عاملان ذبح دام مولد تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند

تهران- ایرنا- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت:​ در چند کشتارگاه، ذبح دام‌های مولد اثبات شده که با توجه به ممنوعیت این موضوع، افراد خاطی شناسایی شده و تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «حسین دماوندی‌نژاد» با بیان اینکه ذبح دام‌های مولد به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست، افزود: در دستورالعمل‌های متعددی به کشتارگاه‌ها و صاحبان دام ابلاغ شده که کشتار دام مولد ممنوع است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: از دیروز که تصاویر ذبح دام‌های مولد در کشتارگاه منتشر شد، بلافاصله وزارت جهاد کشاورزی نسبت به این موضوع واکنش نشان داد، متاسفانه در چند کشتارگاه کشور کشتار دام‌های مولد صورت می‌پذیرد که با توجه به ممنوعیت این موضوع افراد خاطی شناسایی شده و با آن‌ها برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

تخصیص ۲۰۰ هزار تن جو مازاد بر برنامه برای دام‌های عشایری و روستایی

دماوندی نژاد گفت: خشکسالی امسال در ۴۰ سال گذشته بی‌سابقه است و با توجه به اینکه دام‌های روستایی سبک وابسته به مراتع هستند حفظ دام عشایر دشوار شده و به برنامه‌های حمایتی نیاز دارد.

وی ادامه داد: در همین راستا مقرر شد کمیته ساماندهی دام‌های مولد در ۳۲ استان تشکیل شود که وظیفه این کمیته شناسایی و معرفی دام‌های مولد هر استان به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌هاست.

وی افزود: ​۲۰۰ هزار تن جو مازاد بر برنامه‌های جاری برای دام‌های روستایی و عشایر تخصیص داده شده تا به این ترتیب امکان حفظ دام‌های مولد برای دامداران فراهم شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر نیازی مازاد بر این مقدار وجود داشته باشد از سوی وزارت جهاد کشاورزی تامین خواهد شد.

دماوندی نژاد ادامه داد: از سوی دیگر دو اقدام دیگر داریم که اولی خرید حمایتی دام سبک و دیگری صادرات دام مازاد عشایر است به این ترتیب شرکت پشتیبانی امور دام، دام سبک عشایر را با قیمت ۶۲ هزار تومان و دام سنگین را با قیمت ۵۹ هزار تومان از عشایر خریداری می‌کند که این مبالغ فراتر از میزان نرخ دام در بازار است.

 وی افزود:​ دام‌های خریداری شده در تامین ذخایر استراتژیک کشور استفاده می‌شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در خصوص صادرات دام عشایر نیز تاکنون برای یک میلیون راس مجوز صادر شده که در همین راستا عشایر می‌توانند با صادرات دام مازاد خود به لحاظ تامین مالی شرایط بهتری آغاز کنند همچنین اگر خود عشایر به طور مستقیم نتوانند دام مازاد خود را صادر کنند این امکان فراهم شده که شرکت پشتیبانی امور دام این موضوع را برای آن‌ها به انجام برساند.

مشکل نهاده‌های دامی حمل و نقل است نه کمبود

 دماوندی نژاد افزود: هیچ کمبودی در تامین نهاده‌های دامی وجود ندارد و تنها مشکل بحث حمل و نقل از بنادر به استان‌هاست که تا حدودی مرتفع شده و حل مشکلات در این حوزه همچنان در دست پیگیری است.

وی گفت: در مهر ماه امسال ۵۰۰ هزار تن نهاده علاوه بر برنامه توزیعی وارد کشور شد تا کمبودی در این خصوص وجود نداشته باشد. همچنین به دامداران و مرغداران اطمینان می‌دهیم که برای تامین نهاده آن‌ها هیچ مشکلی نیست.

سه هزار تن نهاده‌های مسموم مانده در گمرک معدوم می‌شوند

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در سنوات گذشته سه هزار تن نهاده‌های دامی وارد کشور شده که به لحاظ بهداشتی تایید نشده و این نهاده‌ها معدوم خواهند شد.

دماوندی‌نژاد گفت: این نهاده‌ها مربوط به بخش خصوصی است و زمانی وارد کشور شده که هنوز استفاده از ارز دولتی مصوب نشده بود.

به گزارش ایرنا، به تازگی به دلیل کمبود علوفه دامی بخشی از دام های مولد ( آبستن) وارد کشتارگاه ها می شوند.

در حالی که این اقدام برابر ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون سازمان دامپزشکی کشور، کشتار میش، گاو و گاومیش آبستن ممنوع است.

این درحالیست که چندی پیش دماوندی نژاد معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بود ماهانه یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن جو، ذرت و کنجاله برای حمایت از دامداران توزیع می‌شود.

براساس آمارها ماهانه ۹۰۰ هزار تن ذرت، ۵۰۰ هزار تن جو و ۴۰۰ هزار تن کنجاله سویا برای بخش دام صنعتی، طیور صنعتی، دام روستایی و عشایری توزیع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha