گودرز باقری فرد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۰ تن دیگر بذر گیاهان دارویی آنغوزه و باریجه در کهگیلویه و بویراحمد برای توزیع بین بهره برداران تامین و آماده توزیع است.
وی بیان کرد:به منظور کمک به احیای مراتع استان این میزان بذر به صورت رایگان توزیع می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: عملیات اجرایی کشت گیاهان دارویی پاییز امسال در ۶ هزار هکتار از مراتع این استان در قالب طرحهای مشارکتی آغاز شده و تاکنون یکهزار و ۸۰۰ هکتار از مراتع استان زیر کشت این گیاهان رفته است.
وی بیان کرد: امسال کشت گیاهان دارویی از سوی یکصدنفر از مرتعداران در مناطقی مانند تنگ سرخ، دشت روم ، سپیدار و شبلیز اجرا می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه میزان برداشت گیاهان دارویی در مراتع استان امسال نسبت به پارسال به ۲ برابر افزایش یافته است اضافه کرد: نیمه نخست امسال ۳۰ تن شیرابه گیاهان دارویی آنغوزه و باریجه در مراتع کهگیلویه و بویراحمد برداشت شده است در حالی که پارسال ۱۵ تن شیرابه گیاهان دارویی در استان برداشت شده بود.
وی با بیان به اینکه سطح زیر کشت گیاهان دارویی در مراتع کهگیلویه و بویراحمد امسال ۵۰۰ هکتار و پارسال نیز ۳۰۰ هکتار بوده بیان کرد: افزایش سطح زیر کشت مهمترین دلیل رشد میزان تولید گیاهان دارویی در استان بوده است.
براساس سند جامع گیاهان دارویی ۲۰۰ هزار هکتار از مراتع ،جنگل ها و اراضی کشاورزی کم بازده استان زیرکشت گیاهان دارویی خواهد رفت که در صورت اجرایی شدن این طرح سالیانه ۱۵۶هزار و ۶۷۰ تن گیاه دارویی شامل شیرابه آنغوزه ، برگ مورد، آلورئه ورا و گل محمدی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود.
کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه بیش از ۲ هزار گونه گیاهی است که از این تعداد ۴۵۰ گونه آن دارویی است.
این استان دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و ۲ میلیون و یکصد هزار واحد دامی است.
نظر شما