تامین خون نیازمند مشارکت مستمر مردم است

تهران- ایرنا- سخنگوی سازمان انتقال خون با تاکید براینکه نیاز به خون و فرآورده‌های آن همیشگی است و برخی بیماران مصرف کنندگان دائمی خون هستند، گفت: تامین خون مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیازمند مشارکت مستمر مردم است.

 بشیر حاجی بیگی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به کاهش میزان مراجعه مردم به مراکز اهدای خون در پی سرمای هوا و کوتاه شدن روزها افزود: به دلیل افزایش عمل های جراحی که در دوران کرونا متوقف شده بود و همچنین گسترش مراکز آنکولوژی و پیوند اعضا و رشد چشمگیر فضاهای درمانی و بیمارستانی در کلان شهرها، مصرف خون افزایش پیدا کرده و باید خون و فرآورده های خونی مورد نیاز برای ۹۷۷ بیمارستان و مرکز درمانی در سراسر کشور را تامین کنیم.

وی ادامه داد: به همه گروه های خونی برای اهدای خون نیاز داریم، اما به دلیل اینکه ۹۰ درصد مردم ایران دارای گروه خون مثبت هستند، اهدای خون دارندگان گروه خونی منفی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

حاجی بیگی تصریح کرد: مردم ایران بر اساس آمارهای صحیح، ۳۳ درصد دارای گروه خونی O مثبت، ۲۷ درصد دارای گروه خونی A  مثبت، ۲۳ درصد دارای گروه خونی B مثبت و هفت درصد دارای گروه خونی AB مثبت هستند و در جمع ۱۰ درصد مردم ایران که دارای گروه های خونی منفی هستند، چهار درصد دارای گروه خونی O منفی، سه درصد دارای گروه خونی A منفی، دو درصد دارای گروه خونی B منفی و یک درصد دارای گروه خونی AB منفی هستند.

حاجی بیگی با بیان اینکه واکسینه شدن افراد هیچ مانعی برای اهدای خون ندارد، تاکید کرد: به جزء واکسن های آسترازنکا و اسپوتنیک که افراد ۱۴ روز پس از واکسیناسیون می توانند اهدای خون را انجام دهند، برای افراد واکسینه با سایر واکسن ها هیچ مشکل خاصی برای اهدای خون نیست و به محض رفع علائم پس از واکسیناسیون، این افراد می توانند به مراکز اهدای خون مراجعه کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: همچنین مبتلایان به کرونا یک ماه پس از بهبودی می‌توانند با مراجعه به مراکز انتقال خون سراسر کشور خون اهدا کنند.

وی با بیان اینکه کلیه تجهیزات و وسایل مورد استفاده در پروسه اهدای خون در مراکز انتقال خون سراسر کشور یکبار مصرف و استریل هستند و تمام دستورالعمل های بهداشتی هنگام اهدای خون از بدو تاسیس سازمان انتقال خون در تمامی مراکز انتقال خون رعایت می شود، خاطرنشان کرد: مطالعات اخیر نشان داده است که اهداکنندگان خون از سالم ترین افراد جامعه هستند و خود مراقبتی را به نحو احسن در جامعه رعایت می کنند.

حاجی بیگی در مورد شرایط عمومی اهدای خون گفت: همراه داشتن کارت ملی الزامی است، وزن باید بالای ۵۰ کیلو گرم باشد، سن اهدای خون در کشور ۱۸ تا ۶۰ سال است ولی اهداکنندگان مستمر خون تا ۶۵ سالگی قادر به اهدای خون هستند، آقایان در سال چهار بار و خانم ها سه بار می توانند خون اهدا کنند و در پایان اعلام می کنم که در حال حاضر به تمامی گروه های خونی برای اهدای خون نیازمندیم و افرادی که دارای گروه خونی منفی هستند باید اقبال بیشتری نسبت به اهدای خون داشته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha