«رحیم محمودی» روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: هر سال ۲ هزار و ۹۵۰ هکتار گندم آبی و ۱۲ هزار هکتار گندم دیم در مزارع شهرستان زرندیه زیر کشت محصولات پاییزه میرود.
وی بیان کرد: سطح زیر کشت جو آبی در این شهرستان ۶ هزار و ۴۰۰ هکتار است که در بخش مرکزی، زاویه و خرقان کشت میشود و میانگین برداشت از این مزارع ۳۰ هزار تن است.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه افزود: میزان تولید دانه روغنی کلزا در زرندیه ۵۰۰ تن است که در سالهای اخیر بهمنظور ثبات تولید ارقام پر محصول، اصلاح شده و سازگار با منطقه در بین کشاورزان توزیع شد.
به گفته محمودی، در خصوص گندم آبی رقمهای پرمحصول «سیروان» و «سیوند» سازگار با خشکی و گرمای آخر فصل و گندم دیم نیز رقم باران که پرمحصول و سازگار با اقلیم بخش خرقان بوده، توزیع شده است.
وی ادامه داد: مزارع کشت ارقام مقایسهای گندم آبی و دیم توسط کارشناسان اداره بهبود تولیدات گیاهی در شهرستان اجرا و ارقام سازگار با منطقه شناسایی و به کشاورزان معرفی شدند.
به گفته سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه، با توجه به خشکسالی دهه اخیر و بهمنظور کاهش اثرات خشکسالی و مصرف بهینه آب از مزارع استفاده از روشهای نوین آبیاری شامل آبیاری بارانی و نواری در مزارع گندم گسترش یافته و سالانه مساحت یک هزار هکتار کشت پاییزه در شهرستان با استفاده از روشهای نوین آبیاری آبیاری میشوند و آموزش ترویجی در این زمینه توسعه مییابد.
زرندیه در حوزه کشاورزی و باغداری از شهرستان های مولد استان مرکزی و یکی از کانون های تولید پسته ارگانیک کشور محسوب میشود.
نظر شما