احمد نوروزی در نشست روز دوشنبه شورای اسلامی شهر مشهد این اولویتها را شامل "پهنبهبندی حریم شهر مشهد، طرح بلندمرتبهسازی در این کلانشهر، طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) و پروژههای مکمل زیارت" اعلام و اظهار امیدواری کرد که اعضای ششمین دوره شورای شهر مشهد این موارد را پیگیری کنند و به سرانجام رسانند.
وی به اقدامات گرهگشایانه و موفق پنجمین دوره شورای شهر مشهد اشاره و بیان کرد: چند موضوع همچون "پهنبهبندی حریم شهر" بر زمین مانده که در صورت غفلت و عدم رسیدگی لازم و بهنگام منجر به گسترش حاشیهنشینی در مشهد میشود.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای شورای اسلامی شهر مشهد افزود: همچنین "طرح بلندمرتبهسازی" در این شهر باعث میشود امتیازاتی در اختیار کسانی قرار گیرد که در اختیار مردم عادی نیست.
وی ادامه داد: "طرح تفصیلی بافت پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع)" هم نهایی نشده که باید مورد توجه ششمین دوره شورای شهر مشهد باشد.
نوروزی همچنین گفت: دوره پنجم شورای شهر "پروژههای مکمل زیارت" را نیز برای استفاده از ظرفیت حضور سالانه ۳۰ میلیون زائر در مشهد و توسعه اشتغال از این رهگذر تعریف نمود که با ایرادگیری برخی نهادها هنوز بر زمین مانده اما نیازمند پیگیری در دوره بعدی مدیریت شهری است.
وی افزود: امیدواریم که اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد این موارد از سرفصلهای لازم مدیریت شهری مشهد را پیگیری کرده و تکلیف آنها را به سرانجام عملیاتی لازم هدایت نمایند.
هزینه ۵۰ هزار میلیاردی شورای پنجم برای قطار شهری
نایب رییس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد همچنین در تشریح اقدامات توسعهبخش دوره پنجم مدیریت شهری گفت: ظرف چهار سال اخیر توفیقات خوبی در مدیریت شهری مشهد حاصل شد.
وی افزود: شورای پنجم شهر مشهد، شهرداری این کلانشهر را در دوران رکود تحویل گرفت و با شرایط بحرانی ناشی از شیوع ویروس کرونا نیز مواجه شد اما با وجود همه اینها توسعه در شهر رشد شتابانی داشت.
نوروزی "اجرای هزار و ۴۰۰ هکتار جنگلکاری، مناسبسازی معابر و پیادهراههای مشهد، ساماندهی کارگران در این شهر، بهسازی و توسعه فضاهای گردشگری مشهد" را بخشی اقدامات موثر و موفق مدیریت شهری در چارچوب فعالیتهای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد برشمرد.
وی ادامه داد: "توجه به حقوق شهروندی، توسعه فضای سبز شهری مشهد، همچنین اقدامات کمنظیر در محدوده بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر امام رضا (ع) و تغییر رویکرد در این مجموعه از بزرگپروژهها به سمت کوچکپروژهها" از دیگر اقدامات مفید انجام شده در دوره فعالیت شورای پنجم شهر مشهد هستند.
عضو شورای شهر مشهد گفت: "شفافیت امور اجرایی" نیز در حوزه شهرسازی مشهد در همین دوره شورای شهر اتفاق افتاد و در قالب سامانههای مختلف اطلاعات پروژهها بارگزاری شدند.
وی افزود: مشکلات پروژهای بزرگ اقتصادی مشهد نیز در این دوره شورای اسلامی شهر رفع شد و همچنین اقدامات توسعهای خوبی در حوزه بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی صورت گرفت.
نوروزی در ادامه، هزینه صرف شده را برای ساخت و اجرای قطارشهری مشهد از ابتدا تاکنون ۷۵ هزار میلیارد ریال اعلام و بیان کرد: ۵۰ هزار میلیارد ریال از این مبلغ در دوره تصدی پنجمین شورای شهر مشهد هزینه و پرداخت شده است.
وی بر ضرورت بهرهگیری از مشارکت اجتماعی و نخبگان در اداره شهر تاکید و بیان کرد: شهروندان پشتوانه نظام شورایی هستند و باید از این ظرفیت استفاده لازم را برد.
۱۵ عضو پنجمین دوره شورای اسلامی شهر سه و نیم میلیون نفری مشهد که در پی انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ به عنوان منتخبان مردم برای مدت چهار سال مدیریت این کلانشهر را بر عهده داشتند، در پی مشخص شدن نتایج انتخابات ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ جای خود را به اعضای منتخب مردم در ششمین دوره این شورا دادند.
ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد ۱۴ مرداد ماه آتی فعالیت چهار ساله خود را بطور رسمی آغاز خواهد کرد.
کلانشهر ۳۵۰ کیلومترمربعی مشهد دارای ۱۳ منطقه و ۴۴ ناحیه شهرداری است. شهرداری مشهد با افزون بر ۱۰ هزار کارمند، علاوه بر مدیریت و نظارت عالی بر شهرداران مناطق ۱۳ گانه این شهر، هشت معاونت شامل حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری، فرهنگی و اجتماعی، فنی و عمرانی، شهرسازی و معماری، برنامهریزی و توسعه، مالی و اداری، معاونت اقتصادی به اضافه تشکیلات مشاور و رییس حوزه شهردار را به عنوان زیرمجموعه خود دارد.
هشت درصد از مساحت این کلانشهر بافت فرسودهای است که ۱۹ درصد جمعیت مشهد را در خود جای داده است. مساحت کل بافت فرسوده مشهد دو هزار و ۲۹۲ هکتار شامل بافت ۳۶۶ هکتاری فرسوده اطراف حرم امام رضا(ع)، بافت فرسوده میدان شهدا و بافت فرسوده آبکوه است. منطقه چهار شهرداری مشهد بیشترین و منطقه ۱۲ آن کمترین میزان بافت فرسوده این شهر را در خود جای دادهاند.
حاشیه شهر یا سکونتگاههای غیررسمی نیز با گسترهای شامل ۱۳ درصد از مساحت مشهد، ۳۲ درصد جمعیت این کلانشهر را در قالب ۶۶ پهنه در خود جا داده است.
نظر شما