پیشگیری و مبارزه با اعتیاد با مشارکت مردمی میسر است

مشهد- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: همانگونه که مشارکت مردم مهمترین عامل در کاهش شیوع کرونا بود، پیشگیری و مبارزه با اعتیاد هم با مشارکت مردمی میسر است.

محمدحسین صالحی روز چهارشنبه در نشست کمیته فرهنگی شورای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: در راستای پیشگیری از اعتیاد علاوه‌ بر دستگاه‌های دولتی و فرهنگی، نقش تشکل‌های مردمی نیز در این حوزه بسیار پررنگ است.

وی ادامه داد: همچنین صیانت، خودمراقبتی، خود حفاظتی و نه گفتن به استفاده از مواد مخدر در پیشگیری از اعتیاد موثر است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: اگر بتوانیم صیانت و "نه" گفتن به مواد مخدر را در جامعه توسعه دهیم، کار بزرگی انجام داده‌ایم و این کار نهادهای فرهنگی و خانواده است که اگر "نه" گفتن را به جوانان و نوجوانان یاد بدهند آنان به خودمراقبتی و خودباوری رسیده و گرایش به اعتیاد در آنها کاهش می‌یابد. 

وی افزود: یکی از موارد نگران کننده در این زمینه این است که سن اعتیاد کاهش یافته، گرایش به مواد مخدر صنعتی افزایش پیدا کرده و گرایش بانوان به این مواد نیز بیشتر شده است. 

افسردگی جوانان و افزایش اعتیاد در دوران شیوع کرونا

صالحی ادامه داد: یکی از موارد شاخص و علل گرایش به اعتیاد، افسردگی است که در دوران شیوع کرونا افزایش پیدا کرده‌ است. طی ۲ سال شیوع کرونا به دلیل محدودیت‌های کرونایی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی، مراکز آموزشی، فرهنگی و ارزشی تعطیل بودند و جوانان و نوجوانان به ناچار در خانه ماندند و سرگرمی و تفریحی نیز نداشتند.

وی گفت: براساس پژوهشی که به تازگی در کشور انجام‌ شد ۲۷ درصد افرادی که در این پژوهش مورد سوال قرار گرفتند اعلام کردند مواد مخدر برای آن‌ها قبحی ندارد که این آمار در استان خراسان رضوی ۲۹ درصد بود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: براساس این پژوهش میانگین تمایل به مصرف مواد مخدر در کشور بیش از ۱۶ درصد و در استان خراسان رضوی ۱۷ درصد است همچنین سن اعتیاد به زیر ۱۵ سال کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در برنامه مبارزه با مواد مخدر بیشتر توجه ما به موضوعات خاص از قبیل معتادان متجاهر بوده و دیگر معتادان مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

صالحی گفت: در حوزه فرهنگ پیشگیری باید نگاه جامع‌تری داشته‌ و به‌ دنبال صیانت جامعه باشیم.

وی افزود: برای این کار از دستگاه های اجرایی خواسته‌ایم شعارهای آموزشی و اثرگذار در حد جملات کوتاه را آماده کنند تا در مجامع مختلف مانند اماکن ورزشی در دید اقشار مختلف قرار گیرد تا باعث افزایش سطح آگاهی افراد شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه ورزشی از ورزشکاران و قهرمانان به عنوان سفیران ورزشی و الگوی پیشگیری از اعتیاد و همچنین در حوزه فرهنگی از هنرمندان به عنوان سفیران فرهنگی خواسته‌ایم برای ارتقای سطح آگاهی مردم از اثرات سوء اعتیاد و مواد مخدر، تولید محتوای مناسب داشته و در این زمینه همکاری نمایند.

وی گفت: در حوزه پیشگیری و مبارزه با اعتیاد نباید فقط از دستورات سلبی برای جوانان و نوجوانان استفاده کرد بلکه باید اقدامات ایجابی انجام دهیم و فضاهای مناسب برای تفریحات سالم و ورزش آنان ایجاد کنیم.

صالحی افزود: از مهمترین اقدامات در زمینه پیشگیری از اعتیاد که قبل از شیوع کرونا در سال ۹۸ آغاز شد طرح جامع مبارزه با مواد مخدر محله محور و روستا محور بود که به جای تمرکز بر شهر و استان و کلانشهر، برای محلات و با محوریت دفتر تسهیلگری و شورای اجتماعی محله برنامه ریزی کردیم که در این راستا در سال ۹۸ با ۱۳ محله شاخص در مشهد آغاز کردیم و اولین کانون توانمندسازی یاریگران محله را به صورت رسمی در منطقه ۱۱ مشهد راه‌اندازی نمودیم.

وی ادامه داد: راه اندازی المپیادهای ورزشی در محلات در سال ۹۸ نیز یک نمونه از کارهای ایجابی بود که قبل از شیوع کرونا انجام دادیم اما با شیوع کرونا و اعمال محدودیت های کرونایی این اقدامات متوقف شد و امیدواریم به زودی با ریشه کن شدن کرونا امسال هم بتوانیم این برنامه‌ها را ادامه دهیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha