دز تقویتی واکسن‌ کرونا محافظت طولانی‌تر و قویتری ایجاد می‌کند

تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه نشان می دهد، دز تقویتی واکسن‌های کووید-۱۹ نسبت به دریافت ۲ دز کامل واکسن‌های فایزر یا مدرنا، محافظت بسیار قوی‌تر و طولانی‌تری ایجاد می‌کند.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، این مطالعه همچنین نشان داد واکنش به یک دز تقویتی واکسن های کرونا در افراد کاملاً واکسینه شده که عفونت نیز داشته اند، بیشتر است.

محققان برای این مطالعه، نمونه خون ۳۳ فرد سالم و کاملاً واکسینه شده را در منطقه شیکاگو تجزیه و تحلیل کردند. میانگین سنی این افراد ۴۳ سال بود، 

این مطالعه نشان داد ۹ ماه پس از دریافت دو دز واکسن فایزر یا مدرنا، سطح آنتی بادی خنثی کننده در برابر کووید-۱۹ در بدن این افراد حدود ۱۰ برابر کاهش یافت،‌ اما پس از تزریق دز تقویتی، سطح آنتی بادی ۲۵ برابر افزایش یافت که این میزان پنج برابر تزریق دو دز واکسن کرونا است.

«الکسیس دمونبرون»، استادیار فارماکولوژی دانشکده پزشکی «فاینبرگ» در آمریکا و یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیه خبری دانشگاه «نورث وسترن» اعلام کرد: از آنجا که این سطوح آنتی‌بادی بسیار قوی هستند، دز تقویتی واکسن های کرونا به طور بالقوه می‌تواند برای مدت طولانی‌تری نسبت به آنچه برای دو دز واکسن دیدیم، محافظت ایجاد کند.

بر اساس یافته های این مطالعه که در نشریه medRxiv،  منتشر شده است، آنتی بادی های ناشی از تزریق دز تقویتی واکسن های کرونا ۵۰ برابر بیشتر از آنتی بادی های ناشی از عفونت طبیعی بودند.

محققان گفتند که دزهای تقویتی واکسن های کرونا باعث ایجاد سطوح بالایی از آنتی بادی های خنثی کننده در برابر نوع دلتا می شود که محافظت زیادی ایجاد می کند. با این حال، واکنش آنها در برابر نسخه اصلی ویروس کرونا بالاتر بود؛ زیرا این واکسن ها برای هدف قرار دادن این ویروس طراحی شده اند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.  ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha