علی رجبی وندچالی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت : در ماههای گذشته گزارش های مردمی متعددی مبنی بر سوءاستفاده برخی افراد در قالب موسسههای خیریه برای جمعآوری مشارکتهای مردمی در خیابانها، اماکن عمومی و خصوصی و درب منازل از طریق نصب صندوق، جمعآوری قبوض، استفاده از دستگاه پُز به استانداری رسیده است که نشان می دهد اینگونه اقدامات باعث نارضایتی آحاد جامعه و در نتیجه بیاعتمادی به خیریهها و فرسایش پایگاههای اجتماعی آنان شده است.
وی افزود : روشهای غیرمتعارف جمعآوری مشارکتهای مردمی مشمول قانون تکدیگری است و براساس مواد ۷۱۲ و ۷۱۳ قانون مجازات اسلامی جرم محسوب میشود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران تصریح کرد: جمعآوری کمکهای مردمی از طریق فروش قبض و انتشار تصاویر گروههای هدف و نصب صندوق در معابر عمومی از سوی موسسههای خیریه ممنوع است و موسسات خیریه تنها میتوانند با تبلیغات خیّران را جذب کنند و در محل دفترمرکزی و محل شعب و نمایندگی موسسه نسبت به جمعآوری کمکهای مردمی از طریق شماره حساب رسمی اقدام کنند و اعزام کارکنان به سطح شهر و روستا و سایر معابر عمومی ممنوع و خلاف است.
وی اضافه کرد : همچنین محدوده قانونی فعالیت موسسات خیریه، تنها در جغرافیای مندرج در اساسنامه و پروانه فعالیت است و هیچ موسسه خیریه حق ندارد خارج از محدوده جغرافیایی فعالیت کند.
رجبی وندچالی هشدار داد: موسسات خیریهای که در چارچوب قانون به تکالیف خود عمل نکنند مجرم شناخته می شوند و برابر قانون مجوز فعالیت آنان تمدید نخواهد شد.
طبق آمارهای رسمی ۶۰۰ خیریه در استان به صورت رسمی از سوی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران مجوز دارند.
نظر شما