اهمیت توجه به حقوق شهروندی در جوامع پیشرفته کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست و موفقیت شهرها و جوامع با میزان اهمیت آنها به حقوق شهروندی و اطلاع شهروندان از این حقوق سنجیده میشود موضوعی که منجر شد تا امروز در مشهد همایشی با عنوان" نشست حقوقی تخصصی اخلاق اجتماعی در مدیریت شهری" با مشارکت شهرداری مشهد، دانشگاه امام صادق (ع) و اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق (ع) شعبه خراسان و با حضور کارشناسان و مسوولان مرتبط برپا شود.
در این نشست مباحثی نظیر فرهنگ اجتماعی در آیینه شهر، فرهنگ و مدیریت شهری، اهمیت و نقش مدیریت شهری در نهادینه کردن اخلاق اجتماعی، تعهدات و مسوولیتهای قوه قضاییه در قبال حقوق عامه، ارتقا و تعالی اخلاق اجتماعی در فرهنگ عمومی، اخلاق اجتماعی و مقتضیات تمدن نوین اسلامی در مشهد و رهبری اخلاق و مدیریت رفتار سازمانی مطرح شد.
مشهد و تهران با سرعت نور به سمت سرمایهداری
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این همایش گفت: از دلایل شکلگیری شوراهای فرهنگ عمومی در سطح کشور، مشارکت میان نخبگان و گروههای مختلف در توسعه مقوله فرهنگ است گرچه اقدامات موثر بسیاری در ۲ دهه اخیر صورت پذیرفته است اما هنوز کافی نیست.
سید مجید امامی افزود: اگر میخواهیم اخلاق در شهرها پا بگیرد باید با قدرت تمام به سمت ترغیب و تشویق گروههای مختلف به سمت رسیدن به جامعه ایمانی و بینقص گام برداریم.
وی اضافه کرد: مشهد و تهران با سرعت نور در حال تبدیل شدن به شهرهای سرمایه سالار هستند و ثابت شده که فرهنگ این نوع شهرها را سرمایهسالاری تعیین میکند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: متاسفانه بسیاری از برنامههای فاقد ارزش با هزینههای کم و زیاد برگزار میشود و وقتی میخواهیم یک برنامه مهم با موضوعات فرهنگی و اجتماعی برگزار کنیم باید هزینه بسیار بپردازیم تا مخاطب خود را جذب کنیم و این وضعیت، پسندیده نیست.
امامی افزود: اصناف و گروههای مختلف مردم به دنبال توسعه فرهنگ و زندهنگهداشتن آن هستند و ما به سهم خود از این گروهها که به دنبال هدایت و ترویج جامعه به سمت اخلاق اسلامی هستند حمایت می کنیم.
شهر پویا در گروی توجه به فرهنگ شهروندان
معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد هم در این نشست گفت: جامعه ایرانی شهرمحور شده است و ٧٠ درصد جمعیت کشور در شهرها ساکن هستند.
سید مجتبی منتظری افزود: بیش از یک میلیون نفر از جمعیت چهار میلیون نفری مشهد حاشیهنشین هستند و این شهر به دلیل وجود بارگاه منور رضوی از جایگاه ویژهای برخوردار است.
وی اضافه کرد: توجه صرف کالبدی و فیزیکی به شهر کافی نیست و باید نگاه فرهنگی اجتماعی به شهر داشت و هرچه بیشتر در حوزه فرهنگ مردم شهر تلاش شود شهر پویاتر میشود.
معاون شهردار مشهد گفت: مشهد با محوریت حرم رضوی شکل گرفته و در جریان کرونا اثبات شد که رونق این شهر در گروی وجود حرم مطهر رضوی است چون با بسته شدن درهای حرم در زمان کرونا، وجود زائر و گردشگر در این شهر به حداقل رسید و هتلها خالی ماند و کشش اصلی زیارتی و گردشگری بودن مشهد حرم امام رضا(ع) است.
لزوم تبدیل شدن طبقه حاکمیتی جامعه به حالت پاسخگویی
مدیر دفتر خراسان اندیشکده حقوق بشر و شهروندی نیز در این همایش گفت: فرهنگ شهروندی، دریافت نوین زندگی جمعی انسانی است که حاوی تعاملات پایدار انسانی است و متاثر از مفاهیم فرهنگ و شهروندی در طول تاریخ بوده است.
امیرحسین جوانبخت افزود: از دیدگاه جامعه شناسی، بازشناسی اجتماعی و فرهنگی، جایگاه مفاهیم فرهنگ و شهروند و به تبع آن فرهنگ شهروندی ضروری به نظر میرسد و از این رو مطالعات فرهنگ شهروندی روند تازهای گرفته و با بازیابی مفاهیم دوگانه "فرهنگ" و "شهروند" و اهمیت آنها در زندگی جمعی شهروندی، شکل و روح جدیدی در مطالعات فرهنگ شهروندی دمیده شده است.
وی اضافه کرد: معنا و مفهوم حقوق فرهنگی شهروندان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تامین حقوق فرهنگی در حوزه باورها، گرایشها، رفتارها و نهادهای فرهنگی است.
مدیر دفتر خراسان اندیشکده حقوق بشر و شهروندی گفت: با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب به دنبال تبدیل شدن طبقه حاکمیتی جامعه به حالت پاسخگویی هستیم و با همکاری شهرداری مشهد به دنبال آن هستیم که با نیت صادقانه بهترین نوع خدمت را به مردم ارائه دهیم.
جوانبخت تاکید کرد: مطالبهگری مردم برای احقاق حقوقشان نیز باید تقویت شود.
ورود مردم نسخه شفابخش کاهش آسیبهای اجتماعی
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: مشهد دارای ظرفیتهای زیادی است و حال مردم در این شهر باید خوب باشد و روابط پایدار باشد.
حجتالاسلام حسن منصوریان افزود: شهر خوب، شهری است که روابط براساس عشق و علاقه باشد، کودک کار، طلاق و نزاع خیابانی نداشته باشد.
وی اضافه کرد: اصلاح ارزشی نظام اجتماعی و حاکمیت افراد بر جامعه باید مبنای کار قرار بگیرد و باید به دهه ۶۰ که برپایه همدلی تمام امور اداره میشد برگردیم.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ۱۱ دستگاه در جامعه متولی فرهنگ هستند اما بحث خانواده وظیفه ذاتی هیچ دستگاهی نیست و فقط ورود مردم برای مردم نسخه شفابخش است.
منصوریان افزود: در مشهد با جمعیت ۹ هزار نفری معتادان متجاهر مواجهیم و بزرگترین یتیمخانهها در این شهر وجود دارد که کودکان بدسرپرست در آن نگهداری میشوند و اینها همه بیانگر متزلزل بودن نظام خانواده است لذا مباحث اجتماعی در دستور کار شورای شهر مشهد قرار دارد و نظام محله محوری باید حاکم شود.
نخستین نشست حقوقی، تخصصی اخلاق اجتماعی در مدیریت شهری در قالب پیشنشستهای اجلاس ملی و بینالمللی میزبانی ایران اسلامی با مشارکت شهرداری مشهد، دانشگاه امام صادق (ع) و اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق (ع) شعبه خراسان در مشهد برگزار شد.
توجه به حقوق شهروندی از گذر مطالبهگری و اخلاق اجتماعی در مدیریت شهری
۴ آذر ۱۴۰۰، ۱۶:۳۳
کد خبر:
84555085
مشهد- ایرنا- توجه به ارزشها و اخلاق اجتماعی در اداره شهر و بها دادن به مردم و خواست آنها از ضروریات انکارناپذیر قرن حاضر است و شهر موفق شهری است که مردم محور باشد.
اخبار مرتبط
-
نسبت سهگانه زائر، مجاور و خادم با مفهوم شهروندی در مشهد
مشهد-ایرنا- سهگانه زائر، مجاور و خادم و نسبت آن با مفهوم شهروندی در کلانشهر مذهبی مشهد، به…
-
معاون دادستان کل کشور: مطالبهگری مردم جای نگرانی ندارد
مشهد- ایرنا- معاون دادستان کل کشور گفت: نباید نگران مطالبه گری مردم بود، زیرا شناسایی مطالبات…
-
عضو شورای پنجم مشهد اولویتهای پیگیری شورای ششم این شهر را برشمرد
مشهد- ایرنا- عضو شورای پنجم شهر مشهد، چهار اولویت مهم و نیازمند پیگیری جدی را توسط ششمین دوره…
-
آینده مدیریت شهری و بحران شهر فروشی
تهران- ایرناپلاس- یکی از مسائل و مشکلاتی که مدیریت شهری در بیشتر کلانشهرهای کشور و بویژه تهران…
نظر شما