تلاش محققان دانشگاه یزد برای تولید لباس‌های الکترونیک و جاذب انرژی

یزد- ایرنا- محققان دانشگاه یزد در تلاش هستند تا با استفاده از فناوری‌های جدید، اقدام به طراحی و تولید منسوجات پیشرفته الکترونیک و جاذب انرژی کنند.

به گزارش دوشنبه روابط عمومی دانشگاه یزد، عضو هیات علمی این دانشگاه با اعلام این خبر به تشریح فعالیت‌ها و اقدامات نوآورانه محققان نساجی در دانشگاه یزد پرداخت و گفت: عمده فعالیت‌های پژوهشی ما در دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه یزد در زمینه منسوجات پیشرفته و نانو فناوری منعطف بوده تا بتوان منسوجاتی با خواص و ویژگی های منحصر به فرد ارایه داد.

دکتر مهدی حسن‌زاده با توجه به مقالات علمی چاپ شده، نمونه‌های نیمه صنعتی و طرح‌های صنعتی که از سوی دانشجویان و محققان کشور در زمینه منسوجات پیشرفته و نانو فناوری کار شده است، گفت: فعالیت‌های گسترده‌ای در این زمینه در کشور صورت گرفته و نمونه‌هایی همچون فوق آب‌گریزی و ضد لک و گل و لای در قالب پوشاک کاربردی در حال صنعتی شدن است.

وی با بیان اینکه در سایر حوزه‌های تخصصی نظیر متعادل‌کنندگی دما فعالیت‌هایی در دست اقدام است، اذعان داشت: در تلاشیم تا به سمتی حرکت کنیم که بتوان این منسوجات و تکنولوژی‌های جدید را به سمت نمونه‌های صنعتی هدایت کنیم.

به گفته وی، در حال حاضر لباس‌هایی بر پایه فناوری منسوجات الکترونیک در دست طراحی و تولید است که با ایجاد مدارهای انعطاف‌پذیر، از ویژگی‌های الکترونیک برخوردار خواهد بود. همچنین لباس‌هایی در حال تولید هستند که قابلیت جذب و ذخیره انرژی را دارند و به طور مثال از حرارت بدن انسان می‌تواند انرژی لازم را برای تولید و ذخیره‌سازی انرژی الکترونیکی به همراه بیاورد.

وی با تاکید بر اینکه حوزه منسوجات پیشرفته و نانو فناوری، حوزه وسیعی است، ابراز امیدواری کرد: با حمایت‌های دانشگاه یزد و حضور دانشجویان مستعد امیدست هرچه زودتر در این پروژه‌ها به سمت صنعتی شدن برویم.

حسن‌زاده در خصوص نخبه‌پروری و تحکیم پیوند میان دانشگاه و صنعت، گفت: تلاش‌های صورت گرفته در دانشگاه یزد در راستای رفع نیازهای صنعت و رشد اقتصاد کشور بوده و لازمه تحکیم آن ارتباط تنگاتنگ میان استادان دانشگاه و بخش صنعتی کشور است.

وی اضافه کرد: در همین راستا فعالیت‌هایی به صورت حمایتی براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد ویژه توسعه فناوری‌ نانو شکل گرفته تا به سمت صنعتی‌سازی پروژه‌های مذکور گام برداریم.

وی گفت: تاکنون اکثر فعالیت‌ها و پروژه‌های انجام‌شده در همین راستا بوده و  اکثر آن‌ها بر اساس نیاز صنعت به دانشگاه اعلام شده است و دانشگاه نیز بر همین اساس پروژه‌های دانشجویی را تعریف کرده و توانسته است با حمایت‌های صنعت آنان را تا حد زیادی عملی کند.

به عقیده وی، باید نیازهایی که در کشور وجود دارد را با توجه به دانشی که در دانشگاه‌ها تولید می‌شود، برطرف کرد.

استادیار دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه یزد به معرفی پروژه‌های ارایه شده به صنعت پرداخت و گفت: لباس‌های ضدآب، لک و گل ولای، لباس‌های تنفس‌پذیر و ضدآتش، فیلترهای رفع آلودگی هوا و غیره از جمله پروژه‌هایی است که در جهت رفع نیازهای صنعت انجام شده است.

وی در پایان چشم‌انداز نخبگان کشور را با وجود همه فشارهای اقتصادی داخلی و شرایط وسوسه‌انگیز و موقعیت‌های شغلی مناسب که از آن سوی مرزها برای آنها ارسال می‌شود را روشن توصیف کرد به شرط آنکه مسوولان از آنها حمایت مستمر و کافی داشته باشند.

افتخارآفرینی تیم بتن دانشگاه یزد در مسابقات ملی بتن

تیم بتن دانشگاه یزد در نوزدهمین دوره مسابقات سالیانه انجمن بتن ایران(ICI) که هفتم مهرماه امسال به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق برگزار شد، موفق به کسب سه مقام برتر این مسابقات شد.

به گزارش دانشکده مهندسی عمران دانشگاه یزد، این مسابقات با حضور ۴۷ تیم دانشجویی از دانشگاه‌های مطرح کشور به مناسبت روز بتن و همچون سال گذشته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت غیرحضوری و آنلاین در ۶ گرایش بتن پر مقاومت دانشجویی، بتن سبک هدفمند، تیر خمشی، ساخت سازه محافظ تخم‌مرغ، مسابقات عکاسی بتن و سازه‌های بتنی، مسابقه پوستر و پایان‌نامه برتر دانشجویی برگزار شد.

در این دوره به ترتیب در گرایش‌های بتن سبک هدفمند ۱۵تیم، تیر سبک خمشی۷ تیم، بتن پرمقاومت۲۰ تیم و سازه محافظ تخم مرغ (EPD ) ۱۳تیم با یکدیگر به رقابت پرداختند که داوران در گرایش بتن سبک، میانگین نسبت مقاومت به چگالی آزمونه‌های مکعبی و در گرایش بتن مقاوم، میانگین مقاومت فشاری مورد سنجش قرار دادند.

 در گرایش تیرسبک خمشی، آزمونه‌هایی که دارای نسبت مقاومت خمشی به وزن مخصوص خشک بیشتری باشد به‌عنوان شاخص مقاومت خمشی مورد آزمایش قرار گرفت. در گرایش سازه محافظ تخم‌ مرغ نیز، معیار سنجش آزمونه ها، تحمل بیشترین ضربه قبل از شکستن تخم‌مرغ لحاظ شد.

محسن ابراهیمی، محمدحسین سجودی‌زاده، پرهام ابراهیمیان و دانیال دهشیری اعضای تیم بتن دانشگاه یزد بودند که به سرپرستی دکتر مهدی خدادادسریزدی عضو هیات علمی این دانشگاه توانستند در نوزدهمین دوره مسابقات سالیانه انجمن بتن ایران(ICI)،  مقام دوم در گرایش بتن پر مقاومت، مقام سوم ساخت سازه محافظ تخم‌مرغ و مقام سوم تیر سبک خمشی را کسب کنند.

محمدحسین سجودی‌زاده نماینده تیم بتن دانشگاه یزد اظهار داشت: این تیم در حال حاضر با چندین شرکت عمرانی در ارتباط است تا بتواند دانشگاه و صنعت را هرچند اندک به هم متصل کند. وی ابراز امیدواری کرد با استقبال بیشتر صنعت بتوانند بتن‌های با کیفیت بهتری در اختیاری هموطنان قرار دهند.

وی همچنین از حمایت‌های مجموعه دانشگاه یزد و صنعت استان تشکر و قدردانی کرد و موفقیت‌های خود و هم‌گروهی‌هایش را ثمره این حمایت‌ها دانست.

در این گزارش آمده است، محمدحسین سجودی‌زاده و محسن ابراهیمی در سال ۱۳۹۸ تیم بتن دانشگاه یزد را پس از مدتی رکود، مجدداً برای انجام تحقیقات و شرکت در مسابقات فعال کردند. این تیم تاکنون موفق به کسب ۸ مقام برتر دوره‌های مختلف در مسابقات بتن شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha