آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در خراسان شمالی مشاهده نشد

بجنورد-ایرنا- مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: پایش زیستگاه پرندگان مهاجر در حال انجام است و تاکنون گزارشی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان دریافت نشده است.

حمید رمضانی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در چند سال گذشته در استان مشاهده نشده اما به هر حال این بیماری خطرناک است و باید مراقبت های لازم در سالن های مرغداری انجام شود در این زمینه توصیه های لازم به مرغداران داده شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: ۲ مزرعه فعال تخمگذار صنعتی و ۲ مزرعه پرورش بوقلمون از جمله واحدهای حساس در زمینه ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است. 

وی گفت: یکی از چالش های ما برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا بویژه در سالن های مرغداری، افزایش پرندگان در روستاها است، با توجه به صدور مجوز مشاغل خانگی، بعضا سقف ظرفیت برای نگهداری طیور در روستاها رعایت نمی شود که این امر می تواند تهدید باشد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: یکی دیگر از چالش ها، دست فروشی پرندگان در نقاط مختلف شهری و روستایی است. 

وی گفت: برای پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سالن های مرغداری، تذکر و توصیه لازم برای مراقبت ها و انجام واکسیناسیون داده شده است و در این مزارع باید اصول ایمنی زیستی رعایت شود. 

رمضانی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات پیشگیرانه در این زمینه، اجرای طرح پایش زیستگاه های پرندگان  است، این طرح با رویکرد پایش و بررسی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حال انجام است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: همکاران ما در دامپزشکی هم که به زیستگاه ها مراجعه دارند در معرض خطر هستند از این رو توصیه شده است که واکسیناسیون انجام دهند.

به گزارش ایرنا در انجام پایش، زیستگاه های پرندگان مهاجر در حاشیه روستاها در اولویت قرار دارد، همچنین این پایش ها در اطراف واحدهای صنعتی پرورش طیور بیشتر مورد توجه خواهد بود. 

در خراسان شمالی یک واحد پرورش مرغ اجداد گوشتی، یک واحدمرغ مادر گوشتی، ۱۱۸ واحد پرورش مرغ گوشتی، پنج  واحد  پرورش مرغ تخمگذار (۲ واحد فعال است)، ۶ مزرعه پرورش شتر مرغ مولد، یک مزرعه پرورش شترمرغ گوشتی، چهار مزرعه پرورش شتر مرغ توام، پنج مزرعه پرورش بوقلمون گوشتی( ۲ مزرعه فعال است) و یک مزرعه پرورش کبک در استان راه اندازی شده است.  

هرساله پرندگان مهاجر از اواسط فصل پاییز از مناطق سردسیر سیبری به تالاب ها و آبگیرهای خراسان شمالی وارد می شوند و پس از زمستان گذرانی در اوایل بهار برای زادآوری به سیبری باز می گردند.

بیشتر پرندگان مهاجر که به استان وارد می شوند در سدهای شیرین دره، بیدواز، بارزو و حاشیه رودخانه های اترک و کال شور جاجرم فصل سرما را سپری می کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha