ۲۴ درصد افزایش یافته است.
خریداران در ایالت ویسکانسین آمریکا می گویند با قیمت بالای کالاها و کمبود عرضه به خصوص در مورد گوشت بوقلمون مواجه شده اند.
یک خریدار به شبکه تلویزیونی فاکس نیوز آمریکا می گوید: واقعا فکر نمی کردم در مقایسه با فصل تعطیلات در سال گذشته، همه چیز این قدر گران شده باشد. این ناراحت کننده است زیرا بر همه تاثیر می گذارد. به هر مرکزی که مراجعه کردم، قیمت ها افزایش یافته بودند.
یک خریدار دیگر می گوید: تقریبا قیمت بسیاری از کالاها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد به ویژه در گوشت بوقلمون افزایش یافته است.
وزارت کار آمریکا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است قیمت مصرف کننده در مقایسه با سال گذشته ۶.۲ درصد افزایش یافته است.
با توجه به گزارش آژانس اطلاعات انرژی، قیمت سوخت در آمریکا در مقایسه با سال گذشته ۱.۳۰ دلار افزایش یافته است و این افزایش قیمت به این معنی است که قیمت حمل و نقل کالا نیز در آمریکا به شدت افزایش یافته است.
تعدادی از کارشناسان دلیل افزایش قیمت را تورم، بحران کرونا و دست کاری در قیمت ها می دانند اما مصرف کنندگان آمریکایی نظر دیگری دارند.
یک شهروند آمریکایی می گوید که از بهانه های آنها و مرتبط دانستن گران شدن کالاها به بحران کرونا خسته شده ام. قرنطینه دلیل گرانی کالاها است.
یک شهروند آمریکایی دیگر می گوید که انجام تغییرات کوچک از سوی جو بایدن در سیاست هایی که دونالد ترامپ به کار برده بود، مشکلی را حل نمی کند.
افزایش قیمت همه انواع گوشت درآمریکا
یک تامین کننده بزرگ گوشت در آمریکا که نخواست نامش فاش شود به سی ان ان می گوید: قیمت تمام محصولات گوشتی بسته بندی شده در آمریکا افزایش خواهد یافت.
اما قیمت محصولات گوشتی گران تر مانند استیک گاو در آمریکا از یک سال گذشته افزایش یافته است.
کریس دی بویس معاون ارشد شرکت تحلیل بازار گوشت "آی آر آی" گفت: گوشت در مرکز سفره های آمریکایی ها قرار دارد و این افزایش قیمت به شدت بر خانوارها تاثیر خواهد گذاشت.
تولیدکنندگان گوشت برای مقابله با هزینههای بالاتر برای کالاها، بستهبندی، نیروی کار، حملونقل و سایر نهادهها، قیمت محصولات خود را افزایش داده و تبلیغات آنها را کاهش می دهند.
"تایسون" که شرکت بزرگ توزیع کننده گوشت در آمریکا است در نامه خود به فروشگاه ها و مراکز فروش گوشت در آمریکا گفته است: ما همچنان با روند افزایشی تورم مواجه هستیم. تداوم تورم مستلزم افزایش قیمت گذاری محصولات است.
این شرکت همچنین اعلام کرده است قیمت محصولات گوشتی شرکتها، مزارع و دامداری های وابسته به آن بین ۵ تا ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.
دی بویس می افزاید: افزایش قیمت گوشت و سایر اقلام اصلی فروشگاه های مواد غذایی ممکن است باعث تغییر در رفتار مصرف کننده شود و تهدیدی برای سوپرمارکت ها باشد. وقتی قیمتها در فروشگاههای همیشگی از قدرت خرید مشتریان بالاتر می رود، آنها تمایل بیشتری به مراجعه به سایر فروشگاه ها با کالاهای ارزانتر خواهند داشت. این خطر بزرگی است که بسیاری از فروشگاه ها در حال حاضر نگران آن هستند. ما می توانیم از سال آینده شاهد تغییرات بزرگ در بازار خرده فروشی باشیم.
افزایش قیمت مواد غذایی و غیر غذایی
تارنمای هیل نیز در گزارشی نوشت: قیمت محصولات غذایی، گوشت، روغن و حتی مواد غیرغذایی مانند لامپ های حرارتی و ظروف حمل غذا قیمت قابل ملاحظه ای داشته و رستوران ها را با افزایش بی سابقه هزینه ها نگران کرده است.
اختلالی که در زنجیره عرضه ایجاد شده است کار را برای رستوران های کوچکتر و مستقل تر برای تهیه کالاهای اساسی دشوار کرده است.
طبق گزارش وزارت کار آمریکا، این کشور در سال جاری میلادی بالاترین نرخ تورم را در سی سال گذشته تجربه کرده است. قیمت مواد غذایی در مقیاس سال به سال ۵.۴ درصد افزایش یافته که بیشترین افزایش به میزان ۱۱.۹ درصد مربوط به گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ بوده است.
صاحبان رستوران ها می گویند در ماه های اخیر با افزایش قیمت محصولات عمده فروشی ها مواجه بوده اند که هزینه های آن به مشتریان تحمیل شده است. قیمت رستوران هایی که خدمات کامل ارائه می دهند در سال گذشته ۵.۹ درصد افزایش داشت که بالاترین رقم افزایشی بوده که سابقه نداشته است.
تیلور اکین صاحب یک رستوران در فیلادلفیا که همچنین عضو اتحادیه رستوران دارهای مستقل است، می گوید که قیمت مواد غذایی و تجهیزات همچنان رو به افزایش است.
وی می افزاید قیمت روغن سرخ کردنی که سال گذشته حدودد ۳۰ دلار برای هر واحدد بود به ۶۰ تا ۷۰ دلار رسیده و هزینه دستکش های یکبار مصرف ۲۰۰ درصد نسبت به سطح قبل از همه گیری افزایش یافته است.
حتی افزایش قیمت انرژی نیز به رستوران ها آسیب رسانده است. برای صاحبان رستورانهای مستقل، همهگیری روابط آنها با توزیعکنندگان را محک زده و نشان داده که رقابت با زنجیرههای بزرگ که اغلب به محصولات کمیاب اولویت می دهند، چقدر دشوار است.
نظرسنجی انجمن ملی رستوران دارها در آمریکا در ماه سپتامبر (شهریور) نشان داده که ۹۱ درصد از صاحبان رستوران ها پول بیشتری برای مواد غذایی می پردازند و سه چهارم آنها گفته اند که مجبور هستند فهرست (منوی) خود را تغییر دهند زیرا نمی توانند ترکیبات آن را بیابند. همچنین ۴۷ درصد رستوران دارها گفتند که خرید گوشت مرغ بر آنها دشوار شده و ۴۵ درصد نیز از مشکل در پیدان کردن گوشت گاو سخن گفته اند.
گروه صنعتی رستوران داری در آمریکا تخمین زده که صاحبان این شغل در این کشور از آغاز همه گیری کرونا ۳۰۰ میلیارد دلار ضرر کرده اند و ۹۰ هزار رستوران مجبور شده اند برای بلند مدت یا به طور دائمی تعطیل کنند. تقاضا برای صرف غذا در خارج از منزل و در رستوران ها با کاهش محدودیت ها در آمریکا افزایش یافته ولی ۷۸ درصد رستوران ها می گویند به اندازه کافی کارمند برای تامین نیاز مشتریان خود با توجه به فشاری که بر بازار کار وجود دارند، در اختیار ندارند.
انجمن ملی رستوران ها در آمریکا نیز اوایل ماه جاری با ارسال نامه ای به جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از او خواست فرصت های استخدامی را به منظور مقابله با کمبود نیروهای کار گسترش دهد.
گروه های رستوران داری در آمریکا به دنبال کمک بیشتر در بودجه رفاه اجتماعی و تغییرات اب و هوایی پیشنهادی دموکرات ها به رستوران ها هستند.
با توجه به گزارش آژانس اطلاعات انرژی، قیمت سوخت در آمریکا در مقایسه با سال گذشته ۱.۳۰ دلار افزایش یافته است و این افزایش قیمت به این معنی است که قیمت حمل و نقل کالا نیز در آمریکا به شدت افزایش یافته است.
افزایش قیمت دارو و نبرد دموکرات ها و جمهوری خواهان برای کنترل قیمت آن
گرانی و تورم حتی بر حوزه سلامت و بهداشت مردم آمریکا نیز تاثیر گذاشته است. سناتور برنی سندرز سناتور مستقل و سوسیالیست ایالت ورمونت می گوید: در آمریکا به عنوان ثروتمندترین کشور در تاریخ جهان، از هر ۴ نفر یک نفر قادر به خرید داروهای نسخه شده خود نیست و این مضحک است.
دموکرات ها در تلاش برای پیشبرد لایحه هزینه های اجتماعی برای تعیین قیمت دارو هستند تا مجازات شرکت های داروسازی را که سریع تر از نرخ تورم قیمت محصولات خود را افزایش می دهند، مجازات کنند.
اما همانطور که مجلس نمایندگان برای ارسال این لایحه به سنا آماده می شود، گسترش کنترل قیمت ها فراتر از طرح های بیمه ای و شمول آن به بیمه های خصوصی سلامت، جنگ دیگری را بر سر این لایحه در سنا به راه خواهد انداخت.
روزنامه پولیتیکو در این باره نوشته است، مساله فشار دموکرات ها برای مجازات شرکت های داروسازی است که سریع تر از نرخ تورم قیمت محصولات خود را افزایش می دهند. اما جمهوری خواهان و صنایع داروی آمریکا این طرح را دخالت بیش از حد دولت می دانند و به گفته آنها این لایحه نقض قوانین سنا است.
یک فعال در صنعت داروی آمریکا می گوید: جمهوری خواهان با هر اقدامی که به دنبال کنترل بازار خصوصی باشد، مخالفت خواهند کرد.
نتیجه این کشمکش بر سر این طرح در سنا که بخشی از بسته ۱.۷۵ تریلیون دلاری جو بایدن است، جدیت دموکرات ها در خصوص کنترل قیمت دارو برای همه آمریکایی ها را نشان خواهد داد. این وعده ای است که تحقق آن برای حفظ اکثریت شکننده دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای کنگره حیاتی است.
بازیگران صنعت دارو از جمهوری خواهان می خواهند لایحه قیمت گذاری دارو را با قوانین پارلمانی به چالش بکشند. آنها همچنین به دنبال اختلاف در میان دموکرات ها هستند تا بتوانند از کنترل قیمت دارو جلوگیری کنند.
حامیان این لایحه نگران عواقب سیاسی و عملی آن در صورت لغو سقف تورم در قیمت گذاری دارو هستند و هشدار می دهند شرکت های دارویی ممکن است برای جبران درآمد از دست رفته خود در مذاکرات قیمت بیمه های سلامتی و سایر مفاد لایحه، قیمت محصولات خود برای ۱۸۰ میلیون نفر را که از طرح های بیمه ای کارمندی و سایر بیمه های خصوصی استفاده می کنند، افزایش دهند.
کدام ایالت های آمریکا بالاترین قیمت بنزین را دارند؟
همه این گرانی ها از افزایش قیمت بنزین ناشی می شود که به بالاترین حد خود در هفت سال گذشته در آمریکا رسیده است.
بر اساس گزارش تارنمای یو اس ای تودی، طبق داده های انجمن خودرو آمریکا، میانگین قیمت بنزین در سراسر این کشور به ۳.۴۲ دلار رسید. این قیمت ۱۶ سنت بیشتر از یک ماه قبل یا ۱.۳۱ دلار بیشتر از یک سال قبل و ۸۰ سنت بیشتر از سال ۲۰۱۹ است.
با در نظر گرفتن یک باک معمولی ۱۵ گالونی (حدود ۵۷ لیتر)، افزایش قیمت سوخت بدان معناست که آمریکایی ها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، هر بار که به پمپ بنزین می روند به طور متوسط حدود ۱۹.۶۵ دلار بیشتر هزینه تامین سوخت برای خودروهای خود می دهند.
کالیفرنیا با ۴.۶۲ دلار در هر گالن (۳.۷۸ لیتر) در صدر گران ترین سوخت در آمریکا قرار دارد و پس از آن هاوایی (۴.۳۳ دلار)، نوادا (۳.۹۵ دلار)، واشنگتن (۳.۸۷ دلار)، اورگان (۳.۷۷ دلار)، یوتا (۳.۷۲ دلار)، آلاسکا (۳.۷۱ دلار)، آیداهو (۳.۶۹ دلار)، واشنگتن دی سی (۳.۶۱ دلار) و ایلینوی (۳.۶۰ دلار) به ترتیب بالاترین قیمت بنزین را دارند.
انتقال افزایش هزینه های تولید به مصرف کنندگان
تارنمای "بارونز" در گزارشی نوشت: آخرین ارقام تورم دولت نشان میدهد که قیمتها به سرعت در حال افزایش هستند و بخش عمدهای از این افزایش ناشی از گرانتر شدن انرژی است. این روند به مشاغل در صنایع مختلف ضربه می زند و اقتصاد آمریکا را که سعی می کند از بحران کرونا خارج شود، به لرزه در می آورد.
داده های جدید نشان می دهند که کارخانه ها و مراکز تولید در آمریکا اکنون افزایش هزینه های تولید را به مصرف کنندگان منتقل می کنند.
بر اساس گزارش ها، قیمت کالاهایی که در مرحله نهایی تولید قرار داشتند در مقایسه با ماه گذشته، ۱.۲ درصد در ماه جاری (نوامبر) افزایش یافت که بیشترین دلیل این جهش مربوط به افزایش قیمت انرژی بود.
در ماه اکتبر قیمت نفت خام ۱۳ درصد افزایش یافت. قیمت گاز طبیعی در ماه سپتامبر ۳۴ درصد افزایش یافته بود اما در ماه اکتبر تغییری نداشت.
اما افزایش قیمت انرژی بر چندین صنعت تاثیر می گذارد. کالاهای مصرفی گران تر می شوند زیرا حمل و نقل آنها به انبارها و فروشگاه ها هزینه بیشتری دارد.
شرکتهای هواپیمایی نیز دچار مشکل می شوند، زیرا سوخت می تواند حدود یک پنجم هزینه های آنها را تشکیل دهد.
زمستانی سخت با قبض های گران در انتظار آمریکایی ها
گرانی بنزین به همینجا ختم نمی شود ، شهروندان آمریکای که با چالش هایی چون افزایش تورم و قیمت کالاهایی اساسی مواجه بوده اند، با رسیدن زمستان مجبور خواهند شد هزینه های بیشتری برای قبض های گرمایشی خود پرداخت کنند.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشته است قیمت گاز طبیعی که برای گرم کردن تقریبا نیمی از خانوارهای آمریکایی استفاده می شود، در سال جاری در مقایسه با سال گذشته آن تقریباً دو برابر شده است.
قیمت نفت مورد استفاده در گرمایش و همچنین پروپان که ۱۰ درصد خانوارهای آمریکایی در زمستان برای گرمایش خود استفاده می کنند نیز به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.
این هزینهها به سرعت به مصرفکنندگان آمریکایی که در سالهای اخیر به قیمت ارزان انرژی عادت کردهاند و اکنون نگرانیهای فزایندهای در مورد تورم در سال جاری دارند، منتقل می شود.
"نینا فاهی" تحلیلگر انرژی در شرکت "جنبه های انرژی" می گوید: در آمریکا حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد از مصرف سوخت در منازل در طول فصل زمستان رخ می دهد و به احتمال زیاد در سال جاری مصرف کنندگان با افزایش قابل توجه قیمت های انرژی مواجه شوند.
زمستان سال گذشته گرمتر از حد متوسط بود و به همین دلیل قبض انرژی خانوارها نسبتاً پایین محاسبه شد. در این فصل، هزینه های گرمایش ممکن است به سطح بی سابقه در یک دهه گذشته برسد حتی اگر زمستان سردی وجود نداشته باشد.
عوامل متعددی برای این احتمال وجود دارد. کاهش ذخایر سوخت در جهان، انگیزه تولیدکنندگان برای افزایش قیمت ها و عدم تطابق بین عرضه و تقاضا در میان خروج کشورها از بیماری همه گیر کرونا تنها چند نمونه از این عوامل هستند.
البته دولت بایدن اخیرا ۹۰ درصد از بودجه ۳.۷۵ میلیارد دلاری اختصاص داده شده به برنامه کمک به انرژی خانوارهای کم درآمد را آزاد کرده که بر اساس این برنامه، بیش از پنج میلیون خانوار آمریکایی به طور متوسط ۴۳۹ دلار برای تامین هزینه های انرژی خود دریافت می کنند.
بحران اقتصادی آمریکا و تاثیر آن بر محبوبیت بایدن و آینده حزب دموکرات
به گزارش هفته نامه نیوزویک، بر اساس نتایج نظرسنجی دانشگاه کوئینی پیاک اکنون از هر ۱۰ شهروند آمریکایی، شش نفر از عملکرد بایدن در حوزه اقتصادی ناراضی هستند و پایین ترین میزان نارضایتی از عملکرد او در حوزه اقتصاد است.
میزان محبوبیت بایدن نزدیک به چهار درصد در دوره یک ماهه در پی بالارفتن بهای مواد غذایی و سوخت، کاهش یافته است.
تایج نظرسنجی دانشگاه کوئینی پیاک حاکی است که تنها ۳۶ درصد از شهروندان ایالات متحده، عملکرد دولت بایدن را تائید و در مقابل ۵۳ درصد از پرسش شوندگان، از عملکرد او ناراضی هستند که پایین ترین میزان محبوبیت او در یک نظرسنجی سراسری این کشور است.
پرسش اصلی در پسِ این تورم و گرانی قیمت ها این است که آیا جو بایدن خواهد توانست بر مشکلات اقتصادی که دامن دولتش را گرفته و بر زندگی آمریکایی ها تاثیرات ملموسی داشته است، غلبه کند و حزب حامی خود (دموکرات ها) را از شکست های سیاسی آینده از جمله انتخابات کنگره در نوامبر ۲۰۲۲ و دوره بعدی ریاست جمهوری برهاند یا اینکه عرصه های سیاسی را پس از شکست در عرصه اقتصادی، به رقبای جمهوری خواه خود خواهد باخت ؟
نظر شما