به گزارش ایرنا، حسین نظری روز سه شنبه در بیست و ششمین جلسه شورای شهر تهران گزارشی درباره طرح تحول در نگهداشت شهر ارایه کرد.
وی افزود: دستورالعمل طرح تحول نگهداشت شهر توسط شهردار تهران در تاریخ هشت آبان ابلاغ و اجرای طرح از ۲۲ آبان آغاز شد.
نظری درباره مراحل فرآیند ارزیابی طرح تحول نگهداشت شهر گفت: اخذ گزارش از میزان رضایت شهروندی در سامانه های نظارت مردمی ۱۳۷ و ۱۸۸۸، بررسی میدانی و مصاحبه با معتمدان محلات و شورایاری ها، نظارت و کنترل عملیات اجرایی و تحولات خدمات ارائه شده در سطح شهر توسط ناظران شهرداری و در نهایت تحلیل و جمع بندی کلیات طرح و رفع نواقص احتمالی مراحلی است که در این طرح طی می شود.
وی با بیان اینکه اعتبارات نگهداشت شهر در مناطق ۲۲ گانه امسال ۲ هزار و ۱۰ میلیارد تومان است، گفت: سهم معاونت فنی و عمرانی از اعتبارات ۳۹ درصد، معاونت خدمات شهری و محیط زیست ۲۹ درصد، معاونت حمل و نقل و ترافیک ۲۱ درصد، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی ۹ درصد و سهم معاونت شهرسازی و معماری ۲ درصد است.
نظری همچنین درباره مشکلات احصا شده از سامانه مردمی ۱۸۸۸ و ۱۳۷ گفت: در این سامانه ها سهم داده های ثبت شده مربوط به هر معاونت متفاوت است که ۵۶.۴ درصد سهم معاونت خدمات شهری، ۸.۶ درصد سهم معاونت فنی و عمرانی، ۸.۸ درصد سهم معاونت شهرسازی و معماری، ۹.۱ درصد سهم معاونت حمل و نقل و ترافیک و ۱۷.۱ درصد سهم معاونت امور اجتماعی و فرهنگی است.
به گفته وی، ۳۴ هزار و ۳۴۸ داده از این سامانه ها احصا شده که حوزه خدمات شهری با ۱۹ هزار و ۳۶۶ داده بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.
این مقام شهری درباره پراکندگی داده های سامانه ۱۳۷ و ۱۸۸۸ در سطح مناطق به ترتیب اکثریت داده ها نیز گفت: بیشترین داده ها در حوزه خدمات شهری در مناطق ۲، ۱۵ و ۱۸ است.
وی ادامه داد: حوزه فنی و عمرانی در مناطق چهار و ۱۶، حوزه حمل و نقل ترافیک در مناطق یک، چهار، ۶، ۱۵، ۹ و ۲۱، حوزه امور اجتماعی و فرهنگی در مناطق یک، ۱۱ و ۱۸ و حوزه شهرسازی و معماری در مناطق یک، ۱۰ و ۲۱ بیشترین میزان داده را به خود اختصاص داده اند.
معاون هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران در خصوص اهم خدمات انجام شده درحوزه خدمات شهری و محیط زیست عنوان کرد: نظافت و شستشوی مخازن و زیرمخزنی، تامین روشنایی نقاط بی دفاع شهری، لایروبی انهار روبسته و کانال ها و حذف زوائد فیزیکی از مهم ترین اقدامات انجام شده در حوزه خدمات شهری است.
نظری افزود: در حوزه امور اجتماعی و فرهنگی هم شناسایی و ساماندهی کودکان زباله گرد، شناسایی و ساماندهی متکدیان و معتادان متجاهر و نظارت بر نگهداشت اماکن، فضاها و بناهای ورزشی از مهم ترین اقدامات انجام شده توسط این معاونت است.
وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل و ترافیک، لکه گیری آسفالت و ساماندهی جدول ها، هم سطح سازی دریچه ها و رفع نواقص علائم ترافیکی از اقدامات مهمی است که این معاونت انجام می دهد.
معاون هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران رفع نقص حصارهای کارگاهی، جمع آوری سد معبر ساختمانی و پاکسازی حاشیه کارگاه های ساختمانی را هم از اهم اقدامات حوزه شهرسازی و معماری عنوان کرد.
تصویب ضابطه تعرفهگذاری بهای محصولات حاصل از طرحهای سرمایه گذاری مشارکت عمومی–خصوصی
اعضای شورای شهر تهران کلیات لایحه «تعیین ضابطه تعرفهگذاری بهای محصولات حاصل از طرحهای سرمایه گذاری مشارکت عمومی–خصوصی» در شهرداری را با ۱۹ رای موافق تصویب کردند.
سیدجعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در مورد این لایحه و فواید آن خطاب به دیگر اعضا گفت: با تصویب این لایحه این امکان را به بخش خصوصی میدهیم که با یک مدل اقتصادی مشخص و با استفاده از ظرفیتهای قانونی نسبت به سرمایه گذاریها اقدام شود و از سوی دیگر پیشنهاد دادیم که برای این مدل از سرمایه گذاری از شورا مجوز گرفته شود.
احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر در مخالفت با این لایحه گفت: در حالی جذب نیرو در شرکت واحد را در تبصره ۲ ممنوع کردهاید که همین امروز یکی از اعضای شورا در خصوص کمبود نیرو در این شرکت صحبت کرد.
وی ادامه داد: ما در اتوبوسرانی کمبود نیرو داریم و نباید اداره همه اتوبوسها را به بخش خصوصی بدهیم و این از نظر امنیتی مشکل دارد.
همچنین حجت الاسلام آقامیری عضو دیگر شورای شهر گفت: امسال ۶۵۰ نفر از اتوبوسرانی خارج شدند و این در حالی است که ۳۰۰ اتوبوس دوکابین داریم که به دلیل نداشتن راننده متوقف شده است.
ناصر امانی هم گفت: علاوه بر اتوبوس عادی باید خطوط تندرو را به بخش خصوصی بدهیم و پیشنهاد شده با تغییر مدل خطوط به پیمایش پیما از وضعیت بخش خصوصی استفاده کنیم اما نباید حضور بخش خصوصی بهانهای برای جذب نیرو باشد.
حبیب کاشانی نیز گفت: شهرداری اگر با بخش خصوصی مشکل دارد باید یک گزارش ارائه کرده و بعد از آن پیشنهادات خود را در قالب لایحه به شورای شهر بیاورد تا آن را اصلاح کنیم اما حضور بخش خصوصی به معنای افزایش نیروی انسانی نیست و در این مدت که بخش خصوصی فعالیت میکرده آیا ما به آنها نیرو میدادیم؟
وی ادامه داد: بخش خصوصی، کمیته امداد و بهزیستی نیست و میخواهد از سپرده خود بیشترین بهره را ببرد و اگر تبصره سه که در مورد ممنوعیت جذب نیروی انسانی به بهانه خصوصی سازی است را حذف کنیم یعنی در عمل به بخشنامه زاکانی در مورد ممنوعیت ورود نیروی انسانی جدید خط کشیدیم و اگر زاکانی با این لایحه، بخشنامه خود را پس گرفته که دیگر نباید سخن گفت.
تشکری هاشمی هم از سوی دیگر گفت: در بودجه ۱۴۰۰ برای نگهداشت ۷۰۰ اتوبوس شرکت واحد هزار و ۵۹۸ میلیارد تومان بودجه جاری و نه توسعهای تصویب شده است یعنی برای هر اتوبوس ۲ میلیارد تومان سالانه هزینه میکنیم در حالی که اگر بخش خصوصی این پول را داشت معجزه میکرد.
مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل شهرداری تهران نیز در صحن شورای شهر تهران تاکید کرد: این لایحه برکات زیادی داشته چرا که همین حالا با مشارکت بخش خصوصی ۵۰ اتوبوس برقی خریداری شده که در انتظار تصویب این مصوبه برای توسعه هستند.
در نهایت کلیات لایحه تعیین ضابطه تعرفهگذاری بهای محصولات حاصل از طرحهای سرمایه گذاری مشارکت عمومی – خصوصی با ۱۹ رای موافق تصویب شد.
نظر شما