به گزارش ایرنا از خبرگزاری بسیج، محمدعلی مومنیها روز دوشنبه در توضیح فلسفه و هدف تشکیل معاونت بینالملل بسیج گفت: یکی از آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تشکیل بسیج جهانی مستضعفین بود، حضرت امام خمینی (ره) در مناسبتهای مختلف به این مهم اشاره داشتند که بالاخره بسیج سربازان جهان اسلام باید برای رسیدن به آرمانها تشکیل شود.
معاون بینالملل سازمان بسیج مستضعفین افزود: مقام معظم رهبری هم در صحبتهایشان به این نکته اشاره داشتند، به عنوان مثال، ایشان در دیدار با دانشجویان بسیجی فرمودند که شما باید هستههای بزرگ جهان اسلام را تشکیل دهید و نخبگان دنیا را با هم بسیج کنید. پس ما پی میبریم که از همان ابتدا هم قرار بود که بسیج فراگیر و جهانی شود.
مومنیها تصریح کرد: در کشورهایی چون عراق، سوریه و لبنان شاهد تشکیل مجموعههایی مثل بسیج مردمی هستیم البته ممکن است عنوان خود آن لفظ بسیج نباشد، اما ماهیت و کارکرد و الگوبرداری آنها از بسیج مستضعفین در انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: با توجه به این دغدغهها و آرمانهای انقلاب در سازمان بسیج مستضعفین هم از سال ۹۱ معاونتی به عنوان معاونت روابط بینالملل با ماموریت ضریب بینالملل دادن به فعالیتهای بسیج تشکیل شد. مهمترین ماموریت معاونت بینالملل بسیج مستضعفین را میتوان ایجاد فضای بینالملل در اقشار تخصصی سازمان بسیج، به معنای راهاندازی اتحادیهها و مجامع بینالملل برای اقشار مختلف دانست.
معاون بینالملل سازمان بسیج مستضعفین افزود: در دو سال گذشته در سازمان بسیج دانشجویی هسته بینالملل دانشجویی تشکیل شده و همچنین در سازمان بسیج اساتید هم فضای فعالیت بینالمللی اساتید به وجود آمده است. ان شاء الله با گامهای بعدی در اقشاری چون زنان و خواهران بهزودی شاهد تشکیل اتحادیه بانوان جهان اسلام خواهیم بود. بنابراین با توجه به نیازی که اقشار مختلف در بسیج دارند تعامل با فضای بین المللی وجود دارد، دفاتر و مجموعههای بینالمللی در آن اقشار تشکیل خواهند شد.
مومنیها اضافه کرد: سازمان بسیج مستضعفین با محوریت معاونت بین الملل ارتباط تنگاتنگی با مجموعهها و بسیجهای مردمی در کشورهای مختلف و جبهه مقاومت دارد. یکی از وظایف ما این هست که تجربه بسیج را به مجموعههای مردمی در کشورهای مختلف جهان اسلام منتقل کنیم تا به امروز هم ارتباط نزدیکی به جهت اینکه اقشار ما با مجموعههای مختلف در جهان اسلام ارتباط بگیرند، رخ داده است. بسیاری در پی این هستند که بتوانند از این تجربه، الگو مدل بسیج استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سوال که معاونت بینالملل بسیج مستضعفین چه اقداماتی در ارتباط با تاکید بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بر نظریه «تمدن نوین اسلامی» انجام داده است، گفت: ما با کشورهای جبهه مقاومت از جمله لبنان، سوریه، عراق، افغانستان، یمن و مجموعههای مردمی که در حوزه فرهنگی و رسانهای فعالیت میکنند، در ارتباط هستیم.
معاون بینالملل سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: با متصل کردن تشکلهای مردمی در داخل کشور یک فضای تعاملی و ارتباطی داریم. فضای این ارتباط کاملاً آموزشی و در جهت انتقال تجربه است. این را هم خدمت عزیزان دلسوز و دغدغهمندان انقلاب اسلامی در خارج از کشور عرض کردهایم که در هر جایی از دنیا کسی اگر واقعاً نیاز به این داشت که ما مدل و الگوی بسیج را به آن منتقل کنیم، قطعاً با آغوش باز استقبال خواهیم کرد.
مومنیها عنوان کرد: یکی از ماموریتهایی که ما برای معاونت بینالملل تعریف کردهایم، «تبیین نظریه تمدن نوین اسلامی» برای قشر غیر ایرانی و مخاطب غیر ایرانی است. ما این بنا را داریم که ان شاءالله پرچمدار تبیین و ترسیم نظریه تمدن نوین اسلامی باشیم.
وی بیان کرد: در ۲ سال اخیر همایشهایی تحت عنوان «سفیران تمدن نوین اسلامی» برای عزیزان غیرایرانی که در داخل کشور مشغول تحصیل در فضای دانشگاه و حوزههای علمیه هستند، برگزار کردهایم و با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی به معرفی و تبیین این نظریه پرداختهایم.
معاون بینالملل سازمان بسیج مستضعفین، گفت: در واقع دورههای آموزشی را برای مبلغان نظریه تمدن نوین اسلامی آغاز کردهایم که ان شاء الله بتوانیم در یک بازه پنج ساله مربی و مبلغ اندیشه تمدن نوین اسلامی داشته باشیم. در داخل کشور بسیاری از مجموعهها روی نظریه تمدن نوین اسلامی کار میکنند اما، اینکه جایی و مجموعهای هدفش این باشد که این نظریه را برای خارج از کشور تبیین کند، نبوده که ما در معاونت بینالملل بسیج این توفیق را پیدا کردهایم. تا به حال چهار عنوان کتاب هم در این زمینه توسط معاونت بین الملل تالیف شده و در اختیار مخاطبین قرار گرفته است.
مومنیها درباره اقدامات معاونت بینالملل بسیج در ارتباط با تحولات افغانستان و اوج گیری محور مقاومت همراه با انتفاضه سوم عنوان کرد: یکی از وظایف معاونت بینالملل به عنوان ستاد، فعالسازی مجموعهها و فعالیتهای بینالملل در اقشار بسیج است. طی چند ماه اخیر برنامههای خوبی را در خصوص مساله مهم فلسطین و همچنین افغانستان شاهد بودیم. از نشستهای علمی و محتوایی با حضور اندیشمندان و نخبگان داخلی و خارجی تا مسائل میدانی تر مثل تجمعات و برنامههایی با حضور دانشجویان این کشورها در داخل کشور که در تهران برگزار شدند.
وی بیان کرد: در بحث تحریم بسیج و سپاه و تروریستی معرفی کردن نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ما با همکاری مجموعههای دیگر چون دانشگاه جامع امام حسین(ع) مجموعه نشستهای تخصصی را برگزار کردیم در یک فضای کاملاً علمی با حضور اساتید و صاحب نظران این مساله را مورد بررسی قرار دادیم. در این معاونت گزارشات راهبردی خوبی آماده شده اند و یکی از فعالیتهایی که در چند سال اخیر انجام شده است گزارشهای نقض حقوق بشر برای کشورهای مختلف غربی است.
معاون بینالملل بسیج درباره روند پیگیریهای پرونده «قصاص عاملان ترور شهید سلیمانی» از سوی این معاونت گفت: ان شاءالله بتوانیم با همکاری سازمان بسیج حقوقدانان یک فضای جدیدتری را برای مساله پیگیری عاملان ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس رقم بزنیم.
مومنیها خاطرنشان کرد: خداروشکر کارهای ابتدایی انجام شده و ما در هر موضوع بینالمللی که نیاز باشد حاضریم که اقدامات جدیتری هم از سمت بسیج برای پیگیری و مطالبه قصاص عاملان جنایت و تروریستی شهید حاج قاسم سلیمانی انجام دهیم.
وی درباره جایگاه معاونت بینالملل در سند اعتلای بسیج عنوان کرد: یکی از مسائلی که در سند اعتلا توجه ویژهای به آن شده است، مسائل بینالملل بسیج است. شاید تا به امروز به فعالیتهای بینالمللی بسیج، به طور کامل پرداخته نشده بود اما در سند اعتلا در بندهای زیادی اشارات دقیقی به فعالیت بینالملل بسیج شده است. ما باید بتوانیم که نخبگان دنیا را بسیج کنیم و شبکهسازی نخبگان جهان اسلام را که مطالبه حضرت آقا هم در دیدار با دانشجویان بسیجی بود را انجام دهیم.
معاون بینالملل بسیج ادامه داد: کلیدیترین بحث ما در این سند تشکیل اتحادیههای بینالملل برای اقشار تخصصی بسیج است که شاید مهمترین بحث دانشجویان و بانوان هستند. ما هنوز در نظام خودمان یک اتحادیه بزرگ و تخصصی برای زنان فعال در جهان اسلام و یا بانوان فعال در حوزه بین الملل نداریم. با تکیه بر همین سند این پیشبینی را میکنیم که در آینده نه چندان دور بتوانیم فضای بین الملل در این اقشار را به صورت پررنگ ایجاد بکنیم.
مومنیها بیان کرد: در حوزه راهیان نور قرارگاهی تحت عنوان «قرارگاه بین المللی راهیان نور» داریم. بسیاری از دلسوزان و علاقهمندان به انقلاب اسلامی هستند که علاقهمند به بازدید از مناطق عملیاتی ایران هستند. سالانه شاهد این هستیم که از کشورهای همسایه و جبهه مقاومت برای بازدید از یادمانهای دفاع مقدس به کشور ما سفر میکنند. به دنبال گسترش این قرارگاه با توجه به این سند گسترش دهیم.
وی درباره تدابیر معاونت بینالملل بسیج درباره مبادلات اقتصادی به عنوان یکی از چالشها در فضای بینالمللی گفت: در دو سال گذشته در معاونت بینالملل بسیج مجموعهای را با عنوان «مجموعه جهانی بازرگانان مسلمان» فعال کردیم. این مجموعه یک مجموعه مردمی است، در حال حاضر هم افرادی به صورت کاملا خودجوش، مردمی و بدون چشمداشتی از سازمان بسیج فعالیت میکنند. با توجه به ارتباطات خوبی که در وزارتخانههای مختلف و در مجموعههای مختلف با مجموعه بسیج وجود دارد، کار بازرگانان ما را تسهیل میشود.
معاون بینالملل بسیج بیان کرد: از طرفی هم بسیاری از خارج کشور علاقهمند هستند که با جمهوری اسلامی ایران مبادله کالا داشته باشند اما به دلیل تحریمها و دیگر مسائل سیاسی برخی از کشورها اینها موفق نمیشوند. یکی از کارهای مهم این مجموعه، این است که این تجار و بازرگانان خارجی را شناسایی کنند تا بتوانند ارتباط و مبادله کالا به کالا برقرار کنند.
مومنیها درباره مبنای ارتباط معاونت بینالملل بسیج با کشورهای دیگر اضافه کرد: در یک فضای مردمی هیچ مشکلی در ارتباط، تعامل و همکاری نداریم. بله اولویت ما کشورهای جهان اسلام و جبهه مقاومت هستند. اما کشورهای اروپایی، گروهها و شخصیتهایی بودند که به دنبال رشد اخلاق در جامعه خودشان بودهاند. هر جایی که با مسائل بسیج هم راستا بوده و با این مسائل همپوشانی دارند و در حوزههای مختلف مثل مسائل علمی، فرهنگی و ورزشی همکاری میکنیم. در گذشته و در حال حاضر هم با مجموعهها و کشورهای غیراسلامی که مجموعههای مردمی بودند، نیز ارتباطاتی در زمینههای فوق داریم.
نظر شما