انور امینیخواه روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا هدف از اجرای طرح در اراضی کشاورزی دیم این شهرستان را افزایش عملکرد و تولید پایدار با رعایت حفاظت خاک و حفظ منابع موجود و کاهش هزینه های تولید عنوان کرد.
وی اظهار داشت: در اجرای این طرح ۳۷ هزار هکتار به کشت گندم، ۲۰۰ هکتار به کشت گلرنگ، ۹۰۰ هکتار به ماشک و خلر، پنج هزار هکتار به کشت جو، ۱۰۰ هکتار به کشت نخود و ۵۰ هکتار به کشت عدس اختصاص داده شده است.
وی اضافه کرد: از مجموع اراضی اختصاص یافته به محصولات دیمی در طرح جهش تولید دیم زارها، تاکنون ۳۷ هزار هکتار کشت گندم و ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار کشت جو در بوکان اجرا شده است و مابقی نیز به صورت کشت بهاره از اسفند ماه امسال آغاز خواهد شد.
وی در خصوص بذر به کار رفته برای کشت جو در اراضی دیم افزود: ارقام مورد کشت جو ارقام جو سهند و محلی به میزان ۴۴۲ تُن بوده خود مصرفی بوده است.
وی با بیان اینکه بهره برداران این طرح تحت آموزش های ترویجی با موضوعات کشت در شرایط خشکسالی و سایر موارد فنی قرار گرفتند، بیان کرد: تاکنون ۲ هزار تُن کود ازت و ۳۸۸ تُن کود فسفات در قالب این طرح در بین کشاورزان توزیع شده است.
به گزارش ایرنا، این طرح به مدت پنج سال برای افزایش محصولات کشاورزی که وابسته به نزولات آسمانی هستند در مراتع و مزارع دیم کشت میشود و بخشی از هزینههای کشاورزی به روش دیم توسط دولت پرداخت میشود که با استفاده از روشهای نوین کشاورزی علاوه بر افزایش استفاده از آب باران از فرسایش خاک نیز جلوگیری میشود؛ همچنین در اجرای این طرح استفاده از ادوات و روشهای نوین کشاورزی همچون استفاده از کودهای بذرمال و رعایت تناوب زراعی که افزایش تولید در بخش کشاورزی را بهدنبال دارد مورد توجه قرار می گیرد.
بر اساس تفاهم نامه بین وزارت جهادکشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اقداماتی از قبیل بیمه کشاورزی برای ترغیب و ایجاد انگیزه کشاورزان، تامین اداوات و ماشین آلات کشاورزی برای کشاورزان، ترویج و آموزش کشاورزی و حمل و نقل انجام می شود که انجام این اقدامات افزایش رغبت کشاورزان و در نتیجه افزایش سطوح زیرکشت و جهش تولید محصولات کشاورزی را به دنبال خواهد داشت.
در طرح جهش تولید در دیمزارها با رعایت تناوب کشت و کمتر کردن عملیات خاکورزی و نیز حفظ و مدیریت بقایای گیاهی در داخل خاک باعث افزایش حداقل ۲۵ درصد عملکرد مزرعه در هکتار خواهد شد.
نظر شما