رایزنی اتحادیه اروپا با کشورهای آسیاسی مرکزی درباره مهاجران افغان

تهران – ایرنا – دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا از کشورهای همسایه شمالی افغانستان خواست که به جلوگیری از آنچه او سوءاستفاده از مهاجران برای هدف‌های سیاسی توسط مقامات بلاروس نامید یاری کنند.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز ، اتحادیه اروپا همچنین طرح یک میلیارد یورویی خود برای حمایت از افغانستان و همسایگان آن در حوزه‌های مختلف از کمک انسانی تا مدیریت مهاجرت را به این جمهوری‌های سابق شوروی ارائه داد.

اتحادیه اروپا کشور بلاروس را متهم می‌کند که در تلافی تحریم‌های اروپایی در ارتباط با انتخابات سال گذشته آن کشور ، هزاران نفر را از خاورمیانه و از مسیر کشورهای لهستان ، لیتوانی و لتونی به سمت اتحادیه اروپا می‌کشاند.

جوزپ بورل مسئول سیاست سیاست خارجی اتحادیه اروپا و "یوتا اورپیلانن" کمیسر مشارکت‌های بین‌المللی اتحادیه اروپا در شهر دوشنبه تاجیکستان با وزیران امور خارجه قزاقستان ، قرقیزستان ، تاجیکستان و ازبکستان و نیز معاون وزیر خارجه ترکمنستان دیدار کردند.

بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از این دیدار در یک نشست خبری گفت: وزیران خارجه را از آخرین وضعیت مرزهای اتحادیه اروپا با بلاروس آگاه کردم و خواستار حمایت آنان برای جلوگیری از اینگونه استفاده ابزاری از انسان‌ها به قیمت جان آنها و فریب افراد و متقاعد کردن آنها درباره راه به اروپا از طریق پرواز به مینسک (بلاروس) شدم.

رایزنی اتحادیه اروپا با کشورهای آسیاسی مرکزی درباره مهاجران افغان

اورپیلانن نیز در همین نشست خبری گفت که بسته حمایتی یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا را به این جمهوری‌های شوروی سابق ارائه داده است که در واقع نیمی از این کمک برای کشورهای همسایه افغانستان در نظر گرفته شده است.

این مقام اتحادیه اروپا در عین حال بطور مشخص نگفت که آیا اتحادیه اروپا از این کشورهای همسایه افغانستان می‌خواهد که در ازای این کمک شماری از پناهندگان افغان را پذیرا شوند. این کشورها تا کنون تمایل کمی برای این کار نشان داده اند.

شرکت کنندگان در این نشست در یک بیانیه مشترک بر ضرورت تقویت همکاری‌ها در زمینه جلوگیری از جابجایی نامنظم افراد و مقابله با قاچاق مهاجران تاکید کردند و گفتند که مشتاق تشدید همکاری بین اتحادیه اروپا و آسیای میانه درباره مدیریت مرزها هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha