۱۱ هزار کتابخانه در کانون‌های مساجد فعال است

تهران- ایرنا- رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد از فعالیت ۱۱ هزار کتابخانه در کانون‌های مساجد سراسر کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی روز یکشنبه (۳۰ آبان) در آخرین روز از هفته کتاب و کتابخوانی در مراسم اختتامیه اولین جشنواره کتاب بچه‌های مسجد در مسجد امام حسین(ع) واقع میدان امام حسین (ع)، گفت: ۲۶ هزار و ۴۲ کانون در کشور داریم که در مساجد و با رهبری امام جماعت فعالیت می‌کنند و ۱۱ هزار کتابخانه در این کانون‌ها فعال است که برخی از این کتابخانه‌ها بیش از ۲۰ هزار کتاب دارد.

وی با اشاره به جایگاه مسجد در آموزه‌های دینی، گفت: اخیرا مقاله‌ای خواندم که یک نویسنده آمریکایی با تحقیقاتی به این نتیجه رسیده بود که ایجاد پیوند میان مردم و کتابخانه عاملی برای حل همه مشکلات اجتماعی است در حالی که اسلام از مسجد به عنوان محلی برای پاسخگویی به همه نیازهای مردم اشاره کرده است و فقط برای خواندن نماز و عبادت نیست. 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجرای طرح شنبه های کتاب در سراسر کشور، مسابقات کتابخوانی، آموزش کتابداران و طرح صوتی کتاب به عنوان طرح هایی یاد کرد که در تشویق به مطالعه و کتابخوانی موثر بوده است.

وی افزود: البته وضع کتابخانه‌ها خوب نیست و تا نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم و نیاز به کمک همه نهادها همچون مجلس شورای اسلامی برای تصویب اعتبارات داریم. چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نمی‌تواند هزینه‌های کتابخانه‌ها را تامین کند.

قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اسماعیل آذر نیز در این مراسم حضور دارند.

در این برنامه از نفرات برتر در چهار بخش تقدیر شد. 

معرفی نفرات برتر

مقام نخست کتابخوانی به علی رستمی از استان تهران رسید و غلامرضا اقتصادی از استان بوشهر و حمیدرضا علی‌وردی از استان مرکزی مقام دوم را به صورت مشترک کسب کردند و علی پیران از استان اردبیل و فاطمه زهرا میر از استان گلستان به صورت مشترک به مقام سوم رسیدند.

محمد امیری مسئول کتابخانه نورالهدی استان کرمانشاه به عنوان نخستین برگزیده در بخش کتابخانه مسجد معرفی شد و عبدالمهیمن نیک اندیش مسئول کتابخانه شهید تلیانی استان بوشهر و فرزاد میرشکاری مسئول کتابخانه فاطمه‌ها از جنوب کرمان به عنوان مقام های دوم و سوم انتخاب شدند.

در بخش کتابخانه شایسته تقدیر نیز عبدالوهاب ایمان‌فر مسئول کتابخانه توحید استان سیستان و بلوچستان و عباس خاکبار مسئول کتابخانه باقرالعلوم (ع) استان قزوین معرفی شدند.

مقام نخست کتابداری به خیرالنساء امانی از استان چهارمحال و بختیاری رسید و امیرعباس نیروزاده از استان بوشهر و ملیکه شعبانی از جنوب کرمان توانستند مقام‌های دوم و سوم را کسب کنند و ریحانه زمانی از استان تهران نیز به عنوان کتابدار شایسته تقدیر معرفی شد.

مقام نخست تالیف کتاب به فرشته خودکاری و راضیه زنده دل از استان تهران رسید و مقام دوم و سوم به مجتبی دولتی از استان کرمان و ابراهیم مشایخی از استان بوشهر رسید و شهاب قنبری نیز به عنوان مقام برتر بخش ویژه کودک معرفی شد.

همچنین از حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد از استان تهران و حاج صفر گنجه کویری از جنوب کرمان به عنوان مقام برتر سفیران کتاب تجلیل شد و علیرضا پولاد از استان بوشهر و محمدرضا مظاهری از استان چهارمحال و بختیاری به عنوان استان‌های ویژه شایسته تقدیر معرفی شدند و آسیه ارزانی نافچی از استان چهارمحال و بختیاری به عنوان کارشناس مسئول شایسته تقدیر تجلیل شد.

همچنین در این مراسم همزمان با آغاز هفته بسیج از گلعلی بابایی نویسنده کتاب های حوزه دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.

به گزارش ایرنا، اولین جشنواره کتابخانه های مساجد ایران با عنوان جشنواره کتاب فهما (فرهنگ و هنر مساجد ایران) با طراحی از سوی ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری کشور و با اجرای ستاد کانون های استان تهران برگزار شد. این جشنواره طی سه ماه گذشته در سطح کتابخانه ها و کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شده و علاقه مندان به فعالیت های کتابخانه ای آثار خود را در چهار بخش کتابخانه برتر، کتابخوان برتر، کتابدار برتر و سفیر و خیر کتاب به دبیرخانه ارسال کردند.

این خبر در حال تکمیل شدن است...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha