وزیر اقتصاد: راهکارهای جبران کسری بودجه امسال شناسایی شد

گرگان - ایرنا - وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به وجود مشکل در بودجه سال ۱۴۰۰ گفت که راهکارهای جبران کسری بودجه امسال شناسایی شده که فروش اموال مازاد دولت و وصول فرارهای مالیاتی از جمله آن است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیداحسان خاندوزی شامگاه جمعه در آخرین برنامه سفر به گلستان در گفت و گوی خبری با سیمای استان اظهار داشت: دولت سیزدهم در شرایطی فعالیت خود را آغاز کرد که کشور با مشکلات فراوانی دست به گریبان بود اما تلاش های فراوانی برای حل این نارسایی ها صورت گرفت که امیدواریم ماه های آینده شاهد ثبات اقتصادی به عنوان اولویت مهم دولت و سپس اوج گیری اقتصاد ایران در سال آینده باشیم.

وی بر ضرورت تسهیل فعالیت در حوزه کسب و کار تاکید کرد و گفت: در حمایت از تولید کنندگان به زودی طرح درگاه ملی برای کوتاه کردن زمان دریافت موافقت اصولی یا تمدید آن رونمایی خواهد شد.

وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای این طرح بوروکراسی دست و پا گیر اداری و اتلاف طولانی وقت فعالان این عرصه به حداقل ممکن برسد.

خاندوزی همچنین اعطای کمک های مالیاتی به تولید کنندگان را دیگر اهرم موثر در نظر گرفته شده در حمایت از تولید توسط دولت سیزدهم برشمرد و گفت : در مقابل این گشایش، فشار مالیاتی برای بخش های غیرمولد هم بیشتر خواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین از اختصاص بخشی از بودجه دولت برای رشد اقتصادی استان‌ها برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ خبر داد و افزود: این بودجه فقط برای ایجاد فرصت های شغلی و افزایش درآمد خانوارها هزینه خواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به ظرفیت های منطقه آزاد اینچه برون اشاره کرد و گفت : این منطقه‌ جزو هفت منطقه مهم اقتصادی آینده کشور است که با توجه و تاکید بر صادرات آشتی با جوامع بومی و محلی توسعه خواهد یافت.

خاندوزی وعده داد که طرح جامع منطقه آزاد تجاری اینچه برون تا چندماه آینده تدوین و اجرایی شود.

ضرورت نجات خلیج گرگان

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه به اهمیت خلیج گرگان اشاره کرد و گفت: قرار است نشست اضطراری برای نجات خلیج گرگان و میانکاله برگزار شود اما راهکار کوتاه مدت برای جلوگیری از نابودی این پهنه آبی پمپاژ آب دریای خزر به این خلیج است.

وی تاکید کرد : از بودجه عمومی برای لایروبی خلیج گرگان استفاده خواهد شد و در کنار آن استفاده از ظرفیت قرارگاه خاتم برای کمک به حل کامل مشکل این عرصه طبیعی مورد توجه جدی قرار خواهد گرفت.

خاندوزی با اشاره به مشکل کمبود برق گلستان افزود: برای حل این مشکل افزایش تولید برق در نیروگاه سیکل ترکیبی علی آباد کتول با همکاری " مپنا" پیگیری خواهد شد که با بهره برداری از این طرح، راندمان تولید برق در این نیروگاه افزایش یافته و مشکل کمبود برق استان برطرف خواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین بر ضرورت بهره برداری از ظرفیت کشاورزی و دامی گلستان تاکید کرد و گفت: مسوولان شرکت سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی وعده دادند که زمینه ایجاد دامداری صنعتی ۶ هزار راسی را در این استان فراهم کنند.

وی همچنین بر توجه به راهبرد توسعه صنعتی و آسیب شناسی درست نیازهای گلستان و ممانعت از خام فروشی تاکید کرد و گفت : دولت با هدف توسعه متوازن همه مناطق کشور به حل این مشکل کمک خواهد کرد.

استاندار گلستان هم در این گفت و گوی خبری گفت : این استان با داشتن این ویژگی اقلیمی فراوان از لحاظ شاخص های توسعه استان در رده پنج استان آخر کشور قرار دارد که نیازمند توجه ویژه برای ارتقای شاخص ها است.

علی محمد زنگانه اظهار داشت: برای این که رشد ۷.۳ درصدی مورد نظر دولت در گلستان محقق شود باید به سمت افزایش بهره وری از ظرفیت های موجود در بخش های مختلف از جمله کشاورزی با کشت کم آب طلب، کشت گلخانه ای و ایجاد صنایع تبدیلی حرکت کنیم.

وی به تکمیل طرح های نیمه تمام گلستان اشاره کرد و گفت: تامین منابع مالی برای تکمیل سد نرماب مینودشت، گنجاندن اجرای کریدور راه آهن شمال - جنوب در ردیف بودجه ۱۴۰۱ و اهمال بدهی کشاورزان برای توسعه استان ضروری است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در سفر یکروزه خود به گلستان علاوه بر بازدید از منطقه ازاد اینچه برون در جلسه گفتگوی دولت و بخش خصوصی و شورای اداری استان شرکت کرد.

"علی عسگری" معاون توسعه مدیریت و منابع، "عباس مرادپور" سرپرست معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی، "مهدی میراشرفی" معاون وزیر و رییس کل گمرک جمهوری اسلامی، "سعید محمد" دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی، "علی‌عادل عبادی‌نژاد داورانی" سرپرست دفتر امور استان‌ها و "فرشاد فتوت" مشاور وزیر و رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی این وزارت‌خانه از جمله همراهان خاندوزی به گلستان بودند.

استان مرزی گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان و استان‌های مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha