تولید محتوا مهمترین اقدام حوزه فرهنگ در پیشگیری از اعتیاد است

مشهد- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت: مهمترین اقدام در حوزه فرهنگ پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر ایجاد و تولید محتوای آموزشی، فرهنگی و اجتماعی در فضای حقیقی و مجازی است.

محمدحسین صالحی روز پنجشنبه در حاشیه نشست مشترک کمیته تخصصی مشارکت‌های مردمی و فرهنگی پیشگیری از مواد مخدر در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود:معتقدیم هر چه سطح فرهنگی و دانش مردم نسبت به آسیب‌های اجتماعی بالاتر باشد میزان درگیری‌شان با آسیب‌های اجتماعی کمتر می‌شود بنابراین همه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر درگیر این موضوع هستند به طوری که  ۲۱ دستگاه فرهنگی کشور در حوزه فرهنگ پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: حوزه اعتیاد یک حوزه پیچیده و چندوجهی است و عدم آگاهی افراد جامعه و عدم اطلاع رسانی مناسب در این حوزه منجر به ایجاد آسیبهای اجتماعی شده است.

وی ادامه داد:در امر مبارزه با مواد مخدر ۲ بخش پیشگیری و صیانت و خودمراقبتی مطرح و حائز اهمیت است و نگاه ستاد مبارزه با مواد مخدر و شورای هماهنگی استان در بخش پیشگیری از اعتیاد، اجتماعی کردن امر پیشگیری است که در جهت تحقق آن در این دو حوزه به خصوص در حوزه پیشگیری، به ورود مردم بیشتر نیاز داریم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت: در رسیدن به صیانت و خود محافظتی، ۲ عامل والدین و خانواده‏ ها و همچنین گروه‌های اجتماعی که در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری اجتماعی فعالیت می‌کنند می‌تواند نقش بسیار بسزایی داشته باشند همچنین دولت‌ وظیفه دارد که ورود پیدا کند و از تشکل‌های فرهنگی و تشکل‌هایی که در حوزه اعتیاد اجتماعی فعالیت می‌کنند حمایت کند.

صالحی افزود: ما امروز شاهد ورود خیرین به حوزه توانمندسازی معتادان هستیم و نخستین تشکل خیرگردان توانمندسازی بانوان درگیر اعتیاد کارهای مقدماتی‌اش انجام‌ شده است که به لطف خداوند این مجموعه ظرف یک ماه آینده به شکل رسمی آغاز به فعالیت می کند.

وی ادامه داد: در خصوص تولید محتوا در حوزه پیشگیری برای افراد خاص جامعه به خصوص در حوزه ناشنوایان یک کلیپ آموزشی با هدف اطلاع‌رسانی و آموزش عزیزان ناشنوا تولید شد که در مقابل اعتیاد بتوانند از خودشان مراقبت و محافظت کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی گفت:موسسه روانشناختی و خدمات مشاوره‌ای آستان مهر مشهد هم که علاقه مند به فعالیت در حوزه پیشگیری از اعتیاد است به این عرصه ورود و اپلیکیشن "ژیوار" را برای آگاه سازی و ارائه مشاوره به گروه هدف تولید کرده است که امروز از این نرم افزار رونمایی شد. 

رییس هیات مدیره موسسه روانشناختی و خدمات مشاوره‌ای آستان مهر مشهد نیز در حاشیه این مراسم در خصوص اپلیکیشن "ژیوار" به خبرنگار ایرنا گفت: این نرم افزار در مشهد آماده شده است و تمام کدنویسی‌های این نرم افزار را مهندسان بومی مشهدی انجام داده اند.

هاشم دهقان پور فراشاه افزود: این اپلیکیشن، ابزاری چابک برای ارائه محتوا و تعامل با مخاطبان است به نحوی که اعمال تغییرات در آن، به سادگی و با سرعت قابل اجراست.

وی ادامه داد: در این اپلیکیشن، امکان دسترسی کاربران به محتوای آموزشی با قالب‌ها و متدهای متنوع اعم از فیلم، صوت، متن و مانند آن، به صورت رایگان یا با پرداخت هزینه فراهم شده و دسترسی به مشاوران و مراکز مشاوره با امکان رزرو نوبت و دریافت انواع مشاوره پیاده سازی شده است و علاقه مندان می‌توانند این نرم افزار را از طریق گوگل پلی یا سایت دیوار نصب کنند و با کدتخفیفی که ارسال می‌شود یک سال این اپلیکیشن را به رایگان مشترک شوند و ۲۰ درصد از خدمات روانشناسی و مشاوره‌ای ژیوار تخفیف بگیرند.

نرخ اعتیاد در استان خراسان‌رضوی ۷/۲ درصد است و حدود ۱۳۰ هزار نفر در این استان درگیر اعتیاد هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha