ژنرال فرانک مک کنزی روز چهارشنبه به وقت محلی این مطالب را در گفت و گو با نشریه تایم بیان کرد. تارنمای نشریه تایم با اشاره به حمله موشکی ایران پس از ترور سردار شهید قاسم سلیمانی به پایگاههای عین الاسد و اربیل نوشت که در ژانویه سال ۲۰۲۰، ایران بیش از ۱۲ موشک قیام ۱ و فاتح ۳۱۳ را به سمت دو پایگاه عین الاسد و اربیل در عراق شلیک کرد که در آنها صدها نیروی آمریکایی حضور داشتند.
این موشک ها به ساختمان ها و هواپیماها آسیب جدی زد اما کسی کشته نشد زیرا اکثر سربازان آمریکایی توانستند قبل از برخورد موشک ها وارد پناهگاه ها شوند اما ۱۰۹ سرباز آمریکایی دچار ضربه مغزی شدند.
رئیس ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در این گفت و گو اظهار داشت: آن موشک ها در ده متری اهداف خود اصابت کردند. کاری که ایرانی ها در سه تا پنج سال گذشته انجام داده اند، این است که یک پلتفرم بسیار توانمند موشک بالستیک ساختند.
مک کنزی همچون دیگر مقامات آمریکایی ادعاهای واشنگتن علیه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران را تکرار کرد و مدعی شد رییس جمهوری ما گفته است که آنها یک سلاح اتمی نخواهند داشت.
این مقام ارشد نظامی آمریکا با بیان اینکه دیپلمات ها در این زمینه پیشتاز هستند و هدایت امور را در دست دارند، لفاظی های همیشگی آمریکا درباره سایر طرح هایش را تکرار کرد.
مک کنزی در این مصاحبه با اعتراف به اینکه ایران تصمیمی درباره برنامه غیرصلح آمیز هسته ای نگرفته، هراس خود را از پیشرفت های برنامه هسته ای صلح آمیز ایران همچون سایر مقامات آمریکایی و صهیونیستی بیان کرده است.
مذاکرات درباره ازسرگیری اجرای برجام و لغو تحریمهای ظالمانه و غیرانسانی آمریکا علیه ایران قرار است هشتم آذر (۲۹ نوامبر) در وین برگزار شود.
تا کنون ۶ دور مذاکره در وین میان ایران و گروه چهار به علاوه یک انجام شده است. علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر امور خارجه که ریاست هیات ایرانی در مذاکرات وین را برعهده دارد، در گفتوگو با شبکه الجزیره تصریح کرد: باید روی جدی بودن مذاکرات وین تمرکز کرد. تمرکز ما بر رفع تحریم های ظالمانه است و آمریکا هم هیچ گزینه ای جز قبول واقعیت جدید درباره توافق نامه هسته ای ندارد.
وی یادآورشد که ما به فعالیت های هسته ای خود و توسعه آن مطابق با مفاد توافق هسته ای ادامه خواهیم داد. ما خواهان ضمانت هایی درخصوص رفع تحریم ها هستیم و واشنگتن هم باید آن را در مذاکرات وین ارایه کند.
معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: اگر توافق هسته ای برخورداری ایران از آن را تضمین نکند، پنجره توافق هسته ای تا ابد باز باقی نخواهد ماند.
ایران تا یک سال پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند.
اما پس از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هستهای برجام صورت میگرفت.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر بارها اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریمهای آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز میگردد.
نظر شما