۳۰۰ هزار هکتار طرح بیابان‌زدایی سالانه در کشور اجرا می‌شود

گناباد- ایرنا- رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سالانه به طور متوسط ۳۰۰ هزار هکتار طرحهای بیابان زدایی برای مقابله با بیابان‌زایی در کشور اجرا می شود و حدود هفت میلیون هکتار از عرصه های بیابانی کشور در شرایط بحرانی قرار دارد.

مسعود منصور روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از طرحهای بیابان‌زدایی منابع طبیعی گناباد در گفت و گو با خبرنگاران افزود:سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری طرحهای بیابان زدایی نظیر ساخت بادشکنهای زنده و غیر زنده، قرق و آبخیزداری را در کشور اجرا می کند که جلب مشارکت مردم و جوامع محلی مهمترین رویکرد این سازمان و دولت سیزدهم برای حفاظت از این عرصه ها در سال جاری است. 

وی ادامه داد: فرسایش بادی یکی از مشکلات مهم استانهای مختلف کشور است که سالانه به زیرساختها و اراضی کشاورزی و سکونتگاههای مردم خسارت وارد می کند.

رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مدیریت عرصه های بیابانی که با اجرای طرحهای بیابان‌زدایی تثبیت شده اند ضروری است و باید از همه ظرفیتها در این زمینه حداکثر بهره را گرفت.

منصور افزود:عرصه های بیابانی تثبیت شده بسیار مهم است و نباید بعد از اجرای این طرحها به حال خود رها شوند بلکه بایستی در قالب کارکردهای تلفیقی و اقتصادی برای آنها برنامه تنظیم و اجرا کرد تا به تدریج هم از حفاظت صرف دولتی خارج شوند و هم با مشارکت مردم و جوامع محلی جلوی استمرار بیابان‌زایی گرفته شود.

وی ادامه داد: این مساله موجب می شود که عرصه های بیابانی که زمانی زندگی و ماندگاری مردم را در یک منطقه تهدید می کردند به بستری برای تقویت معیشت و رونق اقتصادی مردم تبدیل شوند.

رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: طرحها و عملیات تثبتی شنهای روان و عرصه های بیابانی در حدود ۲۹ هزار هکتار از اراضی استان خراسان رضوی در حال اجراست.

منصور افزود: اجرای طرحهای بیابان‌زدایی نقش مهمی در افزایش ماندگاری مردم در نقاط مختلف دارد به عنوان مثال در منطقه عمرانی گناباد با فرسایش ۳۰ سانتی متری در هکتار سالیانه اگر عملیات تثبت شنهای روان و بیابان‌زدایی از دهه های  گذشته اجرا نمی شد امکان ماندگاری و سکونت در بسیاری از سکونتگاهها و روستاهای اطراف آن وجود نداشت.

وی اضافه کرد: این سازمان در کنار اجرای طرحهای تثبیت عرصه های بیابانی و بیابان‌زدایی، با اجرای طرحهای آبخیزداری ضمن جلوگیری از فرسایش آبی، بستر رونق اقتصادی این مناطق را هموار می کند.

فرماندار گناباد هم با اشاره شرایط جغرافیایی گرم و خشک این شهرستان گفت: باید با افزایش اعتبارات و توسعه طرحهای بیابان‌زدایی در کنار جلب مشارکت مردم از گسترش عرصه های بیابانی و یا بیابان‌زایی جلوگیری کرد. 

حامد قربانی افزود: برای تثبیت شنهای روان طرحهایی به صورت آزمایشی با مشارکت مردم و جوامع محلی در گناباد در دست اجراست که از آن جمله می توان به اجرا و توسعه طرحهای آبخیزداری و افزایش و تقویت بندهای خاکی اشاره کرد و این شهرستان از این نظر جزء مناطق شاخص در استان خراسان رضوی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا امروز با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور پویش مردمی و نهال کاری با هدف حفظ و توسعه منابع طبیعی و جلوگیری از بیابان‌زایی با مشارکت دستگاههای اجرایی در منطقه عمرانی گناباد آغاز شد.

۸۵ درصد از عرصه شهرستان گناباد را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد که چهار کانون فرسایش بادی آن را در وضعیت بحرانی قرار داده است و حدود ۵۰ درصد از وسعت ۵۷۰ هزار هکتاری منابع طبیعی این شهرستان در معرض فرسایش بادی قرار دارد.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha