به گزارش ایرنا از نشریه السالوادور، به گفته «لوئیس ممبرنیو» و «ریکاردو کاستاندا» کارشناسان اقتصادی اهل السالوادور، در پی اعلام احداث «بیت کوین» از سوی دولت این کشور، آنچه انتظار می رود اجرایی کردن ماده هفتم قانون بیت کوین و پرداخت تعهدات با این رمزارزها خواهد بود.
« نجیب بوکله» رئیس جمهور السالوادور روز شنبه اعلام کرد که این کشور با بودجهای یک میلیارد دلاری از طریق اوراق قرضه نخستین شهر بیت کوین جهان را میسازد.
به گفته بوکله شهر بیت کوین مثل یک شهر عادی دربرگیرنده مناطق مسکونی، مراکز خرید، رستورانها و غیره باشد، ولی همه چیز حول محور بیت کوین طراحی خواهد شد. ساکنان شهر فقط موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده میشوند و از این درآمدها برای پرداخت اوراق قرضه دولتی، توسعه زیرساختهای عمومی و حفظ و نگهداری از شهر استفاده خواهد شد.
لوئیس ممبرنیو در طول سخنرانی خود به همراه سایر کارشناسان امر ازجمله «ریکاردو کاستاندا» اقتصاددان موسسه مطالعات مالی آمریکای مرکزی به بحث درباره تاسیس شهر بیت کوین و پیامدهای آخرین اخبار مربوط به رمزارزها پرداختند.
به گفته ممبرنیو، این رویداد را باید به طور مستقیم مرتبط با اعلام صریح صندوق بین المللی پول در هفته گذشته دانست. این نهاد مالی تاکید کرده بود که فعلاً هیچ نوع توافق اقتصادی مبنی بر کمک یک میلیارد و 300 میلیون دلاری برای حل بحران مالی این کشور ندارد.
بنابراین به گفته این اقتصاددان، قصد دولت این بود که به این نهاد اعلام کند «نیازی نداریم، خود بیت کوین داریم و قرار است آن را صادر نماییم» در واقع بوکله با خبر احداث شهر بیت کوین، ارز دیجیتالی را مانند «حوضه آبخیزی» می داند که با آن می تواند بگوید «ما با بیت کوین به سوی همه چیز می رویم»
به عقیده ممبرنیو، انتشار اوراق قرضه به صورت بیت کوین، می تواند بخشی از منافعی مانند ایجاد «بیت کوین ملی» باشد که فقط در نوع چیوو Chivo بصورت یک پول کیف الکترونیک در این کشور رایج است.
رئیس جمهور السالوادور پیش تر مدعی شده بود که یک سوم از شهروندان این کشور از چیوو (Chivo) استفاده میکنند.
والت یا کیف پول ارز دیجیتال در کل یک نوع برنامه نرم افزاری است، که کلیدهای خصوصی و عمومی را در خودش ذخیره کرده و با اتصال به بلاک چین های مختلف، امکان ارسال یا دریافت ارز دیجیتال را برای شما فراهم میکند.
در همین راستا، این کارشناس اقتصادی هشدار داد این «بیت کوین "چیوو"» نوعی ارز دیجیتال مصنوعی خواهد بود که قابلیت تبدیل به دلار یا دیگر پول های مجازی را نخواهد داشت و به طور خلاصه، به دنبال دلارزدایی در اقتصاد کشور است.
ممبرنیو ادامه داد: اگرچه این اقدام، راهبرد دولت برای کسب نقدینگی در هزینه های جاری است که بی نیاز از تامین مالی خارجی یا گواهینامه و اسناد خزانه داری باشد، اما «مشکل زمانی رخ می دهد که نیاز به وارد کردن محصولات یا خرید از یک تامین کننده خارج از کشور باشد.
به همین دلیل، ممبرنیو خاطرنشان کرد که دولت برای پیشبرد این سیستم اقتصادی مبتنی بر بیت کوین ناگزیر از اجرای ماده هفتم قانون بیت کوین، یعنی همان استفاده اجباری از رمزارزها خواهد بود.
کاستاندا، دیگر کارشناس اقتصادی این کشور نیز به نوبه خود با «مأیوس کننده» خواندن اقدام دولت، گفت: این بانک های خصوص هستند که عواقب این اقدامات را متحمل خواهند شد.
وی نیز مانند ممبرنیو، بر آن است که فراتر از اجباری شدن بیت کوین، از جمله تصمیمات ناامیدکننده دیگر از سوی دولت، پرداخت حقوق کارمندان دولت و تعهداتی مانند پرداخت تامین کنندگان از طریق کیف پول دولتی چیوو است.
کاستاندا در ادامه گفت: زمانی که دولت همه چیز را بخواهد با بیت کوین پرداخت کند، ریسک و خطرات این اقدام دیده خواهند شد که ازجمله این عواقب جدی، افزایش تورم خواهد بود.
همچنین به گفته «خولیا اِولین مارتینز» دیگر اقتصاددان حاضر در این گفتگوها، یکی دیگر از نگرانی های جدی این مسئله است که رئیس جمهوری به دنبال انباشت مقادیر زیادی از بیت کوین ها در کشور است؛ آن وقت این سوال پیش می آید که آیا او تنها کسی است که به کلیدها دسترسی دارد، زیرا این مالکیت، خود مسئله احتمال فساد کلان را مطرح می سازد.
السالوادور نخستین کشور جهان در پذیرش بیت کوین به عنوان ارز رایج داخلی است.
به گزارش ایرنا، با گذشت بیش از دو ماه از به کارگیری ارز دیجیتال به عنوان ارز رسمی همتراز با دلار در السالوادور، گروهی از سرمایهگذاران اروپایی ضمن بازدید از پروژههای استخراج بیتکوین، تلاش می کنند تجارب این کشور را در این زمینه مورد ارزیابی قرار دهند.
البته سیاستهای بوکله رئیس جمهوری ۴۰ ساله السالوادور با مخالفت برخی از مردم این کشور مواجه است که «دولت خودکامه» و «ایدههای بد مانند بیتکوین که به اقتصاد آسیب میزنند» را محکوم میکنند.
نظر شما