واکسن نزده‌ها؛ تهدیدی جدید در همه‌گیری کرونا

تهران - ایرنا - رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: عدم واکسیناسیون تعدادی از افراد جامعه، می‌تواند سبب شیوع دوباره ویروس کرونا در جامعه شود و به عبارتی این افراد تهدید جدید در همه گیری این بیماری در تمام جوامع هستند.

دکتر سید محمد جزایری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش افزود: درحال حاضر حدود  ۲۰ تا ۳۰ درصد افراد در جوامع مختلف واکسن کرونا دریافت نکرده اند و در ایران هم این روند وجود دارد.

وی ادامه داد: این افراد متشکل از ۲ گروه هستند که گروه اول شامل افرادی است که واکسن را قبول ندارند و گروه دوم افرادی هستند که به هر دلیل برای تزریق واکسن یا اطلاع رسانی به آنها در دسترس نیستند (مانند معتادان به مواد مخدر تزریقی، کودکان کار و کارتن خواب ها و غیره).

این متخصص ویروس شناسی تاکید کرد: گروه اول، افرادی هستند که به دلیل تفکراتی که دارند در برابر واکسیناسیون مقاومت می کنند و تاکنون از تزریق آن طفره رفته اند.  این موضوع هم برای خودشان و هم برای سایر افراد مرتبط با آنان خطرناک است.

وی تاکید کرد: در هر نقطه ای در دنیا که جمعیت قابل توجهی از افراد واکسینه نشده حضور یابند، دقیقا شرایط را برای تهاجم ویروس به صورت ایده ال آماده خواهند کرد.

جزایری با بیان اینکه این موضوع یک معضل بین المللی است، گفت: پس لرزه های این امر پیش آگهی بدی را در ایران و در دیگر کشورها به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: شاید بهترین اقدام حکومتی در این خصوص، ایزوله کردن افراد غیر واکسینه و اجازه ندادن ورود این افراد به اماکن عمومی و محل هایی است که دیگر اقشار جامعه و به خصوص افراد با بیماری زمینه ای به صورت گروهی حضور دارند.

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: کشورهای دیگر با اقداماتی نظیر اعطای کارت واکسن به دریافت کنندگان واکسن در حال حل این معضل هستند. دیر یا زود اقدامات مشابهی باید در دستور کار مسولان کشور ما هم قرار گیرد.

تزریق واکسن نباید سبب آسودگی خیال شود

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران با تاکید بر روند نسبتا مناسب تزریق واکسن در بسیاری از کشورها از جمله ایران، اظهار داشت: این موضوع نباید خیال ما را از بابت شیوع ابتلا به بیماری کرونا راحت کند و به عبارتی نباید نسبت به شیوع ویروس در کلیت جامعه بی تفاوت شویم.

وی بیان کرد: البته این نوع نگرش مختص کشور ما نیست و افکار عمومی در بسیاری از کشورهای جهان به این سمت و سوی سوق پیدا کرد که اوضاع عادی شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در کنار تزریق واکسن، پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، فاصله گذاری و شستن مرتب دست ها و صورت باید همچنان رعایت شود.  

وی ادامه داد: بازگشایی اماکن عمومی، دانشگاه ها و مدارس به صورت تدریجی باشد. هرچند در برخی از کشورها واکسیناسیون به حد مطلوبی رسیده، اما همچنان نگرانی شیوع مجدد وجود دارد و مردم باید مراقبت کنند.

جزایری با بیان اینکه شدت انتشار ویروس دلتا از سایر انواع واریانت های ویروس کرونا، بسیار بیشتر است، گفت: مردم باید بسیار هوشیار باشند و همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

نگرانی از بازگشت کرونا

رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران گفت: بازگشت مجدد بیماری کرونا به اروپا سبب نگرانی های جدی شده و بر این موضوع تاکید دارد که کرونا هنوز از بین نرفته است.

جزایری اظهار داشت: این ویروس هم اکنون در بسیاری از کشورهای دنیا در حال گردش است، به عبارتی در حال حاضر سویه دلتا هنوز واریانت غالب بسیاری از کشورها از جمله ایران است.

وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت از ابتدای فصل تابستان امسال هشدار داد که زمستان نگران کننده ای در نیم کره شمالی زمین در پیش خواهد بود.

جزایری درباره مهمترین دلایل نگرانی سازمان جهانی بهداشت در این زمینه گفت: ماهیت هوای سرد زمستان، دلیل اولی است که شرایط را برای عفونت های تنفسی مهیا می سازد. این مسئله مختص به امسال یا دوران کووید نبوده و همه ساله این مشکل به خصوص برای کودکان و افراد مسن یا بیماران زمینه ای مسئله ساز بوده است.

وی افزود: علت بعدی نگرانی، حالت تهاجمی ویروس کرونا به خصوص شیوع سویه دلتا است که در حال حاضر این نوع واریانت در اکثریت کشورهای دنیا در کمین نشسته است و بیشتر از ۹۵ درصد واریانت های در حال گردش در اکثر قریب به اتفاق کشورها، سویه دلتا گزارش شده  است.

جزایری افزود: علت سوم این نگرانی، وجود هم زمان عفونت های تنفسی به خصوص با عوامل ویروسی با بیماری کرونا است. این گونه عفونت ها می توانند به تنهایی در هر فردی ایجاد شوند و کادر پزشکی را به اشتباه بیندازند. این بیماری ها علایمی شبیه به کووید ۱۹ را از خود نشان می دهند و در تشخیص افتراقی برای گروه پزشکی ایجاد اشکال می کنند.

وی با تاکید بر اینکه اتفاقاتی که روزهای اخیر در کشورهای اروپایی در حال رخ دادن است باید به طور دقیق رصد شود، گفت: نگرانی از انتشار یا تهاجمی تر شدن ویروس در بین همه افراد و جوامع وجود دارد و تا زمانی که ویروس از بین نرفته، همه باید مراقب باشند.

این متخصص ویروس شناس افزود: موارد افزایش ابتلا به کووید۱۹ اخیرا در برخی از کشورهای اروپایی مانند انگلیس، آلمان و هلند و اتریش گزارش شده که این موضوع سبب نگرانی های جدی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha